Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R21i52c60h89a40r25d 83P43o42l65á65š84e40k 9504613610829

Facebook

rozesílám životopis i na práce s dojížděním do okruhu cca 15 km. Dál se mi fakt už jezdit nechce.

Tak to mě docela dostalo. Paní by chtěla práci kousek za barákem, no nic no.;-D

Je tady hodně názorů, ale tento mě zaujal jaksi jinak - Dám Vám otázku, pane Richarde: a co s dětmi, které jsou stálé závislé na Vaší každodenní péči? Vyvstává tu ještě jeden problém, a ten je: vodění dětí/dítěte do školky, takže např. ještě nutnost zkráceného úvazku. Fajn, i kdyby toto všechno žena tedy nějak zvládla skloubit, i s vyzvednutím dětí odpoledne ze školky, případně z družiny, s vyplazeným jazykem ještě stihla nakoupit, uvařit + jiné domácí práce + úkoly s dětmi (neberte v potaz, že má doma partnera, protože některé ho prostě nemají, nemají ani každodenní spolehnutí na kamarádky, neb jsou např. v podobné situaci, nemá babičky, dědečky, protože prostě už umřeli...) a do toho daleké dojíždění do práce, kdyby i těch "blbých" 15 km -  je prostě moc, stále byste napsal tutéž větu z rozřehtaným smajlíkem, stále byste měl tentýž názor viz. Vaše slova výše? Jak dlouho byste tuto honičku vydržel Vy, ptám se. A ptám se: šel byste vůbec do něčeho takového? Nezjistil byste, že práce " za barákem" by bylo to nejlepší řešení? Ale to by byl pro ženu splněný sen... a ty se neplní. A propo: máte nějaké koníčky? Rád relaxujete? Rád si někam zajdete? Máte pro sebe dostatek času? Kam byste to časově do té honičky "narval"? Do víkendů? Ale ty jsou při některé práci taky pracovní... No, nic no...

0 0
možnosti
Foto

I91v73o 87C64i73l34i60c77h

22. 10. 2014 19:38

Moje žena také nemůže najít práci a tak si přivydělává alespoň úklidem za 50 hrubého na hodinu. Lepší, než pracák :-/

0 0
možnosti

J87a33n 53H61u17r95k19a

21. 10. 2014 3:20

vyházet agentury roustoucí jako houby po dešti zaměstnávajicí skoro milion Ukrajinců a bude práce a brigád...i pro Cikány a naše děti a státní kasa si polepší i sociálky deficit rapidně klesne...otázkou je proč je nikdo nechce zrušit...

1 0
možnosti

J34a44n 63B96á74r29t17a

20. 10. 2014 23:34

Docela by mě zajímalo, kdo učil personalisty základním pravidlům slušnosti. To je samé požadujeme ale nedovedou ani nastavit automatickou odpověď ve stylu "Váš mail nám byl doručen, v případě zájmu se vám ozveme do xx dní". Takhle člověk ani neví, jestli se to vůbec dostalo na místo určení, skončilo ve spamu nebo se to zaseklo někde po cestě. Opravdu tohle nereagování mě doslova vytáčí.

2 0
možnosti
Foto

I43v35o 85C86i57l89i62c79h

22. 10. 2014 19:36

Tak tuhle zkušenost nemám, stalo se mi to asi jen dvakrát a vyřešil jsem to telefonátem, zda můj mail došel. Vždy se omluvili, že ještě zpracovávají došlé maily a že se ozvou tehdy a tehdy. A ozvali se. Ale možná je to proto, že neoslovuji nadnárodní společnosti, ale spíše malé firmy (už jen proto, že neumím cizí řeči, tak ty velké společnosti ani nezkouším).

0 0
možnosti
Foto

Jirka Libeňský: Ano, když nejsou malé děti, je to zas o kousek blíž k práci. Ale žena je většinou má, a když ne malé, tak děti rozhodně...nakoupit, uvařit, vyžehlit, úkoly s dětmi a spoustu dalšího musí zvládnout, když není nejsou kolem ní záchranáři, manžel, přítel, kamarádi, příbuzní... i to je skutečnost. Dojíždění nepřipadá v úvahu ne proto, že by byla líná, ale protože si to prostě nemůže dovolit.

1 0
možnosti

A tomu se říká kapitalismus, milá paní, - je potřeba mít kolem sebe záchranáře, manžela, přítele, kamarády, příbuzné...jinak je problém, stát zachraňuje, ale jen jak to má nařízeno, pak se na nás vykašle. Zažil jsem skoro roční hledání v roce 2011, dopadlo to dobře, ale nemám malé děti. Zasáhla nebesa. Modlení je dobrý nápad. R^

1 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, všem Vám děkuji za návštěvu a za komentáře od srdce. Za povzbuzení. Řekla bych, že jistou pravdu máte všichni, protože každý má tu svou, dle sebe. A jak napsala p. Jarmila Černá - Jen jste prostě napsala blog. Ano, jen jsem prostě napsala blog. Mohla jsem napsat těch km třeba 20 nebo 78, ale podstatou je to, že člověk je nucen se stěhovat za prací kilometry...na čem, v čem a jak se to odráží netřeba komentovat. Těch 15 km až tak nehraje roli, i když autobusem je to fakt na celodenní výlet, autem ne. Ještě jednou dík za Vaše příspěvky. Hezký večer přeji.

1 0
možnosti

Znám a chápu. Je to už 10 let, co jsem tohle zažil, ale na ten pocit bezmoci nikdy nezapomenu. Držím Vám palceR^

3 0
možnosti

proč bezmoc? když jsem se v téhle situaci ocitla před cca  8 lety já (v podobném věku) - tak za prvé jsem si řekla, že jsem už státu ze svých většinou nadpůrměrných platů nastrkala tolik peněz, že si pár měsíců podpory opravdu zasloužím - aspoň si odpočinu. A za druhé - spolu s rozesíláním životopisů jsem taky přemýšlela o tom, jak se uživit sama - jako OSVČ...a nakonec mi to vyšlo, živím se už 8 let svým koníčkem, sice nemám takové peníze, co dřív, ale jsem svou vlastní paní, nemám žádný stress, volnější režim - což člověku v tomto věku prospěje i ze zdravotního hlediska. Takže vy výsledku byla pro mě tehdejší ztráta zaměstnání vlastě plus

3 0
možnosti

Práce pro vás bude, když z vás bude na pohovorech sálat jistota :-)

1 0
možnosti
Foto

Většinou to funguje tak, že když si přečtou datum narození, tak tu starou "bábu" k pohovoru ani nepozvou.

2 0
možnosti

Pracák nezaměstnanému najít práci nepomůže. Leda nutí lidi dělat něco, co nikdo dělat nechce. Vrátnice, úklidy... Od května běží vyčisťovací akce. Kdo nevezme podřadné místo, toho vyhodí z evidence. Je jim jedno, že dotyčný není na žádné podpoře, hlavně, že statistika vypadá lépe. Ta čísla, která udává MPSV jsou zcestná, skutečná nezaměstnanost je mnohem vyšší. A k smíchu jsou ta oddělení na potírání práce "na černo"...

2 1
možnosti
Foto

Ono ani získat místo vrátného není jednoduché. Většinou tam chtějí invalidního důchodce, protože za to jsou nižší odvody do státní pokladny.

2 0
možnosti

No je to v tom věku 45 let blbý, pokud nejste z těch 10 - 20 % těch, co mají nějakou žádanou a nedostatkovou kvalifikaci a praxi, tak už v těch letech prostě nemáte na pracovním trhu jako zaměstnanec místo.

Každý středoškolák s maturitou, pokud není jó extrémně hloupý a líný, umí minimálně angličtinu a navíc, na rozdíl od těch staršího věku, má v hlavě čerstvé znalosti kompatibilní se znalostmi o pár starších manažerů, na novém místě jejich budoucích vedoucích, takže mladý obvykle dostane přednost.

Navíc po nějakém měsíci na pracáku se ten člověk stane" starší dlouhodobě bez práce" a z tohoto titulu už jeho životopis většina personalistů háže do koše automaticky.

Univerzální recept na to není,  asi hlavně to nevzdávat, zkoušet všechny možné práce, které mi jdou a po kterých by mohla být na personálním trhu poptávka.

1 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1077x
Jsem žena, matka, pozoruji svět a pak o tom píši...

Seznam rubrik