Hledá se ten, kdo ovládá Kristýnu Kočí

Možná si ještě někteří vzpomenou na hlášky Kristýny Kočí o tom, že oni mají 120 milionů na novou stranu, nebo o tom, že oni mají na své straně Mladou frontu Dnes. Paní Kočí jasně použila zájmeno my, takže není v té břečce, do které spadla opuštěná. Možná bude nakonec obětovaná, ale sama není. A to nemám na mysli ani pány Humla, Tluchoře a Škárku. Ti také nejsou sami, ale postaveni jsou tak, že evidentně všichni spadali pod vyšší řízení. Kým?

 

Ten, kdo je řídí, je ten, kdo plánoval a zosnoval puč ve Věcech veřejných, ten, kdo slíbil 120 milionů na novou stranu. Jenže se zřejmě do všeho zamotali politici, kteří vyčenichali, že ve Věcech veřejných se na Bártu chystá past, a tak pokoušeli Kristýmu Kočí s nabídkami za rozštěpení VV a přetažení přeběhlíků na stranu pokušitele.

Byla to asi nakonec proradnost Kristýny Kočí, která překročila všechny únosné hranice, a zřejmě díky tomu se tedy právě Kristýně Kočí podařilo vše zhatit. Ona sama na svých nahrávkách jen utvrzuje posluchače v tom, že její inteligenční potenciál je hluboko pod bodem průměrně kombinujícího občana. Ostatně nahrát sama sebe a předložit to jako důkaz proti sobě, to je výkon hodný Pata a Mata, kteří ale jsou jen vymyšlenými postavičkami.

Přes své inteligenční, morální i vědomostní nedostatky se Kristýna Kočí dostala díky svému původu do vysoké politiky. Není sama, podobně vybavených jedinců je v české vysoké politice více, na příklad pan Benda. Kristýna Kočí vynikla tím, že si ji někdo zvolil k rozvrácení strany Věci veřejné a ten někdo pokračuje v akci dále.

Tak na příklad dochází na jeden z postulátů Kočí „Mf Dnes je na naší straně“. Skutečně lze vypozorovat, že Mf Dnes, jakož i Idnes vykreslují pana Bártu jako komickou figurku, která má z politiky zmizet, ačkoliv jiní vysocí politici za větší prohřešky mizet nemuseli. Čtenář ale obvykle přeletí informace o panu Bártovi i v jiných médiích, a tak tato usilovná snaha MfD a Idnes zůstává sice dojemná, markantní a zřejmě i dobře zaplacená, ale poněkud neúčinná.

Lidé už pana Bártu s jeho úšklebky, pisklavým hlasem, napoleonským komplexem a talentem špióna znají, a pokud strana VV nebude korumpována lobbisty a nebude prosazovat předražené státní zakázky, je jim jedno, jestli bude tuto stranu řídit otevřeně nebo zpovzdálí. Je to jen odvádění pozornosti veřejností, neboť tato se chce pídit po tom, kdo Kristýnu Kočí do tak špinavé hry angažoval, a po tom, kteří chytráci se tak pěkně vložili do věci, že důmyslný a zajisté bezchybný plán zhatili – chtě nebo nechtě – i to by bylo zajímavé znát.

I tak jsou ale zajímavé souhry událostí, kdy díky Bártovi teklo do bot velkým stavebním firmám a developerům, že zrovna v tu dobu zesílil tlak proti němu. To už ale asi bude osud Věcí veřejných.  Nakonec v Ostravě došlo také k rozštěpení Věcí veřejných před volbami, přičemž jednu z hlavních rolí sehrál jeden z významných sponzorů Věcí veřejných.

Každý sponzor ví, proč sponzoruje, a když se věci nevyvíjejí, jak si přál, cukne. Tak v Ostravě založil silnou politickou stranu Hnutí Ostravak a v ní velmi významnou roli hraje právě on sám, developer, jehož vize, jak naložit s realitami, půdou a pozemky, ba i komunikacemi v Ostravě a okolí, se datuje snad do let začátků historie VV. V podnikání kolikrát úplně cizí lidé hrají hru „já na bráchu, brácha na mě“, na druhé straně však mnohdy bratr nezná bratra, kmotr Mrázek už to zná.

A že si pan Bárta pozlobil nejvýznamnější stavebníky komunikací a developery, to si všimli všichni, tedy možná až na redaktory MfD.  Jak to tak vypadá, je Kristýna Kočí cenným svědkem, který má před sebou velký úkol – napráskat všechny, kdož oslovili právě ji, Kristýnu Kočí s úkolem, který se jí nakonec tak nepovedeně vymkl z ruky. Kdo to všechno spískal a kdo byl ten třetí, co se těšil na naplnění úsloví „kde se perou dva, třetí vyhrává“, případně zda roli třetího si chtěl střihnout ještě někdo čtvrtý, a kdo byl tedy tento druhý třetí.

Vypadá to zamotaně, ale jak známe Kristýnu Kočí, nějakou vysvětlující nahrávku dodá, akorát ji budeme muset pouštět po 22. hodině. Nebude to nic pro děti a slabší povahy, proto se bude hodit igelitový pytlík na dosah.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | úterý 17.4.2012 15:05 | karma článku: 34,45 | přečteno: 1598x