Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Astaroth

9. 8. 2011 9:55
Taxikari

Onen tlustoch v teplakovce ovesen zlatymi retezy by se nezinyroval ztlouci i cizince, kdyby se vzpecovali zaplatit napr. 500 eur za cestu z letiste do centra. Dobre ze bude zavren az zcerna!

1 0
možnosti
FH

Bouše

9. 8. 2011 9:47
Jak už jsem napsal v diskusi pod zmíněným článkem,

ten bezdomovec v každém případě pár přes hubu zasloužil a kdyby tak s ním bylo naloženo vždy, když se chová nepřístojně, možná by se naučil žít v rámci možností poněkud spořádaněji. Ovšem to, co předvedl ten taxikář, to nebylo "pár přes hubu", ale vyloženě likvidační zákrok, hraničící s pokusem o vraždu. Rv

1 0
možnosti
PN

burden

9. 8. 2011 9:34
možná pepřový sprej?

Kdyby jste s sebou měla pepřový sprej a stříkla mu jej na obnažené sliznice (dostříkne pěkných pár metrů), tak by asi tušil, že je to jemné vyjádření vašeho nesouhlasu s jeho jednáním. Ale žádné trvalé následky, na které by si mohl stěžovat na policii by mu to nezanechalo.

0 0
možnosti
FH

Bouše

9. 8. 2011 9:51
Re: možná pepřový sprej?

A to nemluvíme o tom, kdyby paní tím sprejem zasáhla šourek. Myslím, že sprinter Usain Bolt by na něj v dané chvíli neměl. ;-D

0 0
možnosti
DM

Azreael

8. 8. 2011 22:47
Vase blogovani mne fakt dostava

Damo, Vase blogovani mne fakt rozsekava. Obzvlaste vase pouzivani slov "pry" a absolutne irelavatni tvrzeni. Vase blogy na tema homosexualove v cechach byly obzvlaste vydarene :D

1 0
možnosti
H

hanick

8. 8. 2011 21:23
Dámo, vy jste asi neviděla záběry z kamer

jinak byste tón svého článku musela hluboce okleštit. taxikář  tohoto bezdomovce z rozběhem skopl jak v ringu kikboxu a pak po něm ležícím skákal a dupal, posléze kopal do něj jak do pytle brambor. Tak se nechová dospělý člověk i hodně rozčilený, tak se chovali gestapáci k zatčeným, takové "metody" používali surovci v komunistických lágrech a gulagu, takhle se chová obvykle nelítostné hovado. Techniky mají tito "hrdinové" okoukané z kultury valící se z obrazovek televizorů a pláten kin. Nezapírám, že bych po podobném týpkovi vyjel, kdyby mi otřískal auto, popadl ho za límec, možná i jednu vlepil a určitě zlikvidoval jeho hůl.. Někam ho tahat na policii nemá význam - co bych si na něm vzal? Metoda, kterou jako výchovnou či trest předvedl taxikář však patří do galerie toho nejhoršího, co může udělat člověk člověku, zarazila mě bezohlednost, necitelnost a surovost. Považuji totiž kopání za neetické i při některých bojových sportech z východních zemích, kde mělo úplně jiné poslání.

2 0
možnosti

klávesnice ejč pí

8. 8. 2011 21:41
Re: Dámo, vy jste asi neviděla záběry z kamer

Neviděla, jestli vidíte čas zveřejnění článku, tak je vám to jasné. Jestli umíte číst, tak vidíte, že neobhajuji čin taxikáře, ale připomínám kromě tohoto případu i svoji zkušenost a navrhuji řešení, jak se vyhnout konfliktům kvůli lejnům bezdomovců. Jiné konfliktyzatím s bezdomovci neřeším. Takže navrhuji, neřešme bojová umění, o tom nepíšu. Děkuji. JŠ

0 0
možnosti
KD

akaja

8. 8. 2011 21:22
Kam s nimi?

Kam s tím mají bezdomovci jít? Veřejné WC se musí platit a Vy jim na to nedáte. Když natáhnou ruku tak si řekne mnoho lidí:"Nic jim nedám, stejně to propijí." Kdo z lidí dělá bezdomovce? Ano - tento demokratický režim. Jak to, že v minulém, totalitním režimu tyto problémy nebyly? Májí jít kálet před parlament, aby byl přijat zákon v tom smyslu, že kdo nemá domov je zproštěn od plateb na WC?

1 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

8. 8. 2011 21:29
Re: Kam s nimi?

myšlenka je to krásná. Ale ti co to WC obsluhují budou asi velmi nadšeni. (I když si teda nejsem jista, zda by tam bezďáci šli, přestože by to bylo zdarma)

0 0
možnosti
IB

isabell

8. 8. 2011 21:12
...

Teoreticky máte pravdu, ovšem po tom, co jsem viděla záběry, kdy taxikář místo pár výchovnejch skákal lidský bytosti po lebce, kopal ji do ledvin i do žaludku, se mi opravdu udělalo hrůzou zle.

Nejspíš se k tomu bude vyjadřovat psychiatr, ale z mého laického pohledu si nemyslím, že by tak dlouhý afektivní agresivní výpad vyvolalo jen lejno před autem, ať už je to jakkoliv nechutné....

2 0
možnosti
JR

janulator

8. 8. 2011 19:37
A tak mne pobavila myšlenka

jak by reagovali lidskoprávní manipulátoři na nápis : Zde je pobíhání bezdomovců zakázáno , jak je běžné v případě, že je pojem "bezdomovec" nahrazen "psem".

Nevím proč máme bez ochrany státu, či města trpět zápach a "kálení" bezdomovců i na těch nejexponovanějších místech, ale to samé od psů nám vadí na trávníku, kam nikdo jiný nechodí?. Proč na ochranu před následky znečisťováním a obtěžování od psů vyhláška být může, ale na ochranu před stejným znečisťováním od bezdomovců ne? Proč jsou práva majitelů psů bez ochrany ,ale práva bezdomovců velmi chráněna lidskoprávními aktivisty?

Poznámka pro ty, kteří se chtějí ihned do mne pustit: Vím, že srovnávám hrušky s jablky, ale berte to s nadhledem a humorem!

0 0
možnosti

klávesnice ejč pí

8. 8. 2011 19:46
Re: A tak mne pobavila myšlenka

;-D Já to beru s nadhledem, vždyť dělám to samé - srovnávám bezdomovce se psy, ale přece - odchycení psi dostanou lékařskou péči, odbleší se, nakrmí a ubytují v suchu a teple, pak se krmí denně v 17 hodin, uklízí se jim kotce a jsou občas i vyvedeni k proběhnutí, než si je ovede nový páníček, tedy některé si neodvede ani za rok, tak to potom neví, co se s takovým psem stane ;-D JŠ

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

8. 8. 2011 19:30
Milá paní Šimonová,

Městské opice (též známy pod oficiálnějším označením Městská Policie) se zabývají výhradně takzvaným bukařením (tzn. měřením rychlosti zásadně na přehledných a beznehodových úsecích) a kradením/odtahy aut, případně rozdáváním pokutových lístečků za stěrače aut. Něco takového, jako je honění se za bezdomovci, provádět nebudou, protože by to pro ně znamenalo obtížnou práci a hlavně bez osobního ohodnocení za udělené pokuty.

Takže věc se má takto.

Mimochodem díky za článek a máte karmu…

1 0
možnosti
SK

slava kunst

8. 8. 2011 19:46
Re: Milá paní Šimonová,

R^

0 0
možnosti
K

Kozel_

8. 8. 2011 19:26
Taky jsem si všiml

Jistě, se zkopáním do kulata bezdomovce - seniora, to nesouhlasím. Pokud by mu ale taxikář dal jen pár facek, tak mi to přijde jako něco, za co bych mu nedal ani pokutu. Pokutu bych dal ale bezdomovci. Před už více lety se jeden mladý kolega v práci - na půl úvazku, student, pochlubil, jak někde močil v parku nebo kde a dostal pokutu tisíc korun. Snad to jako student usmlouval na 500Kč, už přesně nevím. Tam nešlo ani o znečišťování, jako spíš o veřejné pohoršení. Zvláště ženy nemusí bažit po tom, aby při průchodu kolem viděly obnaženého muže, byť exhibování není cílem.

Pokud někdo na veřejnosti kálí, tak to už je něco horšího. Vadí to i v parku, protože lejna déšť nesmyje, jako moč a páchne to hůř, jak toalety někde na nádraží. Někdy ten smrad je přímo k poblití. A na rozdíl od močení, zde je to obnažení v podstatě úplné. Bezdomovec by měl dostat pokutu aspoň 5 tisíc korun. Pokud je nemá, tak odpracovat formou veřejných prací, nejlépe odklízením exkrementů po jemu podobných v parcích.

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

8. 8. 2011 19:32
Re: Taky jsem si všiml

Nicméně pokud mu bezdomovec navíc ještě poničil auto, je jednání taxikáře sice poněkud unáhlené, nicméně určitým způsobem docela pochopitelné…

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.