Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZU

trance

27. 10. 2009 20:13
Nejde pouze o dálnice ...

Trochu odbočím - konečně někdo popsal pravdivě povahu části českého národa - nadávat, kritizovat a přitom si nevidět ani na špičku nosu ...  A pak zase zatleskat těm, kteří budou "tlouct" na sociální strunu a jistoty. Místo aby se ozývali tam, kde je to opravdu potřeba.  V tomto plně souhlasím s autorem, i když je určitě jiná věková kategorie. Jen tak dál !  Už jsem měl strach, že podobné názory se dnes nenosí.

Ale zpět k tématu, resp. proběhlé diskusi - zdražení to velké není, ale bohužel dálnice to nezlepší, a ani jejich výstavbu neurychlí ani nezlevní ... To je fakt, který nemůžeme opominout, a je důsledkem naší prohnilé politické scény. A s tím by měl začít "ten náš zvláštní národ" něco dělat, a to co nejdříve ...

0 0
možnosti
C

coj@nato

25. 10. 2009 19:47
Autor je naivka ?

A Vy si myslíte, že za ty milióny z dálničních známek Vám někdo skutečně rozšíří dálniční sítě ?;-D

Stavební lobby za rok rozkrade za předražené zakázky a na úplatcích několikanásobně více. A to všechno se státní podporou, díky různým lumpům ve vládě, na ministerstvech a dalších úřadech.

Jste opravdu tak naivní nebo to na nás jen hrajete ?

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

25. 10. 2009 8:06
zvýšení ceny dálniční známky je směšné- nestojí za diskusi

u osobních automobilů je to zvýšení tak směná částka ( asi tak jako  3 krabičky cigaret ) že není opravdu o čem diskutovat. a kto kňučí že kvůli tomu nemůže jezdit ať sedí klidně doma na gauči a jezdí si prstem po mapě .

0 0
možnosti
M

MusIym

25. 10. 2009 17:57
Re: zvýšení ceny dálniční známky je směšné- nestojí za diskusi

Evidentně tvá schopnost rozlišit podstatu věci končí na úrovni: mohu to sníst - nemohu to sníst.

0 0
možnosti
V

veskawesi

25. 10. 2009 1:33
jasne ze mate recht

lid se bavi kazdou ptakovinou. ok, nekdo  jede po dalnici 5x za rok, nekdo 1000x

a co jako? neberte moc v potaz, co se objevi v TV nebo co se napise na blogu nebo v diskuzich.

akorat si kazite naladu. az budou volby, volte proste podle zdraveho selskeho rozumu a na 4 roky se prestante rozcilovat. sledujet situaci, ale nerozcilujte se.

ja vim, ze nebudu volit zadnou stranu, ktera slibuje podporu neproduktivni casti populace, rozdavani cizich penez  a bude si chladit zahu na nejake casti obyvatel.

at si kazdy dela co chce. ale rozcilovat se? a kvuli blbosti jinych lidi? na to mam ja v meme zivote malo casu.

0 0
možnosti
MN

Relativ

24. 10. 2009 23:33
Zanedbatelná .. jen pro někoho.

Vy najezdíte po českých dálnicích 5 - 6 tisíc kilometrů měsíčně. Já jedu po dálnici na velikoce, na vánoce, tak 2x o prázdninách, no vcelku tak 6x za rok. A platíme oba stejně. A v tom je ten problém. Mne každé vjetí na pár kilometrů dálnice pak příjde na 100 Kč a to už je fakt hodně.

0 0
možnosti
PM

Autobus s tykadlama

24. 10. 2009 23:42
Re: Zanedbatelná .. jen pro někoho.

Už vám někdo řekl, že každá dálnice se dá objet?

Ale zřejmě se vám i tak těch 2OO Kč za jednu jízdu po dálnici vyplatí.Jinak byste totiž jel jinudy.

Asi lepší by bzl ale podobný systém, jako mají třeba v Řecku, nebo v Itálii, tj. platit od kilometru. (Předpokládám, že i v těchto zemích mají častopoužívačí dálnice nějakou paušální platbu, nebo předplacený rok.) jenže potom by zase zdejší chytráci konspirovali teorie o Velkém bratrovi...

0 0
možnosti
LJ

lolek77

24. 10. 2009 22:52
Vidím to jinak

V době krize, kdy zaměstnavatelé zmrazují mzdy a všichni obchodníci proto snižují ceny a tedy i svoji marži a pomáhají tak krotit inflaci příjde nenažraný stát a rozhodne, že zvýší daň z nemovitostí o 100%, poplatek ve stavebním řízení o 2000%, daň z pohonných hmot o 1 Kč ale celkem víc než polovinu ceny obchodníka a tady mě někdo chce tvrdit, že to je normální a zanedbatelné.;-€

0 0
možnosti
PM

Autobus s tykadlama

24. 10. 2009 23:44
Re: Vidím to jinak

Krotit inflaci? Prosím? Inflace je aktuálně někde kolem nuly, možná už máme dokonce deflaci...

Jedna z výhod krize...;-D

0 0
možnosti
N

Niky79

24. 10. 2009 21:02
No...

No, autor je pekny ignorat, kdyz mu nevadi, ze stat na jeden strane NEMA PRACHY, na strane druhe je SILENE ROZHAZUJE (napr. za predrazene dalnice) a chce to ziskat od nas, jako vzdy. Za posledni dva roky se postavilo cca 100 Kc dalnic. Pominme, ze je to absoutne neefektivni vykon (50 km rocne? No, kde to jsme?) A kolik z tech nove postavenych km lze projet?

Verte tomu, kdyby stat vynakladal penize EFEKTIVNE, byl bych prvni, kdo by mu tech 200 Kc navic rocne dal. Takto...

0 0
možnosti
PP

Euronymos

24. 10. 2009 18:29
Začarované kolečko

Jak bycom začali. No zkusil bych to třeba takto.

200,- Kč ročně navíc je naprosto zanedbatelná částka, o které nemá cenu prakticky diskutovat. Ovšem o čem má cenu diskutovat, je efektivita oněch budoucích 1200,- Kč ročně. A když se nad tím trošku zamyslím, tak zjistíme, že efektiva je nulová. Máme pomalu nejdražší dálnice na světě, rychlost výstavby je také závratná a o kvalitě povrchu se asi nemá cenu zmiňovat. Takže z toho vyplývá jedno jediné a to, že je nutno změnit princip, což se ale 100% nebude líbit zodpovědných osobám a je naprosto úplně jedno, jestli zodpovědná osoba bude modrý Pepa, nebo oranžový Pavel. Výsledek bude vždy stejný. Takže jak z tohoto začarovaného kruhu ven ? Asi jedině změnou společenského řádu, ovšem nikoliv revolucí, či pučem, ale postupným vývojem.

Vás opravdu štvou lidé, kteří si takto stěžují a přitom se chovají vámi popsaný stylem ? Mě tedy naprosto ne a to z jedno důvodu. Neumí zacházet s penězi a proto veškeré ekonomické průsery odnesou právě oni.

0 0
možnosti
PM

Autobus s tykadlama

24. 10. 2009 23:47
Re: Začarované kolečko

Dálniční známka není sociální pojištění ( tzv.: výpalné), Dálniční známku platit nemusíte, nikdo vás nenutí ty dálnice používat.

Ono je mnohdy lepší jet po původní silnici vedle dálnice, bývá nádherně prázdná, bo všici jedou po dálnici;-D;-D

0 0
možnosti
PD

PepaVonDepo

24. 10. 2009 16:29
Zase jeden, ....

.... co si myslí, že 30,- u lékaře je jeho malá domů. Že mu o tu vybranou částku sníží pojišťovna faktury už mu nedochází...

0 0
možnosti
NN

papullus

24. 10. 2009 19:32
Re: Zase jeden, ....

tak si to přečti,je to skutečně tak,nesníží,ani lékárníkovi.Za lék za 28 Kč který je jen na recept,bez něj ti ho neprodají,zinkasuje 28 Kč od pojišťovny a 30 od pacienta.

0 0
možnosti
D

DrID

24. 10. 2009 16:02
Srovnávat

cenu jednoho rohlíku s ošetřením u lékaře může opravdu jen komouš nebo idiot, no ono to trochu splývá že :-) Jo nejvíc se mi líbí mýtné v Itálii, opravdu kolik kdo ujede kilometrů, tolik na místě zaplatí a je to. No a milí nenávistníci vůči Evropě a socani všech druhů, jeďte se podívat, jak fantastické dálnice a kolik tisíc km postavených i v alpských podmínkách mají Italové! No asi nebudují socialismus nýbrž od konce války makaj R^

0 0
možnosti
M

MusIym

24. 10. 2009 16:09
Re: Srovnávat

Další nechápavec. Nejsi přelogován? Podstata problému není ve zboží ale v tom, že autor argumentuje, že mu poplatek nevadí, když zařízení bude mít větší ZISKY. Jsi schopen tuto jednoduchost pochopit? Je vidět, že ty jsi přímo idiotský komouš.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik