Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Já bych si dal ty jogurty, jsou šíleně drahý.

0 0
možnosti
JM

Znova, ulítl mi příspěvek. Čili: zažila jsem u kontejneru též hlášku:" Koukej, toustový chleba, ještě je zabalenej."  A teď jsem opět rozpolcená:

a) jo, kluci, vyberte si, co potřebujete;

b) lidi, přemýšlejte nad potravinami, abyste neplýtvali

0 0
možnosti

Proč bychom neměli plýtvat potravinami? Je jich dost a odpad je biologický.

1 1
možnosti
Foto

Odmalička bydlím na sídlišti a kontejnery mám pod oknem. Takže vidím, co se tam děje.

V dávných dobách před 35 léty lidé prohrabávali popelnice často.

Hledali v nich především jídlo. Ovšem nikoliv jídlo pro sebe, ale pro slepice, případně pro prasátka. Toho "krmení" tam bývalo opravdu hodně.

Po revoluci se návštěvnost přístřešku na kontejnery výrazně zmenšila. Nevím, jestli lidé přestali vyhazovat potraviny nebo přestali chovat slepice.

Poté zase lidé začali chodit. Ale už to byli specialisté. Někdo vybíral starý papír, někdo železo a někdo věci, které nebyly ještě rozbité a daly se použít (nebo prodat). Lidé z paneláků si toho samozřejmě všimli a mnoho věcí nevkládali do kontejnerů, ale vedle. Asi z dobročinnosti. Ale ve výsledku byl všude bordel.   A kvůli tomu nepořádku se přístřešky na sídlištích zamykají. Dnes už tam téměř nikdo nic nevybírá. Proč taky. Za papír dávají ve sběru málo a železo nikdo nevyhazuje. A slepic je taky málo.

Naproti domu postavili supermarket. A v jejich kontejneru se dá nalézt opravdu hodně potravin. A některé ještě nejsou ani prošlé. Spoustu z nich je mražených. Zelenina je jenom povadlá. Dobrosrdeční pracovníci supermarketu vyhazují potraviny vždy ve stejnou dobu, takže lidé už tam čekají jak na autobus. Neperou se a přátelsky se dělí. Někteří přijíždějí i v autech. Pěkných autech.

Uvidíme, jak se život u popelnic bude dál vyvíjet.

10 0
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 744x
Dívám se kolem sebe, ale i zapátrám v bohaté paměti.

Seznam rubrik