Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fyzika platí i pro cyklisty. Stačí když mu jako chodec dáte poměrně malý boční impuls, do zdi vletí spolehlivě. Ověřeno. :-P

0 0
možnosti

Pak se ovšem nemůžete divit, když vám vzápětí upraví vizáž. :-P

0 0
možnosti

Máte pravdu. Ale i někteří pejskaři mají máslo na hlavě. Pouštějí své psy na volno, nebo na dlouhé vodítko na cyklostezce, která je pro pěší i cyklisty, ale rozhodně ne pro volně pobíhající psy.

0 0
možnosti
Foto

Jj - vystajlovani zbabelci s helmami pro případ srážky s chodcem berou holt právo do svých rukou. V Olomouci s podporou Městské policie.

1 0
možnosti

Souhlas a karmaR^. Střídavě se vyskytuji ve všech třech či čtyřech rolích (řidič, chodec, cyklista, chodec - pejskař), sám po chodníku nejezdím, viditelné pomalé cyklisty na chodníku s určitou nevolí toleruji, neviditelné nesnáším - tím myslím hlavně ty, co se přiřítí zezadu a prolétnou půlmetrovou mezerou mezi nic netušícími chodci a také ty bafače, co vyrazí zpoza nepřehledného rohu. Být za rohem maminka s dítětem, je to otázka zlomků vteřiny a centimetrů, jestli to skončí jen leknutím nebo úrazem.

2 0
možnosti

Vše je o toleranci a ohleduplnosti

Běžíte po cestičce v parku, kde je volné pobíhání zakázáno, najednou na vás vyrazí nějaký čokl, třeba vlčák, vy cítíte jeho zuby málem na zadeli, radší zastavíte a zdáli se ozve páníčka či páníček: "Nebojte se on nic nedělá." O moc lepší to není i s těmi menšími plemeny a moc vás nepopotěší ani to, když ten hodný psíček je 5-metrovém vodítku

Takových příběhů s pejskaři by vám mohli běžci odkudkoliv povědět dvanáct do tuctu.

Následující pohled babky s pejskem snad nevyžaduje žádný komentář:

"každému co jeho jest. Babkám s pejsky chodníky....tady u nás je jeden chodník rozdělen bílou čárou: vlevo pro lidi, vpravo po cyklisty....Tudy nechodíme, vysvětlete to psovi......."pes se někde na pětimetrovém vodítku motá vepředu."

1 0
možnosti

Opravdu, na 3 metry široký chodník, který je podélně uprostřed rozdělen, kdy jedna část je pro chodce a na druhé symbol cyklostezky, tak tam fakt nechodíme. Právě proto, aby pes na vodítku nevlétl do cyklostezky, pod cyklistu. Že pes má vymezenu jen půlku, to mu nevysvětlím. A Vám smysl blogu asi taky ne. Že se pes motá na vodítku vepředu, to je fakt, ale na chodníku (od slova chodec) u nás za panelákem, kde o běžce nezavadíte. Do parku nechodíme, protože tam volně pobíhají psi a sportovci.

0 0
možnosti

Sice nejsem Plzeňák, ale z Vaším názorem mohu jenom souhlasit. U nás v Králově Dvoře je to úplně to samé. Nejhorší jsou rádoby sportovci neurčitého věku, na kolech v ceně několika desítek tisíc oblečeni do značkového cyklistického oblečení. Já jedu a ty se dívej, ať se mi nepleteš pod kolo !! Naposledy mě takový inteligentní cyklista málem přejel dvouletou vnučku na chodníku před domem a ještě měl řeči, co se tam motá. Jenom můj syn mi zabránil, abych mu nezpůsobil úmyslné ublížení na zdraví !!

Bohužel moje komunikace ze starostou naší obce, ohledně problémům s cyklisty na chodnících nevedla k ničemu. Městskou policii nemáme, státní má asi jiné starosti a tak jenom čekám, kdo vezme právo do vlastních rukou a začne " CYKLISTY " vychovávat.

4 0
možnosti
Foto

H25a15n35a 86V44l93k89o80v51á

31. 3. 2018 19:35

:-)Víte, jsem chodec, pejskař, řidič i cyklista. A ve všech těchto kategoriích vnímám sebestředné a bezohledné lidi. I některým pejskařům by se dalo leccos vytknout, o řidičích a chodcích ani nemluvě....Co se týká cyklistů, tady v Brně máme takovou poměrně nesmyslnou síť cyklostezek, které končí dost často bez návaznosti - a potom cyklisté naskočí na chodník, místo aby se zařadili - podle pravidel - do silničního provozu. Umělci také skáčou ze silnice na chodník a obráceně dle potřeby. Párkrát už jsem za takovým křikla sprostou nadávku a byla ráda že jsem ho nezabila...

Všechno je to v lidech.

3 0
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 744x
Dívám se kolem sebe, ale i zapátrám v bohaté paměti.

Seznam rubrik