Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak jsem ke svému psu přišla

Protože se fotečky mého psa líbily, dokonce jsem byla vyzvána, abych o něm prozradila více, nemohu si nechat ujít příležitost pochlubit se, jak jsem si svého chlupatého kamaráda pořídila.

  

Nejprve jsem přispívala na výzkum a léčbu rakoviny prsu, pak jsem se navíc zapojila do sponzoringu malých šelem v ZOO a pak mě konečně napadlo dát domov opuštěnému zvířeti z útulku. Vyhlížela jsem si nějakého bílého pejska, ale žádný takový se v nabídce psů k adopci z útulků v blízkosti mého bydliště nevyskytoval. Zatelefonovala jsem tedy do útulku v Ostravě-Třebovicích, kde v tu dobu panoval vysoký nadstav čtyřnohých nocležníků. Paní zareagovala pružně a pod záminkou, že se pro mě určitě nějaký pejsek najde, mě vlákala do útulku. Pro jistotu jsem se vybavila piškoty, obojkem i vodítkem, občanským průkazem, dvěma stovkami a lístkem na autobus pro psa, kdyby to s  nějakým tím psem klaplo.

 

Paní mi přivedla ukázat psa, kterého jsem si vybrala podle obrázku. Lidi už mezi pejsky nepouštějí, protože ti, o které nebyl zájem, trpěli, když viděli ty šťastné, kteří si svého nového pána našli. Přivedený pes se jmenoval Saturnin a evidentně jsem ho nezajímala. Kromě toho byl dost velký, neunesla bych ho v náručí, kdyby se mu něco stalo. Tak jsem ho odmítla. Bylo mu to docela fuk. Mezitím druhá paní přivedla pro jiné zájemce labradorskou retrívřici. Nastalo velké vítání a čůrání na podlahu. Každý pejsek, když pochopí, že našel pána, štěstím poznamená kachličky, opravdu každý. Pro retrívřici si přišla celá rodina. Povedené na celém příběhu bylo to, že tuhle fenečku rodina jednoho dne ráno objevila na zahradě. Děti nadšením tancovaly, ale babička zvíře nechtěla, a tak po týdnu rodiče nalezenou věc, jak se zatoulanému zvířeti říká, odevzdali do psího útulku. Děti celý týden usilovně naklepávali babičku a poctivě se modlili, aby si pro jejich milou fenečku nikdo nepřišel. Tak se stalo, že nikdo nepřišel, babička rezignovala a rodiče s dětmi se mohli vypravit pro svoji nalezenou a poctivě odevzdanou věc, která se tímto stala novým členem rodiny.

 

Retrívřice se pomalu chystala domů a paní policistky-pejskařky na sebe spiklenecky mrkly, ještě se na chvíli zarazily, jestli jsem ochotna vzít si pejska, a protože jsem kývla, zaběhla jedna z nich pro zmenšeninu Saturnina, která se prý jmenuje Kuliočko. Kuliočko hned běželo ke mně, dalo si piškot, vyskočilo na klín paní policistce, pak přiběhlo pro piškot ke mně, oběhlo místnost, dalo si další piškot a zase skočilo na klín paní policistce. To se opakovalo ještě asi třikrát, až jsem se v duchu rozhodla, že si toho rošťáka vezmu. Ještě jsem nestihla nic říct, už si rošťák cvrnkl na kachličku. Tak jsem paní policistce dala obojke s vodítkem, ať pejska připraví na túru do nového domova, a šla jsem podepsat smlouvu o adopci nalezence za dvě stovky.

 

Jakmile jsem se smlouvou v kapse vypadla ze dveří, dostala jsem do ruky vodítko a zvíře okamžitě vystartovalo pryč, jako by za prdelkou mělo vrtulku. Hnali jsme, až se tomu policajti na dvorku smáli. Cesta k autobusové zastávce byla sice rovná, ale díky soustavnému občurávání všech keříků kolem chodníku se zdála být poměrně klikatá. Nicméně k autobusu jsme došli a hned tam Kuliočko alias Attila dostalo pochvalu od starších manželů, jaký je to krásný pejsek. Odvětila jsem, že ani nevím, jaké rase se podobá, protože je nalezený. Do diskuze vstoupila třetí paní, která čekala na autobus, s tím, že ona cvičí psy na cvičáku a v tom mém poznává border teriera. Pejsek spořádaně nastoupil do autobusu, postavil se tak, aby nikomu nepřekážel, vystoupil také v pohodě, žádný strach, žádné překvapení, jako by autobusem jezdil denně. Cestou domů ze zastávky jsme opět poznamenali všechny keře v dosahu, a tak jsme metodou cik-cak obešli kus nového psího světa. Pejsek zase překvapil ve výtahu, do výtahu, z výtahu pochodoval, jako ba to všechno znal. U dveří počkal, až ho pozvu dále, a postavil se za dveře. Zase čekal, co bude dále. Na to, jak řádil na policejní služebně, doma se choval podezřele spořádaně. A tak to už zůstalo. Venku řádí jako pominutý, ale doma se chová jako dobře naprogramovaná hračka. Jen to dálkové ovládání nemá, ale jako by měl.

Ty fotečky najdete na http://janasimonova.blog.idnes.cz/c/163001/Pes-Misa-Bingos-Kuliocko-Attila-von-Sokolska-Strasse.html 

Autor: Jana Šimonová | pondělí 29.11.2010 15:17 | karma článku: 21,49 | přečteno: 1195x
  • Další články autora

Jana Šimonová

Paní Pecková prý pochopila, že přestřelila. Občané také pochopili?

V sobotním (5.5.2012) večerním zpravodajství jsem zachytila zprávu, že paní Pecková prý pochopila, že svým proslovem, kterým nechtě zavtipkovala na adresu důchodců a jejich schopnosti přizpůsobit se bídě, přestřelila. I kdyby. Pochopili jsme my občané politiku TOP09?

6.5.2012 v 14:31 | Karma: 40,15 | Přečteno: 2493x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Arogance a hloupost jsou neobhajitelné, i pod značkou Pecková-TOP09

Zpravodajka novely zákona o důchodovém pojištění Gabriela Pecková (TOP 09) během páteční rozpravy ve Sněmovně pronesla kontroverzní věty, jimiž zdůvodňuje, proč není žádný problém šetřit na důchodcích prostřednictvím zkrácené valorizace jejich důchodů. Poslankyně a lékařka Pecková zhodnotila vstřícnost důchodců stran snížení valorizace jejich důchodů takto:

4.5.2012 v 19:59 | Karma: 43,07 | Přečteno: 3234x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Jan Švejnar zase chytračí

Jako se švábi scházejí na pivo, tak se pan Švejnar schází k prezidentským volbám v ČR. Zatímco švábi se scházejí sami se sebou, pan Švejnar obvykle dorazí tak nějak sám o sobě, neznalý aktuální situace v zemi a překvapen účinkem svých neuvážených slov.

4.5.2012 v 12:38 | Karma: 39,32 | Přečteno: 2580x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Kdo je Kristýna Kočí? Mluvka? Zrádce? Nebo agent, který ví?

O Kristýně Kočí si mnozí myslí, že je proradná, vulgární, užvaněná a že doplatila na svoje intriky a spadla sama do své nahrávací pasti, a tedy ve vysoké politice si už ani neškrtne, neboť nikdo s ní na loď nepůjde. Pravda? Nebo Omyl?

3.5.2012 v 16:45 | Karma: 22,38 | Přečteno: 885x | Diskuse| Politika

Jana Šimonová

Luxusní novostavba z komplexu Prague Marina - nebo horror

Má tohle vůbec cenu komentovat? Nájemníci v noci vystrašeni podivnými zvuky pracující budovy a jasnými příkazy statika a hasičů narychlo posbírají osobní věci a doklady a prchají dospat do přilehlých hotelů. Asi nespí. Počítají zisky a ztráty, zatímco adrenalin v krvi plaší srdce i mozek. Co teď? Spadne to? Vydrží? Na luxusní bydlení za luxusní cenu docela nefér probuzení uprostřed noci.

2.5.2012 v 13:17 | Karma: 24,05 | Přečteno: 1204x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.