Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

1. Že máte VŠ nemusíte nezbytně uvádět.

2. Bohužel, místo jaké si představujete v dnešní společnosti už asi neexistuje (tedy asi krom některých zbytků protekčních míst někde na zašitém úřadě, ale těch je málo, i když si lidé myslí, že pohodu má každý úředník). Místo, kde by stačilo snížené tempo staršího člověka, nebo prostě jen člověka, který se v práci nechce uštvat by chtělo hodně lidí. I moje ségra 42 VŠ pracuje na úřadě a podmínky se tam tak zhoršily (dělá práci, kterou dříve dělaly tři úřednice - nepřeháním, dvě třetiny už jich vyhodili, neproplacené vynucené přesčasy, zakazování OČR vydíráním vyhazovem, kolegyně na psychiatrii, to vše za 20k), že mi chodí brečet na rameno "Já bych chtěla dělat cokoli míň stresujícího a chodit za děckama dřív domů, klidně třeba hajzlbábu.. "

Co se týče toho Lídlu,tam je asi nejvyšší tempo u kasy co potkávám a tedy relativně mladý kolektiv. Jedině kde vídám i "velmi zralé" pokladní je Tesco, tak to tam můžete zkusit. (Za sebe musím ale upřímně tvrdě říct, že právě u těchto pokladních strašně trpím a když nemusím, tak k nim nejdu. Oproti tomu Lídlu je to jako nějaká parodie na pokladní, každé zboží třikrát otočí a hledá kód, u housky či ovoce nešťastně kouká do seznamu a neví co stisknout, pak se blbě uklikne a bojí se zavolat tu, co to umí opravit..)

3. Takže jak zní ten název filmu "Tahle země není pro starý". A starý dneska znamená 40 +.. :-/

1 2
možnosti
RP

Tesco má odbory a dost silné, proto tam není na zaměstnance takový tlak.

Ale ten text předchůdce o té starší pokladní ilustruje, že i pokladní usí mít určité dovednosti. Konkrétně tady by měla mít nastudováno, kde asi u kterého zboží je ten čárový kódm schovaný .nebo ostříží oči.

0 0
možnosti
RP

To je dnes normální "racionální" chování personalistů. Nepotřebují Vás a nepředpokládají, že by Vás kdy potřebovat mohli, tak co by ztráceli energii na odpověď Vám.

Pracovat v supermarketu, jako je například Lidl, bych, se vší úctou k Vašemu věku, dost zvažoval. Co vidím, tak ti prodavači v supermarketech bývají dost vytíženi fyzicky, neustále musí něco vozit , doplňovat zboží atd, myslím, že pro lidi vyššího věku to musí být hodně velká fyzická zátěž. Když už pracovat v obchodě, tak spíš nějakém menším a specializovaném.

Co se týká fyzické práce v průmyslu u linky, musíte tam mimo jiné těch 8 hodin u té práce umět vydržet stát. Nebo aspoň sedět. To není samozdřejmé ani u hodně mladších lidí. Zvláště pokud jsou přepsány nějaké zvláštní jejich pracovní boty, na které si budete muset nějaký měsíc i zvykat. Plus odpolední a případně i noční směny.

2 0
možnosti
JL

Díky za příspěvek. Média rotrousila informaci, že firmy začínají zaměstnávat i důchodce (z nouze), jak vidno, zase tak velká potřeba pracovníků není. "Kapitalisti" si samozřejmě radši vyberou lidi mladší od 20 do 40. Chodím do Lídlu za Prahou, do Radotína je to 10 km po silnici, a všímám si, že v Lídlu sedí i starší ženy - někdy hádám 50, někdy i víc. Ale některé se "točí", objeví se, zmizí. Z mužů zaměstnávají hlavně mladé kluky, jen ostraha může být v důchodu - ostraha ale je placena tak, že někdy vypadají, že tam na placu zemřou: jakoby je vyzvedli někde v okolních příkopech. Tak neporadím. Je mi 64, peníze by se mi taky hodily, klidně bych pracoval na snížený úvazek, mám VŠ, nepraktickou kariéru a tak to ani nezkouším: firmy hledají řidiče, skladníky a podobně, a to nechci, neumím- aspoň nikde nezacláním a nezabírám místo mladým, kteří potřebují žít, splácet hypotéky a mít rodinu. Mimochodem četl jsem,, že robotizace zabere 14% pracovních míst.

1 0
možnosti

Nevím, kde bydlíte, jak máte zpracovaný Váš životopis a co v motivačním dopise nabízíte Vašemu potencionálnímu zaměstnavateli. Vyplatí se zajít si na konzultaci do personální agentury, poradí Vám nejen s Vaší prezentací, ale pomohou i s výběrem místa. Píšu z vlastní zkušenosti, jsem "aktivní důchodkyně" a mohla jsem si vybrat z několika nabídek práce..

4 0
možnosti
PK

U LIDL máte pravdu - u nás na Praze 6 je doslova přecpán mladými lidmi. I dost muži a Češi. Tam je to v našem věku bez šance. Myslím, že mimo Prahu to bude ještě "horší",

1 0
možnosti
Foto

J88a45k44u26b 96R96o83t96h

22. 5. 2018 10:12

Mno, jestli jste, jak píšete, posílala "inzeráty"... ;-D

2 1
možnosti
Foto

To je divné....

A napsala jste i do svých nabídek, že jste všeho schopná? :-)

3 0
možnosti