- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Na maminku se neodvolavej vypadaš jak de .........
Vaše verze je mi bližší. Stejně cibule, hovězí kližka, zahušťovat chlebem....Ale největší úspěch měl kdysi guláš pro asi 20 lidí, který jsem ve velkém hrnci pomalu dusila ( ochutnávala, dochucovala) asi 5 hodin. Stál na sporáku celou noc, každý si průběžně bral do talíře, přikusoval chleba a my někteří, co jsme přece jen potřebovali spát jsme ho posnídali ještě před ranní sprchou...
"Uzenou" papriku ? ! Děkuji, zkusil jsem to jednou a guláš chutnal jako bych jej "okořenil" dehtem. Takže putoval za stálého míchání do odpadu
Honzo, seš můj člověk, dělám to stejně. Právě jsem to psala pod blog Ivky. Jedině sádlo, rychle opéct atd.......a pivko k tomu
No jo, však už tady blaženě tančí (a dožírá můj máslový gulášek)
No ta hořčice do guláše - nevím.
Guláš dělám z čehokoliv - i kuřecí křídla nebo žaludky - ale když to není z hovězí kližky nebo líček tak tomu neříkám guláš, ale jídlo gulášového typu
Jinak souhlas a karma.
Tedy vy dva mi dáváte. Budu to na vás oba žalovat své váze
Zaluj! A třeba i k soudu. Po rozsudku si pak spolu sedneme a spolecne to zapijeme a zajime, jo?
Nejni guláš jako guláš. Ale Guláš, to je guláš. Třeba i Řeznickej, či zabijačkovej. Obohacenej i o ,,droby", jatýrka, srdíčko, atd. A atˇ v guláši, třeba i druhej den, ale i v ,,derštˇkový" musela lžíce pomalu stát
Taky jsem se naučil zahušťovat chlebem, super! Ale jako příloha nejlepší kolínka, pak rýže, knedlík, brambor....a pak dlouho nic.......a pak, když je nejhůř, tak i ten chleba
Asi jste měl štěstí na školní jídelnu. V té naší byla třikrát týdně rozvařená kolínka, jednou vysušený rýžový nákyp, pak na střídačku knedlík, brambor a rýže. I když jsem časem poznal, že se dají uvařit i jedlá kolínka, při vzpomínce na školní jídelnu je beru jen jako alternativu půl stupínku nad smrtí hladem.
Asi bych dal nepatrně přednost vaší variantě, dokonce snad má být víc cibule, než masa. A drštkovou už vařím z hub, masáků, hlívy...a je špičková. Ovšem ta kdysi na vršovickém kopci U Hulatů