Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

26. 6. 2011 3:28
O užitečnosti babyboxu

není třeba dlouho spekulovat. A což takhle toho slavného úředníka poslat kamsi .... Copak jsme na tom tak špatně, že si necháme kecat úplně do všeho?

0 0
možnosti

mirek-storch

24. 6. 2011 22:19
V době dětí ze zkumavek a dalších pokusů včetně klonování

lze baby-boxy jen vychválit. Úředník OSN asi studoval psychologii a sociologii, aby místo osvědčeného zařízení navrhoval lepší výchovné působení na populaci, aby děti nebyly odkládány. To je teoretická chiméra, místo praktického řešení. Místo čápa nebo vrány je dítko přineseno "někým" a bezdětná manželství se radují, i když mají riziko různých "neznámých" projevů v genech. Jedna známá právě dnes šla na operativní pokus o početí.8-oR^ Karma.

0 0
možnosti

jrc

24. 6. 2011 20:32
Karma!

Nelze než souhlasit!R^

0 0
možnosti
K

korzár

24. 6. 2011 15:50
Jsem pro

variantu s odpojením a zazděním toho úředníka, pro něhož nemám slušné pojmenování. Onen úředník se zřejmě řídí onou slavnou větou z Baronů:"lidí je na světě jako sraček", takže je zřejmě pro něj lepší, když se ti novorozenci zabalí do igelitky a pak hodí do kontejneru nebo do záchodu. 8-o[>-]

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

24. 6. 2011 11:08
S první větou ve Vašem článku nesouhlasím

Úředníci OSN nepracují ani usilovně, ani nahlas. Oni si jenom otvírají hubu aby  obhájili opodstatněnost svého korýtka. Se zbytkem článku plný souhlas.R^

0 0
možnosti
L

lesicatko

24. 6. 2011 10:42
Výborne napísané

Z tých argumentov proti baby boxom nie je relevantný ani ani jediný, pokiaľ tie deti žijú, sú spokojné a sú vychovavané v rodinách.To je predsa najlepší zaujem dieťaťa, to je duchom pravnych úprav dohovoru o pravach dieťaťa.

V SR z 31 detí v hniezdach zachrany ani jedno nie je v detskom domove, všetky sú alebo naspäť v biologických rodinach, po tom čo sa vyriešili akútne problémy, alebo v roznych typoch nahradných rodín.Čo je na tomto negatívne ?

0 0
možnosti
PH

petrph

24. 6. 2011 10:19
Proč odpojovat babyboxy?

Úplně by stačilo, kdyby se ty babyboxy sladily s patřičnou legislativou.Nejen s tou naší ale tou OSN.

Mimochodem, asi to bude znít drsně, ale je třeba si to uvědomit, že ten samý zdravotní personál  nemocnice, který "s úsměvem vítá novorozence z babyboxu a poskytuje jim perfektní péčí" se jinak hrdlí s pacienty o regulační poplatky a doplatky za zdravotní péči, nebo vůbec o poskytnutí té péče, na kterou mnozí potřební pacienti čekají i několik měsíců.

Jistě že většinou né vlastní vinou,rádi by poskytli bezplatnou a perfektní péči i jim,ale jsou omezováni příslušnými předpisy. Kdežto babyboxy jsou stále určitá partyzánština mimo tyto  předpisy ....

0 0
možnosti

debater

24. 6. 2011 10:23
Re: Proč odpojovat babyboxy?

OSN má nějakou legislativu? A ohledně babyboxů? Ale no tak.

0 0
možnosti
DM

Aretta

24. 6. 2011 10:03
...

R^R^R^

0 0
možnosti
PK

pavel kula

24. 6. 2011 10:24
Re: ...

rád Vás vidím :-)

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

24. 6. 2011 9:59
Souhlas

a karma. Psal jsem o babyboxech vcera navecer, ale myslim, ze jste to napsala lepe.

0 0
možnosti
RP

radim36

24. 6. 2011 9:48
Já bych byl rozhodně pro to

odpojit ty Osnidioty. Babyboxy ponechat. Karma.

Stejně se OSN jeví  v dnešní době jako nefunkční fraška. Bylo snad dobré v době, kdy

tady existovaly dva nesmiřitelné tábory, socialistický a

kapitalistický, oba dva OSN uznávaly a přes neutrální půdu OSN zástupci obou táborů spolu diskutovali a udržovali určité neutrální nepřátelstvím nezatížené vztahy.

Dneska socialistický tábor není, islámský terorismus coby nový nepřítel kapitalismu je úplně mimo OSN a hospodářský nepřítel vyspělých kapitalistických zemí, Čína a za ní další podobně rychle se rozvíjející země , OSN nepotřebují. Svým nadbytkem financí skoupí dluhy zadluženého Západu a postupně ho tak během pár desetiletí ovládnou i bez OSN.

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3035x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.