Přiletí v září Ufoni?

V dubnu letošního roku zveřejnil argentinský ředitel střediska astronomických výzkumů Sergio Toscano v periodiku Contexto zprávu, podle níž navštíví Zemi představitelé cizí civilizace. Jejich přílet očekává 10. září 2011.

Credit NASA

O měsíc později (5. května) zveřejnil Toscano stejnou zprávu na internetu [2] a tato zpráva vyvolala horečnou aktivitu mezi blogery a novináři a brzy se objevily informace, že příchod cizinců potvrdil i americký NASA. Podle deníku "Chronicle" zprávu o zjištění cizích lodí potvrdil i nový ředitel astrobiologických programů NASA Rosie Redfield. Deník k tomu dodal, že NASA si uvědomil, že něco není v pořádku a první věc, kterou udělal bylo zrušení stránky, na které se o cizincích hovořilo.

A co stojí za tímto případem?
V prosinci 2010 objevil ruský amatérský astronom Leonid Jelenin kometu, která pak dostala označení C/2010 X1 (Elenin). Kometu objevil na snímcích pořízených kamerami amerického systému ISON (International Scientific Optical Network) v Novém Mexiku. Prvotním cílem ISON je sledování kosmického "smetí" na geocentrických drahách a objevování nových objektů sluneční soustavy, jež by mohly ohrožovat Zemi. Podle objevitele rychlost nového objektu o odhadovaném průměru asi 4 km byla poloviční oproti ostatním asteroidům zachycených na snímcích. Jelenin porovnal polohu objektu s polohami známých komet, ale u žádné koordinátory neodpovídaly. Po oznámení kometu jako druzí v pořadí sledovali na observatoři Majdanak v Uzbekistánu a další pozorování byla potvrzena z Ruska, Itálie a USA. Mimochodem jednalo se o první kometu objevenou ruským astronomem po dvaceti letech.
1.dubna 2011 se v Číně objevila zpráva národní kosmické agentury, že v ohonu komety Elenin čínští vědci objevili něco, co by mohlo být cizí kosmickou lodí. Podle této zprávy se také každé dvě minuty zachycují rádiové signály od komety, které obsahují čtyři písmena: G, U, A a C, což jsou označení pro základní prvky DNK. Už datum vydání zprávy budí pochybnosti a ty byly brzy potvrzeny. Zpráva o cizí lodi byla aprílovým žertem, bylo později uvedeno na webu. Ale argentinský vědec to nepochopil (či nechtěl pochopit) - ostatně v jižní Americe se údajně "apríl" nedrží 1. dubna, ale 28. prosince! A právě taková zpráva se hodila do jeho představ o setkání s mimozemšťany. Toscano je sice ředitelem, ale střediska se zaměřením na UFO. Správněji na OVNI - jak jsou v jižní Americe označovány "létající talíře" - což je zkratka za Objecto Visible No Identificato.

A proč právě kometa C/2010 X1?
Na prvním snímku komety jsou v jejím pozadí vidět hvězdy, které jsou díky dlouhému času expozice ve tvaru krátkých čárek. A na snímku této komety se vyskytují v blízkosti ohonu dvě takové hvězdy, jedna zleva a druhá zprava. A právě tyto dvě hvězdy ("šmouhy") interpretuje Toscano jako kosmickou loď.

A proč právě 10. září?
Proč si Toscano vybral právě sobotu 10. září zůstáva záhadou. V té době bude kometa vzdálena od Země asi 70 miliónů km a k maximálnímu přiblížení dojde až 16. října (téměř 35 miliónů km).

A proč si nevybrali jinou kometu?
Dalo by se říct, že pro svůj záměr - nepozorované přiblížení k Zemi v ohonu komety (ale proč by potom vysílali rádiové relace) - si "ufoni" nevybrali zrovna nejlepšího průvodce. Toscano uváděl, že v čínské zprávě je informace, že sonda na kometu čekala devadesát dní. V průběhu roku se k Zemi přiblíží víc komet a některé na mnohem menší vzdálenost. Nejbližší vhodná kometa je periodická 45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková, která se v srpnu přiblíží k Zemi až na 8,9 miliónu km.

A není za tím něco jiného?
Na internetových stránkách se o kometě C/2010 X1 hovoří jako o tajemné planetě Nibiru, což údajně vyplývá i z pojmenování - ELENIN. Rozšifrováno: ELE je zkratkou z "extinction level event" a NIN odpovídá "Nibiru in November". Jak už jsem zmínil kometa se k Zemi nejvíc přiblíží v říjnu, tak proč listopad? Napadá mě jedině: je to "ruská" kometa; a v Rusku i Říjnová revoluce byla v listopadu. (Jen je záhadné to, že příchod Niribu se doposud předpovídal na 21. prosinec 2012!)

A co to písmeno X v označení?
Hledači nejrůznějších "teorií" upozorňují i na symboliku v označení komety - písmeno "X". Odjakživa bylo "X" používáno jako symbol tajemství a něčeho neznámého. Realita je ale trochu jiná: všechny komety objevené v první polovině prosince mají ve svém označení ono "X"; každý "půlměsíc" má totiž své písmeno od "A" v první polovině ledna až po "Y" ve druhé polovině prosince. Stačilo tedy, aby objev komety byl uskutečněn o několik dní později a místo tajemného "X" by se v názvu skvělo obyčejné "Y".

A...
...jaké nesmysly můžeme ještě očekávat?

HLAVNÍ PRAMENY:
[1] S. Kuzina: Beregitě golovy ot "letajuščich tarelok" - in: Rossijskij kosmos, ročník 2011, číslo 7
[2] http://thetruthbehindthescenes.wordpress.com/2011/05/05/scientists-says-comet-elenin-has-massive-ufo-fleet-following-in-formation-in-its-tail/

Autor: Jan Sedláček | čtvrtek 28.7.2011 23:07 | karma článku: 12,65 | přečteno: 3082x