Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak vlastně poznáte, které bylinky účinkují na co? Máte to doložené nějakými vědeckými studiemi? Selský rozum kolikrát klame, důležité je mít dostatečně velký statistický vzorek. Takto je již u homeopatie spolehlivě dokázané, že funguje pouze na principu placebo efektu, nic víc v ní není.

0 1
možnosti
JK

Homeopatii nerozumím, takže se k ní nemohu vyjadřovat. Vzhledem k tomu, že je s úspěchem používána na děti i zvířat je placebo efekt trochu vyloučen. Nicméně já respektuji váš názor, že potřebujete mít věci podložené vědeckými studiemi. Já respektuji tradice. Jsou pro mě důležitější a věrohodnější. Papír totiž snese všechno. Stačí si přečíst např. knihu Nežádoucí účinek smrt.

Tak to mám já a lidé to mohou mít jinak. Měla by to být volba každého z nás. Jenže vzhledem ke zmíněnému nařízení, je ta volba trochu stížná.

0 0
možnosti
Foto

Byla to zejména církev která pomocí bylinek léčila. V každém klášteře ať to byl ženský anebo mužský byla lékárna, kde se léčilo bylinkami, které kláštery zkoumaly, jak se hodí k léčbě.. První ženou v dějinách, jež se stalauniverzitní profesorkou, byla Trotula di Ruggiero na církevní lékařské fakultěuniverzity v italském Salernu v 11. století. Rv

0 0
možnosti
JK

Ano, v raném středověku bylo léčení bylinami respektováno. Kláštery měly speciální zahrádky, které byly téměř ve všech klášterech stejné, aby s v nich dobře orientovalo. Je však velký rozdíl, když o tomto tématu mluvím v kontextu 11 století nebo 14 - 16 století.

0 0
možnosti
Foto

Kladivo na čarodějnice s tím neměla církev nic společnéhoRv

0 0
možnosti
JK

Dva muži, kterým se připisuje autorství byli členy Dominikánského řádu. v roce 1487 předložili jeho znění na teologické fakultě (myslím, že v Kolíne nad Rýnem) pro jeho schválení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 658x
Pro každého budu někdo jiný. Pro někoho blázen, pro druhého taky blázen, jen jiný. Píšu ráda o tom co kolem sebe každý den vidím, na co si mi lidé stěžují a o dialozích v mé hlavě ... V každodenním životě hraju roli podnikatelky, manželky, dcery, sestry, kamarádky ....

 

Moje kniha - Po stopách anděla

 

Příběh Amélie - na pokračování na blogu iDNES.cz - vkládat budu tak, jak se dostanu ke psaní a jak mi budou přicházet nápady ....

Seznam rubrik