Další polit. strana, kde se členové rvou jako koně o pozice u koryt

To, co by nevymysleli ani partajníci v 50. letech minulého století, to předvádějí partajníci strany ČSNS 2005. Strana vyhodila svého předsedu, protože setrvával na stranickém programu, v důsledku čehož odmítl infiltraci zvenčí někým, kdo chtěl program přepsat po svém.

 

Pro lepší zapamatování to tedy zopakuji. Odpor proti cílenému útoku zvenčí jak na čelní pozice, tak na program strany, je důvodem k vyškrtnutí straníka, navíc předsedy strany. Předseda, tuše vyhazov, si přeregistroval značku strany na svou osobu. Zřejmě si i odnese program strany, neboť tento straníci takto ve jménu chápání se nových příležitostí s humbukem a pompou opouštějí.

Moje slova jsou ale proti tiskovému prohlášení strany srovnatelná s homeopatikem proti skutečnému léku: „Rázně jsme se proto vypořádali s předsedou, který nepochopil dějinnou příležitost a dále trval na programových tezích národních socialistů,“ uvedla rada v tiskovém prohlášení.

Směje se ten, komu nedochází, jaká odpornost se stala. Stalo se totiž to, že s předsedou Karlem Jankem se o koryto pobil Jiří Paroubek, brousící si zuby na předsednický post v jiné politické straně od té doby, kdy o něj přišel v ČSSD, přirozeně paralelně s pasením myšlenky na znovu uchvácení moci v ČSSD.

Pro nepozorné připomínám, že dle tiskového prohlášení strany ČSNS 2005 setrvání na tezích národních socialistů není žádoucí, naopak je žádoucí nějaký program, se kterým přichází trio Benda, Paroubek, Šlégr. Čili nic národně socialistického či sociálního to zřejmě nebude. Bude to asi, jak jinak, o duetu Banda, Paroubek, kterému křoví ochotně a nadšeně poskytuje Šlégr.

Pro voliče zde vyplývá cenná informace, že v případě ČSNS 2005 se jedná o další politickou stranu, ve které nejde ani tak o program strany, jako o pozici u koryt. Podle rvačky s účastí takového matadora, jakým je Jiří Paroubek, to vypadá, že do koryt spadne pořádná flaksa. O to pořádnější, že Jiřího Paroubka jistí duo Benda, Šlégr.

Kdyby nešlo o flaksu, půjde o tunel, ale o program strany a sliby voličům nepůjde, program se dá změnit na zakázku a na počkání.

Zde je pár informací o tom, co se skrývá pod názvem ČSNS 2005, a jakými peripetii si strana ve své kratičké historii a utajení před většinou národa stihla projít. Českou stranu národně socialistickou, zkratka ČSNS 2005, založili v prosinci roku 2005 členové České strany národně sociální poté, co na tuto byl vyhlášen konkurz, a její název při registraci zadali Česká strana národně sociální 2005.

Česká strana národně socialistická 2005 se hlásí k historii České strany národně sociální, vzniklé v roce 1897, například přejímá číslování sjezdů, a také k její nástupkyni Československé straně národně socialistické, jejíž členkou byla doktorka Milada Horáková, neodpustitelně popravená v politickém procesu komunisty.

Milada Horáková by asi pružnost a kreativitu svých současných stranických kolegů neschválila, pokud by ovšem neletěla i s předsedou a původním programem strany v rámci moderního požadavku nepropasení nových příležitostí.

Autor: Jana Šimonová | neděle 9.10.2011 16:04 | karma článku: 32,37 | přečteno: 4086x