Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Fotky dobré, úvodní motto je předčí.:-)

0 0
možnosti
VJ

Zdravím všechny a vřele děkuji za komentáře. Ohledně rámečků - obecně  jakákoliv úprava nebo design je věc osobního citu (ve slově osobní je prakticky řečeno vše, nicméně názory druhých pomáhají dívat se na věc z jiné strany) a také momentálních možností (například můžete mít úžasný návrh bytu, ale když nejsou děngy..), jakož i energie, kterou do toho hodláte vložit. Pokud fotky nejsou čistě dokumentární, ale mají být jakousi galerií, rámečky dávám a dávat budu. 

Dříve obrazy, později i fotky měly být jakýmisi výhledy, dalo by se říci imitacemi oken. Rám také dával jakémukoliv uměleckému projevu zvláštní postavení. Pouhá ilustrace byla povýšena na umělecké dílo. Vím, dnes je jiná doba, kde vládne geometrická jednoduchost s protikladem často velmi pestrobarevných a detailních textur. Dřevěný rámeček by byl asi trapný. Napsané neznamená, že si myslím, že dělám něco extra, i když jsem rád, že to z toho placatého telefonu takhle vyšlo, ale nefotil jsem to jen jako dokument. Fotky bez ničeho na bílém pozadí mi připadají jako fotky v učebnicích nebo jako reklamní obrázky (např. hrozně mi vadí, když světlá část fotky splývá s pozadím), prostě to tak cítím. 

Na druhou stranu se s tím nechci babrat moc dlouho a tak rámečky při úpravě dávám rovnou v Zoneru, kde jsou k dispozici jen tlusté černé, bílé a průhledné a pak imitace různých oken kinofilmů. Bílé by asi neměly smysl a tak minule jsem dal černé, nyní průhledné. Různé se dají jednoduše vyrobit třeba v Powerpointu, ale to je přece jen nějaká práce navíc.:-)

2 0
možnosti
Foto

Rámečky ...co člověk, to jiný názor :) Foť to, co Tě baví a rámečky dávej takové, jaké tam cítíš :)R^

2 0
možnosti

Hele, Kájo - nech si to! :))))))

1 0
možnosti

No a je to! "Zjemnění" rámečků tomu hodně pomohlo, a je to něco úžasného. 

Ta fotka plná oblaků a stromy, resp. kmeny - to je prostě skvělé. Velmi, velmi povedený fotoblog! R^ Těším se na další! (i povídání):-)

1 0
možnosti
Foto

R^moc pěkné záběry a text...tak pěkné vyjádření krásných prožitků jsem už dlouho nečetla. Co se týče rámečků. Je to věc vkusu a názoru. Mně se docela líbí. Ten hezký pohled alespoň  tak rychle nekončí, ale pozvolna se vytrácí a zanechává za sebou jakýsi příjemný dozvuk. Díky:-)

1 0
možnosti
Foto

Pohled se pozvolna vytrácí - to jste napsala moc hezky. Připomínají mi fazetu na zrcadle. Nebo obrazy, jejichž plátna byla malířům tak malá, že své dílo rozšířili i na rám, jako by ten vůbec nebyl.

1 0
možnosti
Foto

Krásné pokoukáníčko R^ Díky za ně :-)

0 0
možnosti

Moc hezká procházka. R^ ... a ty rámečky? ... mne také zbytečně rozptylovaly .-)

0 0
možnosti
Foto

Mně nevadí, aspoň si můžu vybrat dvojí ořez.

1 0
možnosti
Foto

trochu slunce neuškodí nikdy:-)s poznámkou o rámech souhlasím.:-/

0 0
možnosti
Foto

kdyby pán zvolil černé, hodilo by se to. Ale bohužel každé fotce sedí jiný rám, nelze to dělat hromadně

0 0
možnosti
Foto

tohle jsou krásné fotky, ale rámy , hlavně průhledné se k fotkám, vůbec, ale vůbec nehodí....bohužel špatná volba

0 0
možnosti
Foto

To je věc názoru, pane kolego. Umění vnímáme každý jinak a co jednoho neosloví, může oslovit jiného. Mně ty rámečky připadají, jako by jimi autor chtěl vyjádřit neohraničenost svých myšlenek.

3 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1427x
Tadá...