Diskuse

Krkavčí matka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

michal

9. 3. 2008 17:11
deti jsou konec sveta

vetsi nestesti v dnesni dobe cloveka nemuze potkat nez deti , kdo to ma v dnesni dobe zivit to je hrozny , vyvarujte se deti protoze tenhle stat vas skrze ne privede na mizinu ;-D;-D

0 0
možnosti

L. Leon

4. 3. 2008 4:21
Krkavci nekrkavci

... kazda mamina si obcas potrebuje odpocinout. A kdyz je babicka po ruce, proc ne? Karma :-)

0 0
možnosti

rypal

26. 2. 2008 23:43
Zda se mi , ze vase dite bylo jeste moc male

Do veku tri let bych ho nenechaval u prarodicu na nekolik dnu,jen na nekolik hodin. Jsou matky, ktere nemaji zadne pribuzne ci zname k dispozici a take to zvladnou. Toho odpocinku se vam naskytne az moc, az vase deti budou ve skole a se svymi kamarady. Pote budete zadonit, aby se s vami chvili bavily. Matka by mela byt u ditete do urciteho veku.

0 0
možnosti

Jiří Pecl

27. 2. 2008 7:44
Re: Zda se mi , ze vase dite bylo jeste moc male

Nevím jestli máte nějaké děti, ale představte si, že se rodina rozhodne např. pro tři děti.

Narodí se první a po několika  měsících se pravděpodobně rozhodnete, že to druhé dítě by se mělo narodit raději až po dvou letech nebo i později. Stejně tak i třetí.

Spočteno a podtrženo: matka by, dle Vašeho názoru a názoru některých diskutujících níže, zůstala se svými dětmi (ne nutně se všemi současně) NEPŘETRŽITĚ 5 - 9 ROKŮ.

Zřejmě se najde mnoho lidí, kteří budou argumentovat slovy "no a co, tak je nemají mít, když to nezvládnou, to moje máma ..."

Myslím, že zde by se mohly kriticky vyjadřovat pouze a jen matky, které to samy bez výjimky zvládly. A otcové jen v případě, že to zvládli oni sami, neboť věta "moje žena, (resp. maminka) to zvládla" je tak trochu chlubení se cizím peřím.

0 0
možnosti

palcerik

26. 2. 2008 18:51
hmmm

Sama bych asi takhle malé dítě svým rodičům nenechala, myslím, že už by to mohlo být v jejich věku opravdu hodně náročné. Ale dohodnou-li se v rodině, každého věc. Jinak k těm dovoleným: V Jugoslávii jsem poprvé byla jako půl roční;-). Moji sestra měla ve dvou letech mononukleozu a přes obtíže, jako například dietní vaření, přesto jsme byli na dovolené v Jugoslavii, v kempu. Ale upřímě řečeno, moje matka se těší, jak si bude brát na prázdniny vnoučata.

A ještě mě zaráží jedna věc: v diskuzi neustále většina přispívajících píše: Matka by měla tohle, matka musí tamto... A ptám se: Co otec, ten nemusí nic, nemá zodpovědnost, nic dítě neučí, ani se nestará? Pak ho tedy asi nepotřebujeme, že;-)

0 0
možnosti

Pepan A2

26. 2. 2008 13:18
Dítě by mělo pochopit, že rodiče nejsou roboti.

I oni mají nárok na odpočinek. A pořád je lepší, když o mě okolí bude tlachat, že jsem krkavčí rodič, než aby ze mě byla psychická troska, které kvůli každé ptákovině ječí na své ratolesti a rozhádá se s kýmkoliv v okolí. Takže to, co jste udělala, považuji za naprosto normální.

0 0
možnosti

Abulafia

26. 2. 2008 11:21
krkavčí matka

TAk to moje maminka byla taky krkavčí mataka a musím říct, že mi to jen prospělo.

0 0
možnosti

alex hart

26. 2. 2008 10:59
Je zde ale ještě jeden moment...

To, že je dítě občas u babičky, mi problém nedělá, to už jsem napsal v diskusi níže. Za daleko důležitější považuji to, jak matka dítě vychovává.

Je zde ale ještě jiný úhel pohledu... I přesto, že dříve neměli chudí rodiče na své děti dostatek času, byly ty děti i přesto, sice ne vždy ale velmi často dobře vychované. Proč?

V chudé rodině byly ty vztahy vždy poněkud více natvrdo, když např. někdo něco snědl ze společného, na ty ostatní prostě nezbylo, neměli prostě dost prostředků na to, aby se mohly všechny průšvihy vyžehlit prostě tím, že rodina má dost peněz. To byl sám o sobě silný výchovný moment. Také sounáležitost sourozenců tam, kde bylo v rodině více dětí, byla jiná.

A konečně, a to považuji asi za to nejhlavnější, rodiče si tehdy prostě nemohli dovolit, děti rozmazlovat, jako se to běžně děje dnes.

0 0
možnosti
AJ

Andrea Jamborová

26. 2. 2008 11:09
Re: Je zde ale ještě jeden moment...

Nemyslím si, že by v dnešní době paušálně byly děti vychovávány hůře jen proto, že je jiná doba. Jsou jen vychovávané jinak. Jistě jsou rozdíly ve výchově. Je to dáno částečně i tradicí v rodině. Nesrovnávala bych ale výchovu dnešní a např. výchovu před čtyřiceti lety. To mi příjde jako srovnávat žebřiňák s autem. Obojí je pojízdné, obojí má kola, ale s žebřiňákem byste toho už v dnešní době moc nenajezdil.

0 0
možnosti

jana

26. 2. 2008 10:51
relaxace

skvělé, ale co když nejsou po ruce babičky...

0 0
možnosti

alex hart

26. 2. 2008 11:15
Re: relaxace

No tak jsou po ruce tetičky, strejdové, sousedky a pod.

Dříve to bývalo tak, že příděl nového družstevního bytu byl podmíněn tím, že máte děti. Proto se sešlo hodně rodin s malými dětmi. Ve vchodu, kde bydlím, je jen 8 bytů, ale bylo tam tehdy 17 malých dětí. I když bydlím v Praze, byli jsme tak trochu jako na vesnici, protože všechny děti nám dospělým říkali teto nebo strejdo.

Když některá rodina potřebovala něco zařídit, nebo jít večer do divadla a pod. a nemohla se o děti sama postarat, bylo úplně normální, že se o děti postarali sousedi. My jsme toho moc nevyužívali, protože moje žena byla tehdy na prodloužené mateřské, ale když jsem přišel z práce, velmi často u nás byly děti některých sousedů. Prostě to bylo úplně normální, děti si hrály spolu s našimi a bylo to fajn. Dělal jsem s dětmi aeroplán, tak že jsem dítě strčil do lavóru a lítali jsme. Když jsem pak s holčičkou od sousedů dělal loping, nějak jsem to nevybral a sejmujli jsme lustr v kuchyni. To jsme dostali vynadáno.

0 0
možnosti

Hana Dvořáková

26. 2. 2008 10:46
Tak to já jsem superkrkavčí matka,

protože já jsem takto "opouštěla" děti 2.Moje maminka je totiž čas od času chtěla "půjčit",takže byly klidně týden u prarodičů.Prospělo to oběma stranám,já jsem si psychicky odpočinula, žila jsem "normální" život a děti byly v jiném prostředí,dostalo se jim nových podnětů a zážitků.Je fakt,že na dovolenou (v ČR) jsme začali jezdit až v jejich 5 a 3 letech,v tomto věku byl pro ně zážitek les a potok.Ale mít tehdy jednorázové pleny,jela bych klidně i k moři.

Ještě k paní Nadě: nikdy bych svým dětem nevařila hotovky,stejně jako přednachystané ovocné šťávy a přesnídávky-vždycky jsem chystala čerstvé jídlo. 

0 0
možnosti
AJ

Andrea Jamborová

26. 2. 2008 10:59
Re: Tak to já jsem superkrkavčí matka,

Moje maminka, když ještě pracovala, tak si brávala dovolenou na to, aby si mohla dovézt vnoučata a mohla se s nimi potěšit. A děti se vracely se zážitky, které bych jim ve městě nedopřála. Hladily telátka, pily mléko přímo nadojené od kravičky, honily slepice atd. Vzpomínají na to dodnes.

0 0
možnosti

M.

26. 2. 2008 10:14
taky souhlasím

plně souhlasím ale ve svém okolí jsem taky považována za krkavčí, když své dítě nechám doma manželovi a odskočím si na dvě hodiny večer ven do restaurace s kamarádkou, která je od bytu vzdálená 3 minuty chůze. nepochopitelné pro okolí:-/

0 0
možnosti