Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J13a35n 14K91a57n12t

2. 7. 2018 9:21

Mila Jano, jako dukaz, ze tvé blogy ctu poctive, chtel bych zminit par nesrovnalosti : v minulém blogu si stezujes na své problémy s (nad)vahou, snazis se a snazis jako vetsina z nas a pritom zadny efekt. A v tomto blogu, venovaném gastronomii, uvadis : "poradny nasup svickové s peti by me asi v Alcronu u Pauluse necekal". Tak, moje mila, to si musis vybrat - bud se naladovat nebo jak rikal muj neboztik dedecek, pan doktor : "Jist do polosyta, pit do polopita." Sam se tim ale zrejme prilis neridil, v 63 letech ho zkolila mrtvice...Ale ta zeleninka ti opravdu neublizi ! A kdyz uz jsme u té kuchyne, letos v lednu zemrel francouzsky "papez gastronomie", Paul Bocuse. Mezi jeho speciality patrily mj. lanyzova polévka, gratinované ocasky z raku, drubez z kraje Bresse (nejlepsi na svete) pod kuzi spikovana lanyzi a pecena ve veprovém strivku, jehneci karé na tymianovém kvetu a spousta dalsich specialit.

0 0
možnosti
JM

Milý Jene, jejda, onen slovní obrat "pořádný nášup svíčkové s pěti", byl fakt jen slovní obrat ve vztahu ke kontextu. Ostatně, s tím "naládováním", to si radši vysvětlíme v e-mailu, abychom nezdržovali čtenáře. Ovšem Paula Bocuse zmiňuji v některém z minulých blogů v souvislosti s otřesnou výslovností našich "spíkrů". A, že dědečka skolila mrtvice, smutné, ale, ač neznám podrobnosti, nemuselo to být zrovna obžerstvím.

0 0
možnosti
PH

P81a24v27e43l 72H87e49k

30. 6. 2018 8:54

A byl v době začátku Ano, šéfe nějaký český kuchař s michelinskou hvězdou?

0 0
možnosti
VV

Na panu Pohlreichovi je sympaticke, ze ve svete neco videl, neco se naucil a i kdyz sverazne, tak to co se naoucil dokaze predat dal.

Dokazu si predstavit ze zavistivci co nikdy nic nedokazali ho mohou nenavidet.

Rekl bych, ze takovych Pohreichu jsou tisice, ale jaksi jim chybi ten sverazny humor.

2 0
možnosti
JH

Vařit a grilovat jako p.Polreich, z masa za 300,-Kč a více/kg.,umí každý kdo rád vaří.

0 3
možnosti
KV

a to právě neumí,jen si to namlouvá

8 0
možnosti
JJ

J15i90ř18í 98J95a38n27d31a

29. 6. 2018 11:08

Mě přijde, že jste nepochopila smysl pořadu a jeho zaměření. Námětem je britský pořad Ramsay’s kitchen nightmares. Vše co se tam děje je záměr.

To není žádný pořad o vaření, ale více méně zábavná reality show která je spíš zaměřená na provoz restaurace.

Pokud by Ano šéfe točili s nějakým michelinským kuchařem, tak je to už úplně jiný pořad. Něco jako "vaříme s ................."

7 0
možnosti
JM

Ale ano, kuchyňské noční můry jsem pochopila, i nutné show. Jenže v britské tv to právě dělal michelinský kuchař a přitom to nebyl pořad o vaření. Proto mu i lidi věřili. Zdůrazňuji slovo "přištípkaření", zmíněné v titulku; prostě čecháčkovství a la Prima.

0 2
možnosti
ŠM

jestli u nás někdo umí ryby,pak Petr Stupka....

0 0
možnosti
Foto

Koukala jsem ráda na Hell ́s kitchen, ale jinak Gordona už taky nemusím. Prostě když něco trvá příliš let, tak se to přejí... mně třeba i to primácké Prostřeno.

Na Pohlreicha jsem nekoukala (mám ten dálkáč, jak na něj upozorňuje pan Michalec), ale nevidím důvod, proč bys nemohla napsat názor na televizní pořad. Nebo se má psát furt jen o politice?

0 0
možnosti
JM

"Prostřeno", jsem viděla párkrát, jen ze začátku. Vadí mi trapné komentáře Vydry - Bouškové (tu nemusím už od seriálu Žena za pultem), šmejděníčko, šmejdění. A v jednou dílu, slečna v pěkném bytečku výtečně navařila, ovšem účinkující jí vše šmahem takticky zhatili, protože evidentně aspirovala na vítězství v daném týdnu. Vlastně se mi nelíbí ono tipování předem: kde bude bydlet, jaký bude mít byt, co bude vařit; to musí soutěžící vydedukovat toliko z jména.

0 0
možnosti
MM

?Proč?

Proč jste tento blog vůbec psala ?

Pomohlo Vám to ? Ulevilo se Vám ?

Pokud ano, pak je všechno v pořádku.

-------

Soukromá televize si za své vlastní peníze může vysílat co chce ( teda pokud dodrží zákon).

Může si tam ze svých peněz zaplatit a ukazovat jakéhokoliv herce, baviče, nebo třeba i kuchaře..... A například zrovna ten kuchař nemusí být nejlepší ze všech. Stačí, když splní požadavky na určitý typ pořadu a souhlasí s honorářem.

Divák má doma dálkový ovladač a svobodu rozhodování.

Nic platit nemusí.

Pouze České televizi, ale to už je zase jiný příběh.

4 2
možnosti
JM

Myslíte, pane Michalče, že, když člověk píše blog, mu to má pomoci, neřku-li ulevit? Cituji z Vašeho příspěvku:

"A například zrovna ten kuchař nemusí být nejlepší ze všech. Stačí, když splní požadavky na určitý typ pořadu a souhlasí s honorářem."

No, já být v redakční radě jakékoliv tv, snažila bych se vybrat a prosadit do pořadu toho nejlepšího. V každém oboru. Současně i ty, kteří se o to snaží a jsou nějakým způsobem (nejen tělesným a duševním) omezování.

"Splnit požadavky a souhlasit s honorářem" , ano, to dělá každý, kdo se uchází o práci. Třeba v montovně.

0 2
možnosti
Foto

Ono je to trochu složitější, Pohlreich se chová normálně, protože v provozu si všichni tykají a většina mluví více či méně vulgárně. Když je plně obsazená restaurace, tak je to v kuchyni tak hektické, že není prostor žádat o nakrájenou petržel podle Gutha Jarkovského a vulgarismy umožňují aspoň trochu upustit páru. Všimněte si, že když Pohlreich vaří sám, tak také mluví slušně.

9 0
možnosti
JM

Souhlasím s Vámi, všude, kde se maká na plné koule a tým musí být do puntíku sehraný, lítají vulgarismy. Nic proti nim nemám. Vždy jsem tvrdila, že sprosté slovo, ve správném okamžiku na správném místě, dělá divy. Mně vadilo, že je Z.P. hrubý a arogantní k některým lidem v kuchyni, kteří byli vyjeveni z kamery natolik, že nemohli ani nakrájet cibuli a kolena se jim třásla už z toho, že přijel Pohlreich.

0 1
možnosti
LI

Ano, na pana Petra Stupku jsem se moc ráda dívala, vařil a krásně a "hlavně" slušně mluvil. Dnešní ostré lokty (něco jako "rychlé špunty") nemusím. Škoda ...

1 2
možnosti
ŠM

a vaří pořád,i kurzy pořádá..stačí si to vyhledat.....

1 0
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 744x
Dívám se kolem sebe, ale i zapátrám v bohaté paměti.

Seznam rubrik