Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wencap

18. 8. 2011 10:37
Komunisté také nemuseli zabíjet...

A komunistům někdo prozradil, že svoje životní postoje mohou vyjadřovat

v průběhu mnoha desetiletí po celý svůj život, aniž by museli zabít

svého ideového nepřítele?

Chápu, že Vaše babička byla hodná a nikomu neublížila. Ale byla ve stejné partě se zločinci.

1 0
možnosti
B

Brutvann

18. 8. 2011 8:54
Bojovali za správnou věc nesprávnými prostředky jak Breivik

Je to podobný případ....[>-]

0 0
možnosti
ADNS

aby diskuse neměly sysl

17. 8. 2011 20:03
Nebojácně kopou do mrtvoly

obvykle ti, kdo okna do dvora měli vyzdobená už 30. dubna po poledni a udávali kolegy, kteří se ulili z průvodu.

4 0
možnosti
AT

Antonín, topič

17. 8. 2011 21:35
---

Mno, kdo nebojácně dlel za Velkou louží a též poskytoval knížecí rady...?

1 0
možnosti
AT

Antonín, topič

17. 8. 2011 19:51
---

Bojovali na správné straně; to ale nemůže ospravedlnit přehmaty, kterých se dopustili. To už by taky mohli vystřílet pionýrský tábor s tím, že jde o zárodky komunistů, že.

Druhá věc je jejich odpor ke svobodnému zřízení v současné ČR a nerespektování výsledků voleb. Mně to taky vadí, že v parlamentu sedí komunisti a na vládě Kalousek, ale voliči tak rozhodli, tak to holt respektuju.

0 0
možnosti
S

Shear_5

17. 8. 2011 21:46
Re: ---

Bojovali na správné straně z Vašeho pohledu a pohledu dnešní doby... Pokud byste byl komunista, tak to nikdy nenapíšete, pravda i správná strana jsou relativní.:-)

0 0
možnosti
JS

člověk z novinek

17. 8. 2011 14:09
Co se Mašínům povedlo?

Asi nejvhodnější je zhodnotit, k čemu vlastně činy bratrů Mašínových vedly.

Přispěly tyto činy nějakým způsobem ke zmírnění nebo kritice poválečného režimu? Nepřispěly. Stal se pravý opak. Žhářství, loupeže a vraždy neměly vůbec žádnou šanci kohokoli morálně pozvednout. Mašínové spáchali své činy tak odporným způsobem (nemluvě o doslova trapném zdůvodnění jejich pohnutek), že prostě neměly žádnou šanci stát se morálním vzorem. Naopak. Staly se příkladem "zvráceného myšlení imperialistů a jejich posluhovačíů", staly se argumentem v ruce režimu, který tvrdil, že proti takové brutalitě je nutné bojovat s co největší přísností.

Bratři Mašínové to vpodstatě zkazili všem, kdo měli možnosti, schopnosti a morální sílu opravdu dělat něco pro lidi, pomáhat jim a bránit jejich svobodu.

O hrdinství Mašínů svědčí výmluvy, s nimiž komentovali svou nechuť vkročit na evropskou půdu, natož do Čech.

1 0
možnosti
ADNS

aby diskuse neměly sysl

17. 8. 2011 19:34
Re: Co se Mašínům povedlo?

Vůbec se jejich nechuti nedivím, když je tam tolik lidí jako vy a autorka.

2 0
možnosti
M

maxas

17. 8. 2011 12:28
To,že Mašíni byli sprostí vrahové je jisté,

režim, který je třeba prosazovat proléváním krve nevinných lidí nestojí ani za uplivnutí. Prolhanost a pokrytecví demokracie se zase jednou ukazuje. Režim, který vyznamenává vrahy je stejně nízký a špinavý jako ten proti kterému "vynamenaní" bojovali. Hanba, hanba a ještě jednou hanba všem, kteří povyšují vraždu na zásluhu.

2 0
možnosti
NN

dixi7

17. 8. 2011 13:45
Re: To,že Mašíni byli sprostí vrahové je jisté,

R^

0 0
možnosti
JA

100dukátů

17. 8. 2011 12:10
Je vidět,

že komunistické smýšlení zakotvilo pevně ve vaší mysli.

3 0
možnosti
S

Smrť

17. 8. 2011 12:50
Re: Je vidět,

A to se pozná podle toho, že někdo odsuzuje vraždu bezbranného člověka? Kdyby Mašínové a jejich skupina zabíjeli "jen" v rámci sebeobrany, bylo by jejich počínání obhajitelné. Komunisty nesnáším, ale podřezávat hrdlo svázanému člověku je vražda a zbabělost, nikoliv hrdinství. Jestli bylo nutné zabíjet ostatní oběti, to nevím, ovšem touhle jedinou vraždou Mašínové pošpinili vše, kvůli čemu bojovali.

2 0
možnosti
S

Shear_5

17. 8. 2011 12:04
On se tu člověk snad doví, jak komanči byli hodní...

Že tato paní rozumí fyzice jako koza petrželi (viz Lacinův promyšlený útok) už snad všem soudným došlo, ale toto je teda jiný soudek...

---

"Možná udatným Mašínům nikdo neprozradil, že nesouhlasit s dogmaty, státním zřízením, či nějakým ismem se dá i bez zabíjení těch, co jsou jiného názoru." A ti komunisté se ptali vězňů v uhelných dolech, v gulagu kdesi na severu, lidí ve vykonstruovaných procesech...? Měli s nimi snad slitování? Pro čí prospěch komunisté zabíjeli? Chcete to snad popřít?

---

Kdyby jim komunisté bránili v odchodu, stalo by se to? Troufám si tvrdit že ne. Pro mě jejich skutek především o odvaze, kterou žádný multi-kulti posera prostě nemá. Babičká z Vás vychovala pěkného komanče.

4 0
možnosti
VD

bonita

17. 8. 2011 12:13
Re: On se tu člověk snad doví, jak komanči byli hodní...

Takže Vám vlastně přijde i normální rozsekání hlav mečetami, vhození zápalné lahve do baráku a další a další nechutnosti?? Vždyť ti lidé vlastně taky projevili odvahu a rozhodli se bojovat proti něčemu, s čím nesouhlasí a příčí se jim. Jsou to vlastně hrdinové a lid, který žije dle platných zákonů a řídí se, třeba i jen málo, desaterem, jsou poserové. Zastavte se tu, až pojedete kolem. Zastřelím Vás, nelíbí se mi vaše názory a nesouhlasím s nimi a chci se stát hrdinou.

0 0
možnosti
JK

J.K.S

17. 8. 2011 11:32
Odbojáři???

Jak bratři Mašínovi bojovali proti komunismu po tom, co se jim podařil útěk na Západ? Nijak. Tím okamžikem je stav jejich "milované vlasti" přestal zajímat. Na rozdíl od jiných, kteří k tomu nepotřebovali nikoho zabít, ale pak se angažovali v odkrývání rozporu mezi idealistickými slovy komunistů a skutečností, která tady vládla. Proto pro mě bratři Mašínovi nejsou odbojáři, ale sprostí vrahové. Nikdo nemá právo vyhlásit svoji soukromou válku režimu a ve jménu této soukromé války vraždit pokladníky. To, že byl pokladník ozbrojený, mi připadá vcelku normální. Holt tenkrát nebyly bezpečnostní agentury.

1 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

17. 8. 2011 11:36
Re: Odbojáři???

To se mýlíte, pokladníka doprovázel bezpečnostní referent. Ten bez odporu odevzdal svou zbraň lupičům. 

Bratři Mašínové zatím neprozradili, jaký podíl z lupu mu za to museli odevzdat.

0 0
možnosti
XX

x0x0x

17. 8. 2011 11:30
Vytrvali ve vire

Vzdy me dojme, kdyz nekdo mluvi o tom, jak vytrval ve sve komunisticke vire. Vlastne tim rika, ze vytrval v presvedceni, ze politicke vrazdy jsou v poradku, ze zmanipulovane monstrprocesy jsou uzitecne, ze kradez ciziho majetku je legalni a podobne. Vite ja nevim, jestli je spravny postoj se takovim chovanim chlubit. A mit to v pribuzenstvu tak, bych sklonil hlavu, soupal nohama a tise rikal, hod kamenem, kdo jsi bez viny.

A pro svuj zivot bych si vzal pouceni, ze kdyz se prihlasim k nejake ideologii, tak za mnou pujdou i jeji excesy. Tak bacha na to, ci prapor trimate!

3 0
možnosti
XX

x0x0x

17. 8. 2011 11:32
Re: Vytrvali ve vire

takovym (sakra)

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3035x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.