Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OVNN

o vaše názory nestojíme

5. 7. 2011 6:46
Já bych zboxovala OSN

0 0
možnosti
PR

Patrik33

5. 7. 2011 6:45
Ne úředník OSN, ale české neziskovky

Babyboxy podporuji, ale z hlediska fungování OSN je článek mimo realitu (mimo mísu). Nejde o žádného úředníka OSN. Výbor OSN pro práva dětí je složen z 18 volených členských států OSN. Výbor se schází několikrát ročně, kdy jeho členové přijedou na tři týdny do Ženevy. Složení Výboru: Ghana, Sýrie, Saud. Arábie, Thajsko, Tunis, Korea, Egypt, Chile, Peru, Uganda, Maurícius, Srí Lanka a Špaň., Slovensko, Maď., Norsko, Švýc., Monako. ČR  předkládá Výboru  zprávu o plnění Úmluvy OSN o právech ditěte. Úředníci OSN dělají jen technický servis jako sekretariát (pozvánky,  zápisy apod.). Části Výboru jsou evropské poměry zcela cizí, což ale není ten zásadní problém. Výbor si kromě zprávy od ČR jako státu, vyžaduje také neveřejné zprávy od českých nestátních neziskových organizací. A co tam ty napíšou, bere Výbor vážně. A jak to znám, tak psaly hlavně ty křesťanské neziskovky, které jsou z ideologických důvodů proti babyboxům. Výbor má pravomoc pouze doporučovací.

0 0
možnosti
E

Ecthelion

5. 7. 2011 7:13
Re: Ne úředník OSN, ale české neziskovky

Můžete uvést jmenovitě, které neziskovky jsou jasně proti babyboxům, a nejlépe to hodnověrně doložit ?

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

5. 7. 2011 1:02
Co se týče opuštěných psů,

ti patří rasovi, nechápu ty cavyky. Jinak ale souhlas.

0 0
možnosti
JF(

fajkie

4. 7. 2011 23:18
Díky za jasné stanovisko!

Je to jasné, úředníci nejen EU, dokonce i OSN, už neví co roupama, aby se uživili, už řeší a řešili, zakřivení banánů, olomoucké syrečky, klimatické změny, CO2, freony a ozonová díra, ISO, REACH, ohřívaný guláš, lůžka pro mentálně postižené, Matiční ulici, Lety, prostě kdo by si všechny jejich úlety pamatoval. Že jsme za jejich úředničení zaplatili v EU neskutečné miliardy, to je bohužel tvrdá skutečnost. Ale když už úředníci začínají ohrožovat něco, co zachraňuje dětem život, to je na pováženou. Zde by se neměl ozvat jen ombudsman (ovšem měl by být první), ale i všechny další "údajně" humanitární organizace, které se až nadýmají pýchou, jak moc pomáhají dětem. Zde jde novorozeným dětem skutečně o život, tady by snad už měla jít politika konečně stranou a ze strany ČR by měl zaznít jednoznačný názor. A táži se, proč nám i to takových věcí vůbec někdo kafrá, když ve světě existuje mnoho daleko vážnějích problémů k řešení, jsem zvědav, kdo bude mít tu odvahu jim to říci. Budiž mu čest!

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

4. 7. 2011 14:01
ja bych deti posilal v kosiku po vode

v pohadkach to celkem perfektne funguje, zpavidla se jich ujme chudy, ale cestny rybar.

0 0
možnosti

Danny boy

4. 7. 2011 15:23
Re: ja bych deti posilal v kosiku po vode

Nebo lépe - faraonova dcera ;-D

0 0
možnosti
V

vmt

4. 7. 2011 12:38
Rovněž bych požadovala po paní ombudsmance

aby spočítala a následně předložila , kolikže bychom ušetřili peněz daňových poplatníků z celého světa, kdybychom zrušili nesmyslnou OSN a kolika opuštěným dětem z celého světa by takto ušetřené peníze zajistili normální život. Ale mám pocit, že to by na ni byl příliš náročný požadavek. Zatím se orientuje docela přesně v tom, jak jsou diskriminovány připitomělé romské dětičky tím, že jim není umožněno vzdělání ve státě s povinnou školní docházkou a v jakých otřesných bytových podmínkách musejí žít, protože jejich povedení rodiče zničili už 15 přidělený byt.

1 0
možnosti
PH

petrph

4. 7. 2011 12:37
zatrhnout? zakázat?

Ale kdepak.OSN nám přece nic nezakazuje,pan ombudsman nemusí zasahovat.Naopak,pokud by OSN skutečně oficiálně zakázalo,naši úředníci by se jistě přetrhli a už by byly všechny babyboxy zavřené.To snad chápete.

Výbor OSN pro práva dítěte pouze zveřejnil doporučeními pro Česko.Kritizoval velký počet dětí v dětských domovech a ústavech.Pouze doporučil aby stát "svůj" program babyboxů co nejrychleji ukončil a zaměřil se na odstranění"příčin opouštění dětí".Cituji doslova"Výbor vyzývá, aby stát zvýšil své úsilí při řešení základních příčin,které vedou k opouštění dětí,včetně poskytování informací o plánovaném rodičovství,jakož i odpovídajícího poradenství a sociální podpory pro neplánované těhotenství a prevence rizikového těhotenství".

Je zajisté trapným omylem Výboru OSN pro práva dítěte,že se domnívá, že babyboxu jsou státní program,takže stát dělá pro ty opuštěné děti aspoň to málo.Vědět,že je to výsledek soukromé iniciativy jednoho člověka,třeba by ho navrhl na Nobelovu cenu míru

0 0
možnosti
L

lesicatko

4. 7. 2011 12:41
Re: zatrhnout? zakázat?

Veď prave, len to doporučenie smeruje aj do SR, kde ale nikto nechce tieto zariadenia na rozdiel od ČR rušiť. Len nechapem, prečo to v ČR hadžu na OSN, keď stav je takýto "O odpor proti baby boxom sa podľa Hessa postaralo české ministerstvo zdravotníctva. „Ministrovi Leošovi Hegerovi z princípu prekáža ich fungovanie.“ Ministerstvo svoj postoj neprezradilo. Na otázky včera nereagovalo."

0 0
možnosti
L

lesicatko

4. 7. 2011 12:20
eto vaše delo

Nie OSN, ČR chce zavrieť baby boxy, z ČR išla tá iniciatíva, konkretne pediatrická spoločnosť, konkretne Kocáb v minulosti. Tak to nehadže teraz uradníkovi z OSN, keď sami mate v OSN piatu kolónu. OSN to už iba doklepla - a jej argumenty sa dajú ĺahko vyvrátiť...

Treba vidieť, že to OSN presadzuje a chce namiesto toho vidieť utajené porody, že niektoré krajiny o tom diskutovali a zatvorili podobné zariadenia , faktom ale aj je, že tie zariadenia napr v SR vedia argumentačne obrániť ľudia, ktorí do toho vidia . Prečo v ČR nie ?

Pohĺad od nas - po vytvorení hniezd zachrany klesol ročne počed pohodených detí z 10 na 2.

Z 30 detí z hniezd zachrany sú takmer všetky v adoptívnych, pestúnskych resp naspäť v biologických rodinach, štatistika tu http://www.hniezdozachrany.sk/22/19.html

Načo ombdusman ? Kde mate štatistiky Vy ?

0 0
možnosti
JP

zmije rohatá a ušatá

4. 7. 2011 13:12
Re: eto vaše delo

Nalezené pohozené děti ve statistice jsou ty nalezené, kdežto ty nenalezené pohozené skončily někde sešrotované s obsahem kontejneru, sežrané zvěří v lese, nebo rybami ve vodě. A to je špatně, ne to, že se odložené děti z babbyboxu dostanou do milujícíh rodin.

0 0
možnosti
JN

jenyknovak

4. 7. 2011 12:05
Paní Šimonová, Vy jste nepochopila zásadní věc...

OSN musí vytvářet nějakou činnost, čím by jinak zdůvodnila svoje bytí?

0 0
možnosti
  • Počet článků 533
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3037x
Autorka vystudovala obory kybernetika v dopravě a spojích, automatizované systémy řízení a doplňkové pedagogické studium pro výuku odborných předmětů. V praxi se věnovala práci nejen jako lektor a pedagog na SŠ i VŠ, ale hlavně jako informatik ve středním managementu velkých i malých firem, v projekci systémů pro controlling, plánování a kalkulace.