Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VE

Nemám čas to dočíst, ale s tím začátkem souhlasím (možná to mohlo být víc dílů - víc článků by si taky všimlo víc lidí). Většina chce být VŠ kvůli lepším platům, spol. postavení a delšímu mládí, podstatná část z nich na to nemá inteligenci. Studují lehké školy, různé humanitní obory a nabídka škol tu je. Absolventi pak hledají uplatnění kde se od nich odbornost chtít nebude. Takových parazitů je plný státní sektor, různé neziskovky atp. a tihle lidé pak různě "pomáhají" za naše peníze a organizují nám životy. Alespoň udržet ty státní maturity a pokud možno povinnou matiku jako filtr a omezení jejich počtu

4 0
možnosti
JK

Matika není to hlavní. Není to nejdůležitější,

0 0
možnosti
JK

Jestli tomu dobře rozumím, tak paní Martincová, které stát zaplatil drahé studium medicíny, teď místo aby léčila lidi píše pro babyonline články například o dětství Tomia Okamury nebo nápaditých svítidlech do bytu. Přičemž je ale zároveň ostře proti plýtvání financí na vysokoškoláky, obzvlášť ty z humanitních studií, a to ze dvou důvodů: jednak je jejich studium pro stát drahé (srovnejme to s její medicínou), druhak potom investice do nich vložené nezúročí následnou prací v oboru. A že prý ti lidé si tam akorát udělají titul a pak se věnují kdovíčemu. Což je chyba, protože naše země si nemůže dovolit takto plýtvat svými prostředky.

Až Babiš založí ministerstvo propagandy, měl bych návrh na novou ministryni.

1 0
možnosti
RB

Vím oo třech vysokoškolačkách, které právě teď promovaly. A víte proč studovaly výšku? Protože s titulem se snáze a lépe provdají. A ani se s tím netají.

1 0
možnosti
Foto

Zaprvé. K nadpisu článku by bylo možné doplnit, že zástupci jedné malé části obyvatelstva ČR často nemají zájem dokončit ani školu základní, protože vzdělání vůbec k ničemu nepotřebují (a dávky přesto dostanou). Zadruhé. Vláda by se (pokud získá důvěru Sněmovny) měla zamyslet nad jedním detailem. Každý absolvent lékařské fakulty, pokud by bez toho, aby v Česku napřed odsloužil 10 let a chtěl ihned odejít do zahraničí - měl by státu vrátit veškeré náklady na jeho studium státem vynaložené...! Jinak autorce dávám karmu. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2683x
Popularizátorka medicíny, propagátorka rodinné sexuální výchovy a komplexní předškolní přípravy.

Nadšenkyně lékařského vzdělávání veřejnosti, komplexní péče o zdraví a anti-aging medicíny.

Díky péči o děti, zvláště ADHD syna, se vzdala kariéry, aby si našla novou. Nedostatek kvalitních informací v péči o dítě ji vedl k založení odborně garantovaného rodičovského portálu Babyonline.cz, vysoké nároky na všeobecné vzdělání k vydávání knížek v edici Pro chytré hlavičky, včetně předškolní přípravy a sexuální výchovy. Touha po komplexním přístupu v životě i medicíně přispěla ke spuštění portálu ZdravéOmlazení.cz, pro aktivní lidi, zvláště ženy 40+.

Seznam rubrik