Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

duhacenzor

30. 11. 2010 17:39
Jeden z mých nesplněných snů,

najít cizí peněženku, plnou pětitisícovek, doklady - a vrátit ji poctivě i s těma dokladama do poštovní schránky.

0 0
možnosti
JF

jana frankova

3. 12. 2010 8:39
Re: Jeden z mých nesplněných snů,

To zní jako nenaplněné přání dobrého skutku, snad se příležitost najde..:)

0 0
možnosti
B

bobesek

30. 11. 2010 17:31
jiná zkušenost

Našla jsem na lavičce peněženku s doklady, odnesly jsme ji se sestrou na služebnu v Brně Židenicích. Vzali si na mě kontakt a během 20 minut volali, že si ji vyzvedla paní, která byla s vnoučetem na procházce, dávala mu pít a peněženku nechala ležet. Bylo tam určitě víc, než 200 a byla vrácena majiteli. Takže nejsou všichni policisté nepoctiví.

0 0
možnosti
PH

petrph

30. 11. 2010 15:52
Když on ten test nebyl o poctivosti

Těžko by šlo srovnávat onu údajnou nálezkyni co se spokojila s tím že peněženku vybrakovala ale našla aspoň tolik slušnosti aby jí s doklady odevzdala a ušetřila majitelce spoustu zbytečných starostí navíc.

Tedy porovnávat jí s policisty kteří přijaté peněženky ani nevybrakovali ani nepohodili někde do odpadkových košů či záchodů, jak se od řádného kapesního zloděje dá očekávat. Jenže ani neudělali to co byla jejich úřední povinnost  Tedy že by je patřičně zaevidovali a umístili tak aby si je majitel na dotaz mohl vyžádat. Neboli, nemluvme o tom že policisté kradou ale o tom že za ty peníze nedělají to co je za jejich práce za kterou je občané svými  daněmi platí...I to je smutné...

0 0
možnosti
OP

Bětka

30. 11. 2010 15:04
2 zkušenosti

manželovi vypadla z auta peněženka před naší garáží. Nálezkyně ho prachsprostě vydírala,ale byla tak blbá,že došla osobně na místo předání. Když ji manžel ujistil,že ji zná a přesně popsal kde bydlí, rychle peneženku vrátila a zmizela. Už ani to "nálezné" nechtěla.

Druhý prožila moje teta. Našla v keři u parkoviště plátěnou tašku, v ní obálku s rodnými listy a krabici s porcelánem a menší se zlatou soupravou. Na policii chtěla,aby udělali přesný soupis věcí,vyfotili to.Nechtěli, prý to stačí takhle,že děkují a oni všechno zařídí. Nedala se, vzala si to zpět.Tehdy ještě na matrikách nedělali tyátr s ochranou údajů,takže našla dotyčného člověka a vydala se za ním.Přijela právě na svatbu, jediný nešťastný svatebčan byla novopečená tchýně-ztratila svatební dar pro svoji snachu a její matku. Od té doby spolu udržují přátelstké vztahy.

0 0
možnosti
JF

jana frankova

3. 12. 2010 8:40
Re: 2 zkušenosti

krása...

0 0
možnosti
A

atom.y

30. 11. 2010 14:43
špatný závěr.

Závěr není logický!!! Logicky, by jste měla být ráda že Vám ta cikámnka ukradla všechny prachy. Kdyby ste totiž měla v peněžence prachy, tak Vám jí ukradne policista (co jí má na služebně "přímout a zapsat").

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Jsem duše toužící po dobrodružství, jak jen to dovolí limity fyzické existence učitelky na MD z industriálního severu.

Seznam rubrik