Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J70i13ř65í 17V96o50l97k61a

11. 12. 2012 8:03

Jenom je mi divné, že zatímco tady zesměšňovaný Havel byl ve světě zván a vítán, učinil z téhle zemičky pojem v celém světě, což se dnešnímu sběrateli per sice taky podařilo, ale ten jenom potvrdil to, co říkají naši němečtí a rakouští sousedé, že když přijede někdo z Česka, tak jim něco ukradne. Tolik osobností nemáme, abychom mohli ikonu pádu komunismu  zcela pominout. Ale souhlasím s tím, že vše má svou míru.

3 3
možnosti
JM

J82a97k96u61b 82M81a40r85e96š

10. 12. 2012 22:31

Malá technická.

Česko nebylo okupováno nikdy fašisty ale nacisty. Ač to mnoho laiků tvrdí tak to není jedno a totéž, stačí slovník cizích slov, ale i rozdíl mezi fašistickou Itálií a nacistickým Německem.

2 3
možnosti
Foto

Sám Havel o nějaký kult vlastní osoby nestál. Je však pravdou, že je naším mezinárodně uznávaným politikem a dramatikem a bohužel mnoho takto významných osobností v této chvíli nemáme. Není jím ani současný prezident ani nikdo jiný. V Bruselu bude zářit opět "Havlovo srdce" jako hold člověku, který se o porozumění mezi národy zasloužil. Asi se tedy podle vás zbláznila celá Evropa. To, že je po Havlovi pojmenováno pražské letiště je logické. Každá země ráda pojmenuje své letiště podle člověka, který je v zahraničí dostatečně znám a není tedy třeba dále nic vysvětlovat. A Václav Havel takový byl. Takže si toho važme a přestaňme psát hloupé (a nejspíš i závistivé) blogy.

6 7
možnosti
JS

Takže podle vás je hlavní to, jestli je daná osoba známá v zahraničí nebo ne. A to, jestli to byl hrdina nebo padouch, už podle vás důležité není. Pokud bychom postupovali podle této logiky, tak bychom rovnou mohli některé berlínské letiště pojmenovat po Hitlerovi, ten byl známý dost.

7 3
možnosti
Foto

R80o85m12a11n 97K71o83z96e47l

10. 12. 2012 22:17

Ad trpění komunistů - to jste vzal kde? Právě Václav Havel komunisty odmítal, nezval je na žádné jednání, varoval před jejich volbou ani je před prezidentskou volbou nikdy nenavštívil.

7 9
možnosti
PK

Je zajímavé, že tento desetimilonový národ nemá žádné novější všeobecněji uznávané "ikony" (v dobrém slova smyslu). Havel to tady schytal, Klaus krade pera, kandidáti na prezidenta - jeden ochlasta a druhý něco jako lokaj. Divné, že .... Takže zbývá jedině Jágr, Hašek, Goťák ...

0 0
možnosti
FK

"blázinec kolem své osoby říkal on sám" ; autore, málo jste sledoval chování Václava Havla. Ten by byl šťastný. Viz ten nesmysl "odcházení"  to byl tak sebecentricky sepsaný pamflet, jen aby ho to vyzdvihlo. Zplácaniny, ale jeho "přisluhovači", ano přisluhovači, ať si kdo chce jak chce prská, z toho dělají ještě větší nesmysl. Ale ono to pomine, protože Václav Havel nám ve skutečnosti nemá co povědět. V demokratické zemi  zasel tento nemocný člověk jen svár a nenávist, zlobu a závist. Jeho chyba byla, že mu moc zachutnala a zakousl se do ni i přes své sliby. On byl stvořen skutečně jen na mimořádné situace, tak jak anarchisticky mimořádný byl jeho celý život.Vždyť ani ten 17. listopad  on nezorganizoval, jen se vezl.

10 7
možnosti
AK

Co to píšete za blbiny? Co má znamenat, že "v demokratické zemi zasel jen svár a nenávist"? Kde jste žil za komoušů? To tady byla asi pohodička, lidi se neudávali, každý si mohl cestovat kam chtěl, na školu vás vzali bez kádrování vašich příbuzných apod.

Máte ode mě velké MINUS.

0 3
možnosti
MP

Nezapomeňme ovšem, že V.Havel byl sympatický svým konáním velké části našeho národa./Václavské náměstí 1989, spontání vyjádření národa k jeho smrti, svíčky a srdce z nich, atd/, a byl dizident a pronásledovaný v komunistickém režimu...byl to přirozený vůdce,,,kde byli ostatní ??

3 7
možnosti
FK

" sympatický svým konáním velké části našeho národa./Václavské náměstí 1989" cca. 20 % vy říkáte velké části ...Člověče, vzbuďte se!

5 6
možnosti
PK

Myslíte si, že bychom na tom byli se zdravím lépe kdyby Havel "zakázal" nebo lépe řečeno nechal zakázat KSČ? Možná by to bylo stejné, protože byste měl v parlamentu nějakou verzi "die Linke". A ještě více soudruhů v ODS. Nejlépe to udělal Fico, ten je demokraticky zlikvidoval, částečně pohltil.

2 4
možnosti

J90a63n 90Š98e72s16t90á83k

10. 12. 2012 21:19

režim u nás padnul jen díky tomu, že předtím padla berlínská zeď - jinak VH se zasloužil o to, že komunisti nenesou žádnou odpovědnost, včetně prokurátora Vaše, protože jak se zmocnil nenápadně moci, přestali ho komunističtí zločinci zajímat

11 4
možnosti
JS

Přesně tak. Převratem si komunisté zajistili výměnu politické moci za ekonomickou, a aby jim to beztrestně prošlo, dosadili do čela státu Havla.

9 5
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik