ČSSD si koleduje o rozvrat po Humlovsku

Jak jinak si vysvětlit nápad přijmout pana Humla do svých řad, nechat ho volně pobíhat po svých kancelářích, studovat svoje spisy a poslouchat interním diskuzím?

 

Kdo je pan Huml? Je to ten pán, co jakožto nečlen, ale zapálený véčkař se tak pěkně zasloužil o to, aby pan Škárka necukal a dostál svým slovům vysloveným, pak odvolaným, pak potvrzeným …. Pak ho pan Huml raději odvezl na neznámé místo a podržel stranou veřejnosti, ať se zase něco nevysype.

Iniciativní a po vysokých politických funkcích bažící paní Kočí se dala nakopnout a pak už jela jako horská dráha sama, čímž panu Humlovi ušetřila čas a snažení. Vypadá to tedy tak, že pan Huml nastartoval téměř pád VV, každopádně sílu této malé parlamentní strany rozmetal na střepy, které sbírat a lepit se budou ještě hodně dlouho a hodně špatně.

Nyní pan Huml míří do řad členů ČSSD. Proč? Protože jakožto kmet svého věku došel k nějakému osvícení? Zasmáli jste se? Správně, bude v tom něco jiného. Je opravdu k věci a nad míru užitečné ptát se, v čem může být zakopaný pes.

A je dobré umět pustit uzdu fantazii a hrát si s myšlenkou dříve, než si pan Huml pohraje se sílící ČSSD tak, že tato strana skončí po volbách zase mimo akční zónu. Nuže, pohrejme si s myšlenkou a fantazírujme.

Pan Huml je agentem TOP09 a pomáhá oslabovat strany, které oponují. Brrrr, pryč od něho ve jménu ochrany strany před oslabením.

Pan Huml je přeběhlík, který sice tvrdí, že z přeběhlictví nic nemá, ale přebíhá opakovaně a vypadá čím dále tím spokojeněji, takže z této činnosti profituje a navíc nemluví pravdu. Brrrr, pryč od něj, neboť zase přeběhne a vynese informace, možná i konexe a rozvrátí stranu zvenčí.

Pan Huml cítí, že ČSSD sílí, a chce se ucházet o funkce, čili bude bojovat se členy, kteří pomohli straně posílit. Brrrr, pryč od něj, ať nezapálí vnitřní rozbroje a nerozvrátí stranu zevnitř.

Pro vyváženost se zkusím zeptat, proč Huml do ČSSD ano, a najít alespoň jeden důvod. Je těžké si tipnout. Zkusím tedy hádat oklikou.

Jedno je jisté. Pan Huml je tvář, za kterou stojí někdo, komu sedmimilionová kauce za jeho odchod od VV nevadí. Že by tedy proto? Dejme tomu, ale v tom případě mi opět vychází, že půjde o akci rozvrátit ČSSD, oslabit ji do voleb a zařídit jí opět pozici přihlížejícího remcala.

A ještě něco pro případné příští použití, až se to třeba bude hodit při dalším Humlově přestupu - pan Huml považuje svoji smlouvu s VV za cár papíru.

No, má tohle ČSSD ke všem svým eskapádám v běhu posledních let zapotřebí? Asi ano. Jinak by představitelé ČSSD s panem Humlem o přebíhání do svých řad nejednali.

Co kdysi říkal o svém členství v klubu VV pan Huml sám za sebe: http://aktualne.centrum.cz/video/?id=364227 

Autor: Jana Šimonová | středa 31.8.2011 13:54 | karma článku: 9,46 | přečteno: 594x