Diskuse

Můj den ve 3D

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Fakt jsem měla bobky, když jsem tentokrát žádala na Slovensko o potvrzení. První jsem si vyžádala hned v r. 1993 po rozdělení republiky, hned za tepla, jenže to jsem odevzdala při vyřizování invalidky v r. 2010. A teď byli miliónoví, jen jsem si napsala dotaz - kam žádat, jaký formulář; a během týdne mi to poslali. Ale kámoška Majka z fakulty teď žádá z USA potvrzení o 12 letech zaměstnání a furt nic.

0 0
možnosti
Foto

Jano, pevné nervy. Vím, o čem mluvím, už to mám za sebou R^;-D

0 0
možnosti
JM

Napíšu jak to zítra dopadlo na důchodovém. Ale ta paní byla fakt příjemná, doufám, že nebude mít dovolenou.

0 0
možnosti
Foto

I76v83a89n 20M24a37r54e72k

25. 10. 2015 17:58

Tak to si nechám povídat , odpracoval jsem celkem 47 roků jako mašinfíra  u ČSD/ŽSR , z toho 28 r. na Slovensku a zbytek v Česku . Po žádosti o důchod mi přišlo od ČSSZ v Praze sdělení " Poněvadž nemáte podle směrnic EU č.2004/ ? odpracovaných 29 roků nevzniká Vám v ČR. nárok na žádný starobní důchod " ? ! 8-o   Poněvadž tato "směrnice platí v rámci EU i pro Slovensko kde jsem měl odpracovaných 28r.a 91 dní řekla mi paní  na úřadě ČSSZ že se mám nachystat že vyřizování mé žádosti může trvat 9-12 měsíců  a jestli mám na to období našetřeno dost peněz ? ! . . . . . Nakonec mě "zachránil"  20-i procentní úvazek který jsem měl v ČSSR/ČR po dobu asi 25 let , takže v krátké době mi byl přiznám český důchod a SR. mi doplácí v €. , ale tedy "nervy" to byly ;-(

0 0
možnosti
JM

Já jsem v těchto věcech trochu vedle, že by mi, případně, za těch 9 let chodil ze SR důchod v eurech? A nepotkali jsme se my dva někde na Slovensku u železnice? Já jsem byla od 1983 u Železničného staviteĺstva, závod 01 (železniční svršok a spodok), pak Jedálne a ložkové vozne, nakonec Vozňové depo Bratislava.

0 0
možnosti
PK

Dnešní kandidátky na důchodkyně vypadají neuvěřitelně mladě a zachovale, i když fotka může částečně mýlit. Já vnímal babičku od jejích 46 let a byla to pro mne před 65 lety stařena - vizáží, jednáním, názory. Takže nějaké to prodloužení důchodového věku - ještě jsou tam rezervy;-D. Ale vážně - přeji úspěch při jednání s erárem.

1 0
možnosti
JM

I Vy jeden, junáku! Když prodloužení důchodového věku, tak, ať se o něm baví po 29.10., to už to budu mít, dle současného úzu, za sebou. Ačkoliv - vizáž je jedna věc, ale jednání a názory mohou být mladistvé i v osmdesátce, nemyslíte?!

0 0
možnosti
Foto

To, že je v celém státě "binec" se bohužel odráží i na evidenci ČSSZ i výpisech Důchodového pojištění.

Mne také čeká dokládat celkem 9 roků. z nichž celých 5 činí vysokoškolské studium. Musím říci, že úředníci z Ministerstva školství si umějí s papírováním opravdu vyhrát. A se "zbytkem" se nechám  překvapit příští týden.

0 0
možnosti
JM

Tak to si držíme, Martine, prsty navzájem. Ačkoliv si myslím, že VŠ studium hravě doložíte diplomem. Vlastně, pro hnidopichy, tam není doba studia od-do. Dejte vědět, jak jste dopadl, držím palce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 744x
Dívám se kolem sebe, ale i zapátrám v bohaté paměti.

Seznam rubrik