Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Alexandr Špáta

25. 5. 2011 20:58
Dopustila jste

se malé nepřesnosti. Marek Benda použil jen špatný font, počet stránek měl v pořádku. Tou nepřesností se ztrácí ten půvab. Bendík tvrdí, že o předepsané velikosti fontu nevěděl, ale právě naopak věděl o předepsaném min. stránek, což vyplývá z toho, že ten min. počet stránek "terfil" přesně.:-)

0 0
možnosti

jrc

25. 5. 2011 20:17
Je to karma děvče!

Prachy jsou mocné, tak proč si titul nekoupit?

Problém je v tom, že titulovaný pitomec, zůstane pitomec!;-)

0 0
možnosti
AA

Saša

25. 5. 2011 15:26
Dobrá diplomka je krátká diplomka.

Čím je diplomka delší, tím je horší.

Diplomová práce má totiž obsahovat nějaké novum. Má být přínosná.

Tlusté kníhy rozebírající stokrát rozebrané nic nového nepřinášejí. Proto se blbým studentům, neschopným přijít s něčím novým, stanoví "minimální rozsah", aby se aspoň při tom opisování tisíckrát přežvýkanůch plků trochu potrápili.

Ale když přijde někdo s něčím opravdu novým na 5 stránkách, nikdo si nedovolí vrátit mu to pro nedostatečný objem.

0 0
možnosti

jeanetka

25. 5. 2011 15:36
Re: Dobrá diplomka je krátká diplomka.

Moje diplomka měla 220 stran, pracovala jsem na ní opslední dva ročníky a stala se tak, jak byla skripty pro výuku na katedře informatiky, mimochodem, teorii takto zpracoval o dva roky starší student, já jsem dodala řešené příklady z teoretické informatiky a sesbírala a dořešila jsem je z 11 zahraničních knih, čili šlo částečně o překlad z  němčiny a holandštiny, moje byly hlavně postupy v řešení, některé obrázky a schémata, pár mých příkladů i s chlupama, částečně opajcla jsem témata s konkrétními odkazu na originál. Kolega přede mnou dodal také hutné a užitečné dílo podobného rozsahu. A tahle skripta od nás studentů byla hodně dobrá. Tak odhoďte dogmata ;-D JŠ

0 0
možnosti
ST

self tomato

25. 5. 2011 13:21
Stav ve státní správě

jest takový, že na mnoha pracovních pozicích po předložení VŠ diplomu začnete pobírat více než dvojnásobek toho, co jste pobírali, dokud jste VŠ diplom nepředložili - aniž byste v pracovním procesu vytvořili byť jen o haléř denně vyšší hodnotu. Neboť ve státní správě mzdu určují tabulky a nikoli množství či kvalita odvedené práce. Přičemž částka, kterou vydáte, abyste získali VŠ diplom,  se vám prostřednictvím zvýšené mzdy do roka vrátí. No nekupte to.

0 0
možnosti
LD

cokoo

25. 5. 2011 14:55
Re: Stav ve státní správě

Uhodil jste hřebíček na hlavičku. Ostatně  ředitelka sekretariátu Dobeše Machálková dostávala po půl roce plat na úrovni 2-3 platů absolventa VŠ s praxí a to si dodělává VŠ na nechvalně známém UJAK. A Dobeš jí ty peníze dává prý za odvahu provést změny na ministerstvu.

Asistentka ministra spravedlnosti Pospíšila, to samé v bleděmodrém 300000 odměna po půl roce práce.

Mladí učitelé s VŠ berou více než ti s praxí, což je u mateřinek problém, jelikož donedávna existovala pro učitelství na MŠ pouze střední pedagogická a stačilo to. Dokonce i někteří inspektoři přiznávají, že schopnost učit není ani o praxi, natož o titulu.

A vo tom to je.

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 5. 2011 13:06
jak to vidím

Tak když taková škola přijde o licenci, tak končí s činností. Je otázka zda mají dostatek  jiného majetku, třeba aspoň tu budovu, nebo jí stačilo pronajaté patro, kde psali najmutí učitelé studentům známky do indexů (teda aspoň těm poctivějším). Čili, zda by vůbec z čeho bylo nějaké ty náhrady proplácet..

0 0
možnosti
MB

buxus

25. 5. 2011 13:17
Re: jak to vidím

To máte pravdu, ale aspoň by měl platit pro provinivší se vysokoškolské učitele zákaz činnosti ve vysokém školství na pár let. Ať si své teoretické znalosti provětrají v praxi.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

25. 5. 2011 13:04
...nelze odebrat

vysokošolský titul-zákony v ČR vytvářené ad hoc těmi,kterým to slouží-jak blízko je k nacismu..A neexistovat internet,tak se z médií tak nanejvíc dozvíme,jaká prsa má Dolly Buster...Takový je stav naší demokratůry v Čechách!:-/;-([>-]

0 0
možnosti
MB

buxus

25. 5. 2011 12:12
Malé vysvětlení

Pracuji jako překladatel a proto vím, že správným měřítkem hodnotící kvantitu textu (tedy i např.  překladu) je tzv. normostránka, resp. standardní stránka. Ta se vypočte jednoduše - ve Wordu (či obdobném textovém editoru) si zvolíte "soubor - vlastnosti - statistika - počet znaků a mezer" a nalezené číslo vydělíte 1800 (30 řádků po 60 znacích a mezerách) a máte počet normostránek, se kterým nic nenaděláte. Můžete volit jakýkoliv font o jakékoliv velikosti, vkládat do textu obrázky, fotografie nebo jiné malůvky, začínat kapitoly vždy na nové stránce (a velkou část předchozí nechat prázdnou) - nikterak si nepomůžete - počet normostran se nebude měnit. Z tohoto hlediska jaksi nepochopím, jak mohl pan Benda švindlovat - buďto pro dizertační práce někdo určil počet fyzických stran (a pak věci totálně nerozumněl), nebo mu nebyly divná velikost fontů, kterou se jinak tisknou pouze billboardy.

0 0
možnosti

jeanetka

25. 5. 2011 12:32
Re: Malé vysvětlení

Ono se také na příklad uvádí: práce má mít aspoň 15 stan psaných Time Romans 12, odsazení mezi řádky ... Někdo si dal tu práci Bendovu práci napsanou písme jako pro slabozraké srazit na požadovaný font a formát písma a svůj úžas ventiloval v médiích. Tehdy svoji chybu Benda přiznal s výrazem andílka, který ho nikdy neopouští, a dodal něco ve stylu, že na střední škole práce vyhovovala, tak si myslel, že když je k tématu, sedí to i na VŠ ;-D  JŠ

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

25. 5. 2011 11:59
Benda by zasloužil sežrat

a titul odebrat in memoriam;-DR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3035x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.