Ani rakouská média nechápou současnou českou politiku

Co říct na fakt, právě anoncovaný serverem Idnes.cz, že i média u našich sousedů, konkrétně. Rakouský server Wiener Zeitung komentuje současné dění na české politické scéně? Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/komentare-rakouskeho-tisku-k-odchodu-peake-z-vv-f5n-/zahranicni.aspx?c=A120419_102416_zahranicni_aha

 

Vzhledem k tomu, že zmíněný server situaci popisuje jako chaos a rozštěpení VV a odvedení družiny nevěrných Bártovi vicepremiérkou Karolínou Peake jako předehru k poslednímu dějství českomoravské tragikomedie, dokonce označil Věci veřejné za politickou stranu těch, co více než na veřejné blaho myslí na svou kapsu, dalo by se onomu serveru vzkázat, že asi přehlédl kauzy ProMoPro, MUS, nákupy Pandurů a Gripenů, zázračné zbohatnutí pana Grosse, Langrovy čistírny, sporadické či opsané diplomové, bakalářské a jiné závěrečné práce, udělování titulů ve zkráceném speciálním studiu pro speciální studenty a další zajímavé události, které čekají na rozkrytí, došetření a na nápravu ve jménu blaha lidu, nikoli možná snad neoprávněného prospěchu organizátorů, respektive členů organizované skupiny.

Pokud onen rakouský server chce dělat zeď topce, prosím, vše dovoleno. Jistě má zprávy z první, šlechtické ruky. Ale opravdu to vypadá spíše na zeď topce, než podání seriozních informací k veřejnému blahu a kapsám politiků. Možná si server nevšiml, jak pan Kalousek šikovně odklonil svůj léty nabývaný majetek, léty, která strávil aktivní činností ve vysoké politice.

Po vzoru úsloví „přijďte k nám, my k vám také nechodíme“ je zajisté dostatečně srdečný a výstižný vzkaz onomu serveru „kafrejte nám, my vám také nekafráme“.

Nyní je načase odvrátit pozornost od přesouvání Bártových obálek k tokům státních financí, tedy těch, co je občané odevzdali formou daní pro, aby byly spravovány pro blaho veřejnosti, nikoli pro blaho členů ekonomicko-politických komplotů a klik.

Poznámka pro ty, co potřebují vysvětlení:

Nestranné komentáře zahraničních médií považuji za samozřejmost. Tak to chodí všude ve světě, že informace se přeženou médii rychleji než blesk. Bohužel pomluvy bývají rychlejší. A urputnější. Zřejmě se i lépe prodávají. Zato se dříve či později vymstí.

Poznámka pro ty, co si ode mne rádi něco přečtou:

http://janasimonova.blog.tyden.cz/clanky/5994/jiriho-paroubka-zfackovala-opice-totiz-opilec.html 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Šimonová | čtvrtek 19.4.2012 11:50 | karma článku: 30,29 | přečteno: 1494x