BIS hlásí a sděluje: Na slovech paní Benešové něco je

BIS hlásí a sděluje podle http://www.novinky.cz/domaci/243911-bis-soudci-v-cesku-jsou-zkorumpovani-a-jdou-na-ruku-podsveti.html , že české soudy jsou prolezlé korupcí a že do nich pronikl svými vazbami podsvětí. Tedy to, za co paní Marie Benešová dostala pokutu. Bude platit i BIS pokutu, nebo se paní Marie Benešová může pokuty ještě zbavit díky tomuto odvážnému tvrzení BIS, které nejspíše má podloženo takovými důkazy, že by je mohla položit na stůl?

 

Nejen paní Marie Benešová je přesvědčená o spojení části české justice s podsvětím a o její práci, která se dá nazvat slovy „justice jde na ruku podsvětí“, ale právě ona s tím vyrukovala tvrzením na veřejnosti. Protože tvrdohlavě trvala na svém, nakonec se pokutě za svoji tvrdohlavost nevyhnula, i když, jak bylo řečeno, její přesvědčení mohlo být podloženo skutky.

Je česká justice opravdu v takovém stavu, že namísto zvýšení kontrolních mechanismů a zlepšení práce potrestá toho, kdo na její nedostatky poukáže, a riskuje tak, že jednoho krásného dne přijde se stejným tvrzením někdo významnější, respektive, že bumerang s nápisem „Benešová měla pravdu“ přiletí třeba zase odněkud z WikiLleaks?

Na tomto příkladu, a nepochybuji, že nás zaskočí i další, je ale patrno i to, že zaspala BIS, případně zamáčkla tlačítko na budíku a chrněla spokojeně ještě pár minutek, i když budík Benešová rachotil, že je třeba vstávat a cvičit. Uznávám, že se sítí soudů se cvičí obtížně, ale snad BIS má také nějakou váhu.

Možná je k zamyšlení i to, v čích službách funguje a pro koho pracuje BIS. Říká se, že pro stát, a to za každého režimu. Tak potom je k zamyšlení otázka, co je dobré podle BIS pro stát za současného režimu.

 

 

Autor: Jana Šimonová | středa 7.9.2011 11:20 | karma článku: 31,77 | přečteno: 1541x