Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J.K.S

3. 6. 2011 14:42
Já je chápu

Já ty řidiče chápu. Prý stávkují i revizoři. V zimě se vyhodily zbytečné milióny za akci SMOG. Bez užitku. Kdo jezdí do práce MHD, má měsíčník a neušetřil nic, ostatní jezdily auty, jako by smog nebyl. Kanceláře MHD praskají ve švech, úředníků je skoro tolik, co řidičů. Když někdo vidí, že se takto hanebně plýtvá, chce z toho mít taky svůj podíl. Ale taková stávka nestávka jim k ničemu není, já se do práce i z práce dostala bez omezení.

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 6. 2011 12:18
Tak doufejme že se odbory poučí

a stávku proti vládě rozjedou natvrdo a nevyjede ani vláček kolejáček.

Tato  ostravská stávka ukázala že stávka musí být minimálně tak důrazná,aby jí druhá strana (ať zaměstnavatel či vláda) řešit musela a musel za to být někomu zodpovědná.

Tím že v Ostravě přešli na nedělní provoz, nikomu neublížili. Lidi se podívali na jízdní řád a jeli kam potřebovali o půl hodinky dřív (nebo pozdějc když nepospíchali¨.Manažeři DPH nemuseli řešit nic.

Ale kdyby byla stávka byla 100%ní, deseti tisíce lidí se ráno nedostali do továren, do nemocnic, do škol...Asi by to bylo o něčem jiném a manageři DP by měli co vysvětlovat, i třeba magistrátu , které na jeho provoz jistě nemalou částkou přispívá..veřejná doprava by se musela nějakým způsobem obnovit a jakékoliv nouzové spoje by se pěkně prodražovaly.Navíc, v takovém případě by cestující určitě chtěli nevyužité časové kupony kompenzovat..Než by si DP spočítalo, že těch 5% na platech zase nen9 tak moc

0 0
možnosti

Hoča

3. 6. 2011 12:30
Re: Tak doufejme že se odbory poučí

...a zruší nesmyslnou stávku,akorát tím získám menší plat

0 0
možnosti
MF

FenyAMG

3. 6. 2011 12:00
Zaslech jsem v rádiu...

... že DPO kvůli stávce přichází (nebo přišel, nejsem si jist) o 700 000 (denně)...

0 0
možnosti

mluvčím sám sobě

3. 6. 2011 12:14
Re: Zaslech jsem v rádiu...

jistě - tolik si nárokovali za den vožeíklientů zadarmo při akci Smog, chtělo by to audit, aby bylo jasno, kolik je za co, jak tečou finanční toky a jak se "jeví" permanentky a přeprava vybraných skupin obyvatel zadarmo

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3035x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.