Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

LukinoL

22. 5. 2010 15:13
100% souhlas!

Na jiném místě říkám, že nemám nic proti lidem v Troubkách, nezávidím a nepřeji jim jejich situaci. Ale pokud vím, na trhu je nespočet produktů od řady pojišťoven. Když já dojdu újmy na majetku jako jednotlivec a nebudu mít majetek pojištěný, stát mi dá prd. Když je to ale mediálně zajímavé téma - obzvlášť před volbami, stát si bude hrát na lidumila a rozdává z prázdné kasy...

Nechci aby to vyznělo hnusně, ale těm lidem bych řekl - "Nepoučil ses z předchozích záplav? Nepojistil sis majetek? Postavil (nebo opravil) sis dům na tom samém místě, kde ti ho vzala voda? Tak teď máš smůlu a nenatahuj ruku!" A pokud je argumentem poškozených, že dnes je těžší uzavřít pojištění, pak vyšší opatrnost pojišťoven asi také o něčem vypovídá, že? Pojišťovny se poučily, poškození nikoliv.

Nevidím důvod, proč peníze z mých daní a ze státní kasy by měly nahrazovat řádné pojištění, které si normální člověk platí. Já osobně bych těm po X-té vyplaveným nedal nic...

0 0
možnosti
T

Tonička

22. 5. 2010 14:15
Vrcholky hor jsme zničili, prořídly a nesají vláhu

Vždy byly povodně, ale počasí se mění, přívalové deště přináší spousty vod v krátkém okamžiku. Nezachytí-li je hory a podhůří - s možností rozlít se do volného prostoru kolem říček, řítí se obrovskou rychlostí do nižších poloh, ještě více osídlených. Nadávejme sami sobě, nejen Troubkám, mysleme nově, napravme chyby v přírodním prostředí, ne podle zelených! Stavějme obydlí na vhodnějších místech - využijme nových technologií a materiálů. Vše se mění - a dnes velmi rychle!

Voda i příroda má svůj Řád!  pliskova.blog.idnes.cz

0 0
možnosti
N

Nero

22. 5. 2010 9:13
Poldr před Teplicemi

Dnes už je to Vaše písání opravdu lepší než minule.Ale stejně:bez poldru u Teplic je Přerovsko v háji.A starostové poldr nevybudují.Tady Vaše obhajoba,že Praha je bez viny neobstojí.Toto dílo opomenul stát.Od roku 1997 už byl u moci kdo?A pak dva a půl roku ODS bohužel se zelenými,blokujícími vše na pomoc přírodě a starajícím se o lidská práva či obraný radar.

Jak by vypadaly jižní Čechy (perla Čech) existovat zelení už ve středověku!!Samá záplava a komáři.Přeji hezký den a více vycházek či cyklovýletů kolem bečvy-tedy Pobečvím.V létě bych seděl někdy u Bečvy na rybách,bohužel není kde.Tišiny byly zlikvidovány.Je však tředa v zájmu přírody alespoň poldr.

0 0
možnosti
PJ

pjb1

22. 5. 2010 6:46
Zdravím.

Gratuluji ke skvělému článku. Jen dotaz. V kterém hostinci jste čerpal podklady? Připadá mi to totiž jako snůška hospodských chytrostí. Ale uznávám, napsané je to hezky. Možná by stálo za to to vytisknout a vyrazit do Troubek. Tam to můžete rozdat po domech, aby ti hlupci věděli, jak se mají zachovat. Na Vaší misi Vám přeji hodně štěstí.

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

21. 5. 2010 22:34
Pane kolego

Co pisete je blbost a neznalost reality zde na Morave. Ono je krasne kritizovat neco,co jste neprozil a kde nezijete. Zt eplicka u pocitace vyplodit kritiku Troubek, dediny stare pres sedm set let

0 0
možnosti
MV

Martin V

22. 5. 2010 8:43
Re: Pane kolego

To, že je vesnice stará 700let uvádíte jako proč?

0 0
možnosti
ŠF

stev

21. 5. 2010 22:32
Je to věc Povodí Moravy.

Pane, ta obec tam patrně leží od nepaměti. Koryta řek lze bez problémů upravit na průtok tisícileté vody. Je to otázka výpočtu a vhodného vodohospodářského projektu a jeho umístění do územního plánu. Takže ten článek si strčte za klobouk. Je naprosto nesmyslný. Činíte odpovědným někoho, kdo si postavil domy v souladu s územním plánem. Odpovědnost hledejte v kompetenci příslušného ministerstva a jím zřízené organizace. Tedy Ministerstvo zemědělství a Povodí Moravy. Rv

0 0
možnosti
RC

josefbad

21. 5. 2010 22:36
Re: Je to věc Povodí Moravy.

ale postavili si domy na miste, kde uz je jedna povoden smetla

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

21. 5. 2010 22:22
Nejde jen

o to kdo nechtěl prodat své pozemky na území předpokládaného poldru ale taky za kolik. Ono to má dvě strany -  Troubky jsou v záplavovém území a předpokládám, že tamní parcely jsou levné. Tedy obyvatelé Troubek ušetřili na parcelách, které by rádi zhodnotili na účet majitelů pozemků proti proudu /poldr/. Prostě, lidi by se měli domluvit a ne se snažit jeden druhého odrbat. Zneužívat povodně k tlaku na stát aby v jejich prospěch mocensky zasáhl je sprosťárna. Témuž státuani obyvatelům Troubek  zřejmě nevadí, že škody řádově přesahují částky požadované majiteli těch pozemků. Prostě, o prachy jde až na prvním místě...

0 0
možnosti
ZK

SID09

21. 5. 2010 22:28
Re: Nejde jen

Podívej se  o příspěvek níž a zjištíš, že je to jen demagogický novinářský úlet. !!!!

0 0
možnosti
JM

JoMe

21. 5. 2010 22:05
Přesně

Přesně tyhle informace jsem dostal od lidí z Přerova, obyvatel Troubek byly proti tomu, aby se tam stavělo na jejich pozemcích , takže mojí lítost nemají, měli 13 let na to, aby se na další povodeň připravily, ale oni neudělali vůbec nic.

0 0
možnosti
ZK

SID09

21. 5. 2010 22:15
Protože neznáte pravdu

Teplický poldr je prezentována jako základní článek protipovodňových opatření na řece Bečvě. Stavba poldru poměrně nákladnou záležitostí, stála by více něž 3 miliardy Kč. Na této stavbě se pracuje pouze v rovině treoretické. Po praktické stránce se však ještě nic podstatného neudělalo, natož aby někdo začal s výkupem pozemků. Samozřejmě, že nikdo žádný pozemek neprodal, když nikdo ani žádnou smlouvu k výkupu nenabídl - protože stát nemá ani schválený projekt!!;-)  Takže Troubečtí s tím nemají nic společnýho ;-D!!

0 0
možnosti
RC

josefbad

21. 5. 2010 22:02
150 let

doporucuji porovnat mapu z 19. stoleti a nynejsi mapu v okoli Troubek (napriklad Seznam.cz)

1) ted jsou mezi Troubkami a Tovacovem nejake rybniky, ktere tam nebyly

2) rameno Becvy je vyrazne rovnejsi nez bylo v 19. stoleti

neodhadnu vliv bodu 1) ale bod 2) je jasny - zpusobuje urychleni toku, nezadrzeni vody a zaplavy

0 0
možnosti
ZK

SID09

21. 5. 2010 22:11
Re: 150 let

4 metrový nárůst hladiny žádný meandr nemůže zastavit. Nevěřte novinářům a zeleným demagogům. Kdyby byl nižší odtok vody, tak vyžší přítok bude muset zaplavit ještě větší území. Právě narovnání toku zajistilo, že Troubky  žádnou povodeň až do r. 1997 neznaly.!!!!

 Rybíky jsou velká štěrková jezera, která nemají s problémem nic společnýho.  !!

0 0
možnosti

cejka51

21. 5. 2010 21:55
a čemu se divíte

a čemu se tady všichni divíte.Podívejte se na kandidátky do letošních voleb.Na Moravě vedou kandidátky většinou pražáci.Proto Praha kvete na náš úkor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti
RC

josefbad

21. 5. 2010 22:04
Re: a čemu se divíte

treba Necas, Sobotka, Hasek

polovina Prazaku jsou Moravaci!

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik