Jak se dělá veřejné mínění - nehoda paní Jakubiskové

Mně osobně jsou Jakubiskovi sympatičtí. S paní Jakubiskovou soucítím. Její nehoda s chodcem je jistě velmi nemilá zkušenost, i když se zřejmě prokáže vina nepozorného chodce. Na medializaci okolností nehody s chodcem chci ale poukázat na to, jak hloupě a průhledně se v médiích vytváří veřejné mínění. Jistě by to šlo navléci a maskovat lépe, ale budiž – i tohle na lidi zabírá.

 

K nehodě mohlo dojít i z důvodu silného rozrušení Jukubiskové. Zdravotní stav jejího manžel režiséra Juraje Jakubiska je totiž velmi vážný, EuroZprávy.cz mají potvrzenou zprávu o jeho hospitalizaci na kardiochirurgickém oddělení pražského Institutu klinické a experimetární medicíny (IKEM). Podle deníku Aha! v okamžiku nehody právě odjížděla z nemocnice. (zdroj uveden níže)

http://izeny.eurozpravy.cz/celebrity-spolecnost/36351-juraj-jakubisko-bojuje-o-zivot-jakubiskova-zabila-chodce-pozadi-pripadu-je-nejasne/

 

Herečka a filmová producentka Deana Horvátová-Jakubisková srazila v pondělí v Praze 4 muže, když jela do nemocnice za svým manželem. Juraj Jakubisko leží na kardiochirurgickém oddělení experimentální medicíny (IKEM). Jeho stav je podle serveru Blesk.cz velmi vážný. (zdroj uveden níže)

http://www.tyden.cz/rubriky/lide/ceske-celebrity/jakubiskova-srazila-chodce-kdyz-jela-za-manzelem-do-nemocnice_215236.html

 

Vzpomínám si, že zpočátku, kdy se nehoda medializovala, bylo uvedeno, že paní Jakubíková jela z natáčení a měla se chystat na cestu domů. Později zřejmě její PR agent usoudil, že lepší bude rozrušení a nevěnování se řízení kvůli psychice. Jednou odjíždění z nemocnice, po druhé přijíždění do nemocnice – špatná domluva s médii, i to se stává.

K mojí verzi jsem našla ještě toto:

A co říká na informace, že se nesoustředila na řízení kvůli špatnému zdravotnímu stavu manžela? „S Jurajem to není tak zlé, jen mu v nemocnici mění léky,“ říká. Její důvěryhodnost však nahlodává fakt, že její asistentka jen pár okamžiků předtím tvrdila, že Jakubisko v nemocnici není a je na pracovní schůzce... (zdroj uveden níže)

http://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/65064/tragicka-nehoda-jakubiskove-koho-zabila.html

 

Můj závěr?

No, nevím, nevím. Ta první verze s pohodou řidičky a nevěnováním se provozu chodce, zaměstnaného právě převzatým balíkem, byla lepší.

Foto perex: lesk.cas.sk

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | pátek 21.10.2011 12:28 | karma článku: 20,90 | přečteno: 1055x