Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já tedy jako křesťan, který něco ví o náboženství a historii. Nemůžu souhlasit s touto úvahou. Pláč nad pohanskými kulturami, kterým bylo přineseno křesťanství, často s nasazením vlastního života misionářů, je plivnutím do tváře našim předkům. Tyto kultury jako všechny postavené na pohanství měli jenom malý respekt k hodnotě člověka. Život těchto lidí se po přijetí křesťanství výrazně zlepšil. Jak po duchovní stránce tak i po materiální.

Nemůžu souhlasit také s představou, že Islám je na nějaké vývojové cestě a už vůbec nemůžu souhlasit, že by snad tato cesta měla být shodná s křesťanstvím. Tomu můžou věřit jenom lidé, kteří mají velmi malé povědomí o historii, o křesťanství a o islámu.

Křesťanské tradice nevzešli z pohanských. To je naprostý nesmysl.

Pokud jde o křesťanství v Evropě tak od reformace, kdy byl zahájen ústup od křesťanství. Křesťanství se doposud z reformace úplně nevzpamatovalo. Tento ústup akceleroval v 60. letech minulého století všelijakými kulturními "revolucemi" zejména díky tomu, že tyto revoluce se projevili i v církvi.

Pokud je dneska islám na vzestupu, pak je to jenom díky tomu, že křesťanství je oslabené na ústupu.

0 0
možnosti

Díky za názory a diskuzi jsem za ně moc ráda. Když je čtu, napadá mě totiž, že se budu muset při psaní naučit lépe formulovat.

Dodatek, že Islám je přesně na tomto vývojovém stupni neměla být útěcha. Naopak. Křesťané na tomto vývojovém stupni podnikali invaze na Východ a dobře to nevypadalo.

Hodnotit historické události z dnešního pohledu může být opravdu zkreslující, na druhou stranu, kdybychom se občas z historie poučili, ulehčili bychom si život. Faktem je, že by pak i některé historické události dopadly jinak. Hitler mohl vyhrát válku, protože by se poučil od Napoleona a do Ruska se více oblékl. To je samozřejmě nadsázka, ale ohlédnout se do historie není od věci. Společnosti se sice vyvíjí, ale některé vlastnosti zůstávají. Touha po moci a ovládání je nesmrtelná.

Nesouhlasím s Islámem a nechci vedle muslimů žít. I historik by zhodnotil, že dvě náboženství vedle sebe nikdy nefungovaly, ale tvrdit, že Islám je náboženství založené na násilí k ovládnutí světa je blbost. Je to o lidech. Náboženství je jen prostředek. Islám patří na Východ a tam ať zůstane.

Vůbec si nedovedu představit, že by mi někdo jako souseda nastěhoval ilegálního imigranta. Napadá ale někoho jak se bránit? To jsou přesně ty problémy, které se budou muset začít řešit od nás. Žádný politik nenajde řešení.

Pomáhat ve chvíli, kdy na to sami nemáme sílu nebo nechceme je opravdu zhoubné a onemocní tím celá společnost.

Jenže i my všichni tady jen tlacháme a kde je řešení, které je realizovatelné? Máme kliku, že je čeština tak složitá a nikdo se ji nebude chtít učit.

0 0
možnosti

Dobrák pomůže, blbec se rozdá. A ještě tím nemusí nikomu pomoct.

0 0
možnosti

Ono se to v hospodě dobře "řeší" ale jen do doby než přivandrovalcům stát přidělí vedlejší dům nebo byt potom.... potom Vám bude znít "Salám alejkum sousedko" jako nějsprostější nadávka...A pochopitelně se v té chvíli stane Vaše nemovitost neprodejná, udělají Vám ze života peklo na zemi a jsem zvědavá jak tam snimi dlouho vydržíte...!!

1 0
možnosti

to, že Native - indiáni, podcenili imigrační politiku, to už dávno vědí a zaplatili za to ztrátou Velké země a volnosti...zaplatili vysokou cenu... poučení z tohoto vývoje, nám budiž připomínáno, abychom neudělali stejnou chybu....

1 0
možnosti

I kdybyste měla pravdu v tom, že islám je nyní na stejném vývojovém stupni, jako bylo křesťanství před 500 lety, tak to by byla otázka pro budoucí historiky, nikoli pro současného člověka. Až vás budou muslimští přištěhovalci znásilňovat, tak už vidím, jak si říkáte, že se vlastně nic neděje, protože v podstatě dělají to, co dělali první Evropané v Americe v dobách Kolumbových.

2 0
možnosti

a islam je presne v tom to vyvojovem stupni.

ano, od prvopocatku dodne. A to ma byt utecha?

3 0
možnosti

J66a27n 86P28a26l81l75a33s

8. 9. 2015 0:01

Dobrý večer, mně se líbí každé zamyšlení, i kdyby vedlo k závěrům, se kterými nesouhlasím.

Největší problém vidím v historických paralelách, jako je Vaše „bílý muž před několika sty lety“. Opomíjí totiž, že jak lidé, tak společnost prochází vývojem. A hodnotit historické události dnešníma očima vede nutně ke zkreslení. Kolik znáte dnes křesťanů, kteří se chovají jako Pizzaro, gen. Custer nebo kostnický koncil? Nemluvě o papeži Alexandru VI. z rodu Borgia, se kterým občas své známé křesťany poštívám.

3 0
možnosti
Foto

Chtěl jsem dát karmu, až do doby než jsem si přečetl "A islám je teď přesně na tomto vývojovém stupni." To je hluboký omyl pro islám není žádný vývoj možný. Korán byl dám Mohamedovi prostřednictví anděla od samotného Alláha a nelze jej tedy měnit. Vše, co je v něm uvedeno je slovo boží. Islám je náboženství založené na násilí k ovládnutí světa.

11 0
možnosti

Máte naprostou pravdu. Přesto za zajímavé zamyšlení jsem dal karmu.

Nad tím co se děje je třeba se zamýšlet a ne slepě přijímat to co se extrémně ozývá jak z jedné, tak z druhé strany.

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 687x
Pro každého budu někdo jiný. Pro někoho blázen, pro druhého taky blázen, jen jiný. Píšu ráda o tom co kolem sebe každý den vidím, na co si mi lidé stěžují a o dialozích v mé hlavě ... V každodenním životě hraju roli podnikatelky, manželky, dcery, sestry, kamarádky ....

 

Moje kniha - Po stopách anděla

 

Příběh Amélie - na pokračování na blogu iDNES.cz - vkládat budu tak, jak se dostanu ke psaní a jak mi budou přicházet nápady ....

Seznam rubrik