Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Přivede Německo Evropu do záhuby?

Angela Merkelová vládne v Německu zatím zřejmě pevnou rukou. Pozvala si do země miliony ekonomických migrantů a lid jí to schválil. Nebude to ale v budoucnu obrovský problém nejen pro Německo, ale i pro celou Evropu?

Reaguji na incident, který se dnes objevil v médiích. Na kolik jsou informace o něm pravdivé, to už nechám na posouzení každého člověka samostatně. Přeci jen média velmi ráda zveličují. Nicméně úplná kachna to nebude a nějaký problém se v Kolíně nad Rýnem a Hamburku objevil. A nebudeme si nic nalhávat, pokud se prokáže, že šlo opravdu o nějakou větší akci ze strany migrantů, může to být docela velký problém. Problém, který bude muset ve své zemi kancléřka Angela Merkelová vyřešit, jinak hrozí Německu a následně i Evropě velký problém.

První část problému jsou samotní uprchlíci. Musím říct, že jsem opravdu rád, že prozatím nechtějí zůstávat v České republice a že se snaží odsud co nejrychleji dostat. Nicméně v Německu se jim i díky pozvání madam Merkelové líbí a myslím si, že Němci už to trochu přestávají zvládat. Že to nezvládají úřady je jasné už delší dobu. Otázkou je, jak ten přísun lidí budou zvládat obyčejní lidé. Ono je totiž fajn, když vám do země chodí například Turci, ale ti se objevovali v Německu průběžně. Navíc ti měli chuť se začleňovat a začít žít podobně jako domácí. Bylo to něco jiného než takové obrovské tsunami.

Už i Němců musí být jasné, že tito lidé se nikdy do společnosti nezačlení. Že nemají absolutně žádný zájem podílet se na evropských hodnotách a že zde chtějí z devadesáti procent jen parazitovat. To co se přihodilo o silvestrovské noci ve dvou německých městech je jen dalším důkazem. Oni se přeci takto chovají doma, tak proč by to nezkusili zde, když je Evropa tak miluje a nabízí jim tyto možnosti. A pokud bude podobné vystupování a chování procházet, je jasné, že si budou dovolovat čím dál víc. Tím vzniká první velký problém pro celou Evropu.

Ten druhý s tím souvisí. Stačí, aby se v Německu objevil nějaký obratný řečník, který této situace může obratně využít ve svůj prospěch a lidi prostě zblbnout opačným směrem. A myslím si, že to nebezpečí, že se v Německu může objevit druhý Adolf Hitler, zase není tak malé. Stačí ještě pár podobných incidentů a šikovný populista z toho může vytřískat neskutečný politický kapitál. Přeci jen trpělivost a tolerance lidí není bezbřehá ani v Německu. A takový člověk by pak hodně rychle smetl Merkelovou z politického piedestalu. Ono se to na první pohled může zdát jako výhra, nicméně právě příklad Hitlera ukazuje, jak rychle se něco podobného může zvrtnout.

Evropa nepotřebuje ani jedno. Ani projevy standardního chování, na které jsou migranti naučeni z domova a ani druhého Hitlera, který by znamenal vítězství jen naoko. Paní Merkelová měla velmi náročný rok 2015. Nejdříve zachraňovala situaci na Ukrajině, pak zase Řeky před krachem a nakonec pozvala do Evropy miliony ekonomických migrantů. První dva kroky se jí podařily a přičetl bych jí je k dobru. Ten poslední byl ovšem naprostý krokem vedle a velkou chybou. My už můžeme jen věřit, že to nenažene Evropu do záhuby. Ať už to dopadne jakkoliv.

 

Autor: Jakub Zeman | úterý 5.1.2016 17:22 | karma článku: 41,01 | přečteno: 5004x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Skvělí fanoušci, strašní trenéři a ČT.

Mistrovství světa juniorů v hokeji, pořádané Českou republikou, zanechalo několik dojmů. Některé významně vynikly. Fantastičtí fanoušci, slabé výkony hráčů, velice slabí trenéři a katastrofální přístup České televize.

4.1.2020 v 13:29 | Karma: 34,18 | Přečteno: 1284x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč je vystoupení Slavie v LM tak přeceňované?

Slavie se po dlouhých letech zase jednou dostala do Ligy Mistrů. Svoji účast si zaslouženě vybojovala proti Kluži v předkole. Ve skupině ale naprosto zaostává. Ač nám média neustále tvrdí něco jiného.

28.11.2019 v 19:58 | Karma: 23,44 | Přečteno: 621x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Trpišovský mimo realitu

Jindřich Trpišovský je médii považován za progresivního a moderního trenéra. Poslední dobou některými výroky spíše ukázal, že se díky neomezeným čínským možnostem dostal tak trochu mimo realitu.

13.8.2019 v 17:28 | Karma: 16,75 | Přečteno: 712x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Skvělé MS s dvěma kaňkami. Videem a ČT.

Byl to skvělý šampionát. Skvělé zápasy, plno góĺů, výtečná atmosféra, skvělé trávníky a nádherné stadiony. Také ale video a komentátoři a "experti České televize. Takové bylo letošní Mistrovství světa ve fotbale.

15.7.2018 v 19:34 | Karma: 46,38 | Přečteno: 10823x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Nejhorší věcí na MS je jednoznačně video

To bylo všude hulákání přívrženců videa ve fotbale. Prý jak přijde, fotbal bude najednou spravedlivý a bez chyb. Dosavadní průběh MS ve fotbale jasně ukazuje, jakou zbytečností video je a jak se moc se dotyční mýlili.

24.6.2018 v 15:59 | Karma: 19,96 | Přečteno: 1055x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik