Advokátka Samková v tom má jasno, obhajuje útočníky s mačetami

Po zkušenosti s vítkovskými žháři, odsouzenými pro výstrahu, již předem agituje, že soud s Romy, útočícími mačetami v přesile a rovnou na hlavy nic netušících hostů, nesmí být soud veden ve stylu soudu pro výstrahu. Paní advokátka má pravdu. Jen se ptám, jaký je rozdíl v odsouzení vítkovských žhářů za rasový čin a v odsouzení kdejakých, v podstatě jakýchkoliv Romů, kteří div nezabijí nezletilého kluka nebo sedící hosty v baru, přičemž samozřejmě Romové útočí v přesile, na oběti poněkud nepřipravené a z rasových důvodů.

 

Ne, takhle to prostě dále nepůjde. Buď se bude měřit všem stejným metrem, nebo bude rasové násilí eskalovat na obou stranách. Řeči o soudech pro výstrahu a všelijakou agitací v médiích předem svazování rukou soudcům, kteří zajisté chtějí být nestranní, není vhodné řešení. Paní Samková, takto advokátka, chce pracovat jakým stylem?

Opravdu mne to zajímá. Chce si hrát na dryáčnici a ječením v médiích podtrhávat nohy soudcům? Chce se za nějaké vhodné palmáre zavděčit Romům? Nebo, a to by opravdu bylo nad míru odporné, chce roztáčet kola rasistických útoků a na obhajobách de facto jí vyprovokovaných Romů si založit slušnou živnost?

Advokátka Samková v tom zajisté má jasno. My již méně. Její další kroky, slova a činy napoví více. Tedy, prosím, sledujme, jak se tato dáma chová, jak obhajuje rasismus páchaný Romy proti rasismu páchanému proti Romům. Sledujme, jak tato advokátka nectí právo podle Ústavy ČR, která ve zkratce slibuje měřit všem stejným metrem.

Můžeme si všichni přát, ať rasismus v ČR nemá živnou půdu a ať všechny delikty vůči obětem jsou souzeny podle závažnosti deliktů, nikoli podle toho, na které straně byli Romové, nebo podle toho, kolik toho navykládá prostřednictvím médií advokátka Samková. Všimněme si, jak se advokátka Samková chová, neboť tak, jak se tato dáma chová, přesně tak se advokát chovat nemá. A to ani tehdy, když v tom má tak po čertech dobře jasno.

Komu se zdá tento článek pobuřující, pak nechť si ještě přečte, že advokátní komora prověří výroky paní Samkové, zde: http://www.novinky.cz/krimi/257166-advokatni-komora-proveri-samkovou.html

Obrázek perx: advokátka Samková, zdroj Novink.cz

Autor: Jana Šimonová | středa 25.1.2012 13:10 | karma článku: 36,01 | přečteno: 2103x