Není "vozíčkář" jako "vozíčkář"

Přestávám věřit na symbol „vozíčkář" za okny aut. Ne že by každý, kdo tento symbol používá, k němu přišel nepoctivou cestou. Jsou lidé, kterým toto označení právem náleží. Jenže já čím dál častěji vidím z takto „ocejchovaných" aut vystupovat naprosto zdravé lidi. A když říkám vystupovat, myslím tím z místa řidiče, parkujícího jak jinak než na vyhrazených místech pro invalidy.

 

Hlavně parkoviště nákupních center jsou zpravidla plně obsazena invalidními majiteli „audin, bavoráků, mercedesů" a jinými „levnými" značkami aut, které jak se tak dívám, vlastní každý druhý tělesně postižený občan v naší republice.

Asi má na zemi namalovaný panáček kouzelnou moc. Možná uzdravuje. Co já vím. Jakmile na něj totiž tito lidé najedou, vyskočí z auta jako srnky a se silou a energií dřevorubce si razí cestu obchoďákem hlava nehlava. Tomu říkám „pravé české Lurdy".

Občas vídám jednoho kulturistu jak si to peláší ke svému teréňáku. Za okýnkem má onen modrý obrázek. Kdoví, třeba se to dnes dává i na nově nabytou svalovou hmotu. Jen by mě zajímalo, jak by se do takového auta dostával, kdyby mu ty nožky opravdu nesloužily. Asi by si musel nosit žebříček pod ruky aby se dostal dovnitř. Jenže pak by se zase musel ohýbat dolů pro ten vozíček aby ho dostal také do auta..... Safryš, jsou to ale složitosti.

Jsou tu ale také ti, kteří tyto výjimky poskytují. Co je to za lidi? Copak neví komu toto vše poskytují? Jsou to odborníci, nebo kšeftaři? Znáte je? Já ne. Ale občas bych chtěla. Taky se mi nechce hledat volné místo na parkovišti, když si jdu koupit nějaký hadřík na sebe. A taky by se mi lépe parkovalo v přeplněném městě.

Seznamte mne s nimi. Prosíííím.....

 

Tento článek se v žádném případě nevztahuje na oprávněné majitele těchto pro ně určitě nechtěných „výhod". Jen poukazuje na jednu z mnoha „podivností" u nás.

 

 

Autor: Andrea Jamborová | čtvrtek 28.8.2008 12:20 | karma článku: 27,29 | přečteno: 2271x
  • Další články autora

Andrea Jamborová

Nechovej se jako debil...

28.6.2017 v 8:46 | Karma: 21,13

Andrea Jamborová

Už víme? Leda kulový…..

20.10.2014 v 14:26 | Karma: 11,82

Andrea Jamborová

Vejdi a neuškoď !

29.2.2012 v 8:23 | Karma: 13,52

Andrea Jamborová

Říkám hlad, myslím chlast

2.2.2011 v 10:53 | Karma: 29,51