Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hafusak2

23. 7. 2011 11:23
Dám Vám radu: Vstupte do komunální politiky!

Nechte se zvolit starostou malé obce a začněte prosazovat své názory. Najednou zjistíte, že pro zajištění chodu obce jste dostal tak 70% potřebných financí na to nejpotřebnější. Protože už nejsou ty tolik vysmívané "Akce Z", kdy si občané hromadu věcí udělali v obci sami pro sebe kanalizaci, vodu, plyn, prodejnu, hřiště a pod. musíte jednat s pochybnými firmami s ještě pochybnějšími rozpočty nákladů. Snad se Vám podaří ukecat místní hasiče a myslivce k nějaké brigádě, ale to se připravte, že ty dvě basy lahváčů zaplatíte nejspíš ze svého. A k těm povodním: Vybagrovat potok - obrovské papírování, protesty samozvaných ekologů, nadávky od rybářů a od majitelů pozemků přes které je potřeba jezdit. Samotný malý nakladač stojí kolem 800,- Kč/hod /bez daně/, k tomu tak dva traktory s vlekem a mít místo, kam složit vybagrované. Zapomeňte na skládku, tam také mohou chtít i 400,- Kč/m3. A stavět hráz? Zjistíte, že bude stát na pozemcích klidně i 200 majitelů, které musíte vyhledat a jednat.

0 0
možnosti
H

hafusak2

23. 7. 2011 11:37
Re: Dám Vám radu: Vstupte do komunální politiky!

Pokračování: Hromadu z nich nenajdete, narazíte na pitomce, kteří na svém pozemku nic nedovolí dělat nebo mají finančně nereálné nároky, ale jejich třeba 10 m pás pozemku může zhatit celou stavbu. Projektant si chce namastit kapsu, takže projekt je předražený a pokud na něj přistoupíte, riskujete trestní postih, protože nikomu nevysvětlíte, že z toho nemáte ani korunu a podezření na korupci se nezbavíte. Zemní práce jsou dnes neskutečně drahé a pokud na té stavbě nebudete sám dohlížet od rána do večera, tak tu hráz pak smete první malá povodeň. Neustále přitom posloucháte "rady", že se mají lidé sami dobře pojistit, takže co děláte je zbytečnost a rozhazování. Na dotace zapomeňte rovnou, neboť sebevětší ptákovina ve městě má přednost před životně důležitou věcí na malé obci.

Tak co: Nechcete si to sám zkusit? Podotýkám, že sám bydlím na malé obci, kde je v současnoti vyhlášen III. povodňový stupeň a zkušenosti z komunální politiky i z investiční výstavby mám také. Nic není jednoduché.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik