Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

džajár

24. 5. 2011 11:03
76?

Pan,soudruh,bratr (nehodící si škrtněte) ministr Drábek dostal STRANICKÝ úkol.

 Po jeho úspěšném splnění - bez toho, jaký bude budoucí výsledek - dostane nějakou slíbenou lukrativní "trafiku". A jak už v těchto končinách bývá, asi "bruselskou"!!!;-€

0 0
možnosti
J

jirkan01

24. 5. 2011 4:33
Když vezmeme v úvahu

že VV chtějí šetřit tím, že předraží státní zakázky maximálně o 10%, dá se předpokládat, že po vládě socanů a OD jsou předražené minimálně o 20%. Kdyby tomu tak nebylo, asi by něco zbylo na důchody. Nicméně žádná vláda to na státních zakázkách neušetří, tahle varianta padá, ať se podívám napravo nebo nalevo. Takže nezbývá než šetřit jinde a o to se tahle tragická koalice snaží a nezbývá mi než držet jim palce.

0 0
možnosti
VD

všd

23. 5. 2011 12:47
Dávám vládě rok, maximálně rok a půl ;)

http://david.blog.idnes.cz/c/192796/Kolik-lidi-by-vyslo-podporit-vladu.html

Upřímně by mně zajímalo, jak dlouho si tato vláda věří, že povládne, když nemá podporu už ani napravo a nalevo ji neměla nikdy.

0 0
možnosti

kdo chatuje nepracuje

23. 5. 2011 14:01
Re: Dávám vládě rok, maximálně rok a půl ;)

Asi moc nevěří času, a tak hrabou co nejrychleji pod sebe a spřáteleným bankám - penzijní pilíř v soukromch rukou a likvidace stavebka, rozlezlého po všech, asi nespřátelených bankách, jsou toho důkazem. podle mne i Hušáka likviduje Kloauskova klika

0 0
možnosti
M

ministrbezportfeje

23. 5. 2011 12:13
Co se týče zaměstnanosti.

Stále čekám, kdy se objeví těch 200 000 nových pracovních míst a nových 100 000 podnikatelů, jak sliboval s.Nečas před volbami. Tím by klesla nezaměstnanost a zmenšily by se mandatorní výdaje na podpory a dávky. Tahle vláda mi připomíná jedno: Stalin - ve skutečnosti Džugašvili, Lenin - ve skurečnosti Uljanov, VŘSR - ve skutečnost v listopadu atd., prostě nic nebylo pravda, zrovna tak jako pohádky téhle vlády a zejména TOP 09. Čím déle bude vládnout, tím větší škody a některé bohužel nevratné, napáchá.Rv

0 0
možnosti
HM

ladhela

23. 5. 2011 12:37
Re: Co se týče zaměstnanosti.

bez mála 100 tisíc volných pracovních míst  jsou. Podívejte se na  úřadech práce ,jen chtít pracovat a o to jde

0 0
možnosti
M

ministrbezportfeje

23. 5. 2011 11:55
Je úsměvné,

jak TOP 09 prostřednictvím Drábka už plánuje budoucí život dnešních 30tníků a mladších, co se týče věku odchodu do důchodu. Tihle myslitelé z TOP 09 už tady za 40 let dávno nebudou, takže jim může být jedno, jak 70ti letí "mladíci" o francouzských holích si hledají práci, protože nebudou mít nárok na důchod. Ale hlavně, že jim za to jejich, převážně prvovoliči ještě tleskají.;-D

0 0
možnosti
H

Host8

23. 5. 2011 11:47
Ještě k té zaměstnanosti,

tady se opravdu musí počítat s rostoucí produktivitou práce, která omezí potřebu pracovních sil. A budou se přesouvat z výrobních odvětví jinam.

A ještě další poznámka - v zahraničí se pracuje 1500-1800 hod ročně. U nás přes 2 tis. hodin a  za méně peněz.  To neumožňuje lidem nakoupit potřebné služby a po práci jim nastává další honička a směna doma. Běžný zaměstnanec  je mnohem  více opotřebený než jeho kolegové v jiných zemích, ti pracující výrazně kratší dobu a mají dostatek času i prostředků na regeneraci organismu. To tu zatím není. Diskutuje se o dožití a nediskutuje se o zdravotním stavu obyvatelstva a zejména  starších věkových skupin a zda jsou vůbec fyzicky schopni soustavné práce. Nemluví se o nezaměstnanosti a odsuzování starších lidí na samé dno společnosti.

0 0
možnosti
PR

Rusy

23. 5. 2011 11:52
Re: Ještě k té zaměstnanosti,

Když budou lidi udření, budou umírat dřív, takže nebudou muset jiní na důchodce tolik dřít a budou méně udření - ono si to svou rovnováhu najde. Výkop prodlužování věku odchodu do důchodu bude laděn právě podle naznačených jevů. Pár poznámek viz níže.

0 0
možnosti
PR

Rusy

23. 5. 2011 11:45
Nechci se Drábka zastávat, ale

Sama se dopouštíte určité demagogie - jednak tvrdíte, že trh práce je nějak veliký, a zároveň napadáte systém, který se snaží právě zachovat velikost toho trhu práce v poměru k velikosti populace. Zkuste si o tom něco přečíst na mém blogu, napadáte tu část důchodové reformy, která má jako jediná svou logiku. Udržuje poměr produktivní populace a lidí pobírajících důchody, tj. není to tak, že by se nikdo důchodu nedožil, naopak, vede k tomu, že průměrná délka pobírání důchodu v prvních 40 letech poroste, pak se bude pohybovat kolem 20-21 let. Že se dneska potýkáme se zaměstnatelností seniorů, ano, a v budoucnu budeme nejspíš bojovat s týmž problémem, ale posunutým o pár let výš. Naopak zaměstnanost dnešní problematické skupiny bude lepší, protože prostě ti lidé budou potřeba. A pokud varujete opravněně před růstem produktivity, s tímto fenoménem se také už generace potýkáme a ústí ve vyšší podíl služeb, bohužel i byrokracie, zkracování pracovní doby oficiálně i surfováním na netu:-))

0 0
možnosti
JV

georgino

23. 5. 2011 12:10
Re: Nechci se Drábka zastávat, ale

Nevím, jestli vize p. Drábka vede k zachování rozsahu pracovního trhu. Z mého pohledu se jeví jako jeho rychlého přeorientování se na mlaší generaci. Vám to logické nepřijde. Tak uvažujte chvíli jako majitel firmy a jste tam.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

23. 5. 2011 11:35
Při rozšiřující se automatizaci výroby

a zvyšování věku pro odchod do důchodu bude zanedlouho nezaměstnanost dosahovat astronomické výše.

0 0
možnosti

kdo chatuje nepracuje

23. 5. 2011 11:44
Re: Při rozšiřující se automatizaci výroby

Kdysi se do budoucna předpokládalo výrazné zkrácení pracovní doby - kdyby se taks kutečně stalo, byla by nezaměstnnaost minimální. O zkracování zákonné pracovní doby se ale nemluví nejen v ČR, ale ani v zahraničí, nicméně tam to takhle funguje samo sebou, není to omezeno zákonem, ale v podstatě se zkracuje, což dokazují statistiky. Tak je možné i to, že Němec sice pracuje v počtu let déle nežli Čech, ale při odchodu do důchodu ve věku o dva či tři roky později má odpracováno na přepočet hodin méně nežli Čech. o tom se ale u Drábků nemluví, to se nehodí do krámu. JŠ

0 0
možnosti
JV

georgino

23. 5. 2011 10:49
Není!

Je to klasická ukázka demagoga, který pro skutečného vládce v TOP09 do ohně skočí. Nedokázal jsem ty jeho pitominy poslouchat ani dvě minuty. Mám dva roky do důchodu, jsem ochoten přijmout jakoukoliv práci i se odstěhovat, a pokud mi někdo vůbec odepíše, tak jedině to, že mi přeje hodně štěstí. Nevadí, že umím dva jazyky, ovládám PC, mám vzdělání. To je o pohledu společnosti na starší občany jako na příživníky.Ty kecy o tom, že je nutné lidi učit se pracovat, stěhovat se za prací a jiné bláboly, jsou lidem kolem 60 let prdlačku platné. Naše ministry bych platil stejně jako si vydělá pracovník v našich montovnách, krmil bych je jídlem z marketů a potom by snad pochopili, že vládnout není o uplatňování moci proti bezbraným, nýbrž o řešení problémů. Žádná řešení nevidím, jenom orvat, co jde, za rok znova a tak dál. Je jasné, že takhle to dál nejde, ale musí to platit pro všechny.

0 0
možnosti
TB

tombry

23. 5. 2011 10:46
Zírám

Dnes dost dobrýR^  Právě toto je největší nebezpečí této pavlády.  Ať si daně zvyšují(dají se zase snížit), ale proboha ať nevratně totálně nerozvrátí důchodový systém...Holt mám takový dojem, že mnozí členové vlády jsou na výplatních listinách jistých finančních institucí....

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3035x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.