Charisma s chamtivostí si plésti - o balík peněz přijíti

Navrhuji, aby jednou pro vždy byly podobné zprávy jako ta, že falešný šlechtic připravil lidi o 50 milionu, protože měl charisma, byly uvedeny na pravou míru. Jde mi přede vším o to, aby lidská vlastnost chamtivost nebyla zaměňována za lidskou vlastnost charisma.

 

Jestliže někomu naletíme, není to proto, že on má charisma, ale proto, že jsme byli naivní, hloupí, nedocenili jsme možnosti splnění daných slibů, tak lahodících našemu oušku a hladících dušičku, a hlavně jsme byli chamtiví. Obvykle ovšem naletíme jinému chamtivci. Kdyby to nebyl chamtivec, nelíčil by na náš majetek. Nota bene kdyby byl charismatický a ne chamtivý, také by se nic nestalo.

Důležitý je tedy poznatek, že chamtivost plus mazanost je vítězná kombinace, kdežto chamtivost plus naivita je vždy poraženecká kombinace.

Říká se: Kdo chce víc, nemá nic. O charismatu lidová moudrost nic nepraví.

Povšimněme si, že zatímco oblafnutí, kteří chtěli více, nemají nic už nyní, zatímco blafující, který také chtěl více, má zatím někde ulito, ale prý se deset let k pokladu nedostane, navíc přijde i o to, čím zaštiťoval svůj šlechtický (bohužel ne šlechetný) původ a bohatství (bohužel falešné).

No, a to stvoření na přiloženém obrázku jestli je charismatické, tak já jsem Panna Orleánská. Ale to, kdo je kdo, je zcela vedlejší, když duši svírá upřímný nekonečný všeobjímající stesk po majetku, tak naivně svěřenému do špinavých pracek podvodníka.

Zdroj se zprávou k zamyšlení nad charismatem a chamtivostí naleznete zde:

http://ostrava.idnes.cz/falesny-slechtic-simko-vylakal-padesat-milionu-frh-/ostrava-zpravy.aspx?c=A120322_113951_ostrava-zpravy_jog

 

Autor: Jana Šimonová | čtvrtek 22.3.2012 14:29 | karma článku: 21,21 | přečteno: 656x