Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Jedna informace pro pana Vokouna, který si myslí, že vstup do EU přišel hned po pádu komunismu. Tak opravdu nepřišel. Mezi tím bylo ještě patnáct let, takže nás Evropská unie opravdu nezachránila před Sovětským svazem. Třeba letos už budete ve třídě, kde vám to v dějepisu paní učitelka vysvětlí....

1 0
možnosti
BT

no možná zase vám by někdo mohl vysvětlit že naše trhy nejsou na východě jak tvrdíte ale přesně naopak, cituji vás : " naše vývozní trhy jsou stejně tak jako tak hlavně na východ. Včetně slovutné Škodovky." konec citátu,

 takže škodovka vyváží do EU 80 % své produkce,  na východ jen mizivé procento, východní trhy tzn. Rusko a Čína tvoří s bídou 5% procent našeho vývozu, takže opravdu nevím kdo vůbec netuší o čem mluví

0 0
možnosti
BT

jste si opravdu jist že by nám bylo lépe, jste ochoten pokud by tomu tak nebylo vysvětlovat to pak občanům jak jste se spletl, jste skvělí vy prchačí z EU co vlastně ani nevíte co potom,  hlavně že nebudeme v té zlé EU  a budeme u nás ráj na zemi, nebude budeme na tom hůř a to podstatně

4 2
možnosti
JZ

nevím, jak jste na tom s věkem a zda pamatujete dobu před vstupem do EU. Můj názor je, že jsme se měli stejně. Ani lépe, ani hůře. Jen nám prostě nemohl nikdo takto diktovat. A nemusel bych nic vysvětlovat. Proč bych to dělal, když by se to vyřešilo referendem.

2 0
možnosti
JS

Vystoupení z EU je dnes jedinou cestou ke svobodě R^

Přidávám odkaz na petici za referentum o vystoupení z EU, je potřeba nasbírat co nejvíce podpisů, abychom to referendum prosadili:

http://narodnidemokracie.cz/wp-content/uploads/2015/07/petice_celek.pdf

5 2
možnosti
AS

A22d35a56m 24S73t33a15v54a

2. 9. 2015 17:51

"....Lze nějak vystoupit z EU?...": Žádný problém. Odmítneme finanční  dotace od EU.

2 0
možnosti
JZ

jsem pro. Nevím jak vy, ale já neberu z dotací ani euro. Dokonce ani korunu. Konečně by se přestaly budovat nesmysly.

1 0
možnosti
JR

J77a75n 87R25á83ž

2. 9. 2015 17:49

Dnes jediným státem v Evropě, jejíž vláda prohlašuje, že s nelegály nemá problém, je Německo. Podle mne to Merkelová v blízké budoucnosti politický neustojí, ale to nám může být jedno.

Fakta: Do Makedonie a Srbska denně vnikne 3-4tisíce ilegálů. Stejný počet jich denně vnikne do Maďarska a přesto je podle oficiálních zdrojů, v asylových domech "jen" 35tis. ilegálů. Podle Chovance zadrží česká strana denně cca 200 běženců a Rakousko cca 500 běženců. Kam a jak se "přestěhují" ty zbývající desetitisíce nikdo oficiálně neví. Samozřejmě se octnou v Německu. Bude-li nápor pokračovat stejným tempem, počet těch, kdo v Německu zůstane překoná odhad 800tis. Merkelová bude tlačit na ostatní státy, a nic jineho jí nezbývá,aby se také podělily o ilegální běžence, a vytvořily ve svých zemích pro ně sociální podmínky tak komfortní, že ilegalové nebudou chtít do Německa. Nařizovat nic nemůže, takové mechanismy EU nemá, a tak bude záležet na odolnosti vlád ČR, Maďarska, Polska a pobaltských zemí, jak dlouho vydrží odmítat. Když to dokážou, bude muset Merkelová, se sebezáchovneho pudu, změnit rétoriku i postoj k invazi ilegálů do Evropy. Odmítnout Merkelovou i Hollanda s jejich bláznivými plány, je jediná možnost jak přinutit Brusel k reálnému postoji.

2 0
možnosti
JR

J39a51n 29R11á84ž

2. 9. 2015 17:41

Dnes je jediným státem v Evropě, jejíž vláda prohlašuje, že s nelegály nermá problém, je Německo. Podle mne to Merkelová v blízké budoucnosti politický neustojí, ale to nám může být jedno.

Fakta: Do Makedonie a Srbska denně vnikne 3-4tisíce ilegálů. Stejný počet jich denně vnikne do Maďarska a přesto je podle oficiálních zdrojů, v asylových domech 35tis. ilegálů. Podle Chovance zadrží česká strana denně cca 200 běženců a Rakousko cca 500 běženců. Kam se "přestěhuje" ty zbývající nikdo oficiálně neví. Samozřejmě se ictnou v Německu. Bude-li nálor pokračovat stejným tempem, počet těch, kdo v Německu zůstane překoná odhad 800tis. Merkelová bude tlačit na ostatní státy, aby se také podělil, a vytvořily sociální podmínky tak momfortni, že ilegalové nebudou chtít do Německa.

1 0
možnosti
JZ

a to je ten problém, o kterém mluvím. Proč by Německo a Merkelová měli ostatním určovat co mají dělat? Pouze využívají své ekonomické síly k vytváření nátlaku na ostatní.

1 0
možnosti
VM

Článek je trochu moc jednostraný. Z EU se opravdu stalo monstrum ve kterém nelze zůstat a které ani nelze reformovat. Nicméně jeho obrovský a stále přetrvávající přínos je v jednotném trhu a praktickém vyloučení ozbrojených konfliktů. Takže pryč z EU ano, ale pokud možno slušně, bez práskání dveřmi, se zachováním maxima hospodářské spolupráce.

4 0
možnosti
JZ

souhlasím, je to jednostranné. Ale já nejsem novinář, takže si nemusím dávat pozor na vyváženost. Jde o můj názor, ale i vy máte pravdu, že pryč to chce ale s grácií.

3 0
možnosti
IB

I56v26o 71B53o31u29š36e

2. 9. 2015 17:32

V prvni rade se seznamte s mezinarodnimi smlouvami a dohodami, ktere Ceska republika podepsala.

2 0
možnosti
JR

J41a51n 50R34á67ž

2. 9. 2015 18:05

Vám velice doporučuji si pořádně (!!) prostudovat Mezinárodní dohodu o právním postavení uprchlíků, včetně Protokolu z roku 1967, dále Nařízení Rady č.343/2003, která určuje mechanismy provázející žádosti o asyl a Smlouvu z roku 1990, která vytváří mechanismy ochrany vnějšího prostoru států kde byl zrušeny vnitřní hraniční režimy a sjednocuje společné imigrační procesy i úmluvu k provádění t.zv. Schengenské smlouvy.

Možná pak přestanete plodit své bludy o právech ilegálních běženců, či povinnostech vnitrozemských států k ilegálům..

3 0
možnosti
TN

V roce 1985 z Evropských společenství vystoupilo Grónsko, když v referendu 52 % obyvatel hlasovalo proti setrvání v ES.

0 0
možnosti
IB

I30v77o 37B59o28u36š68e

2. 9. 2015 17:43

Takove jakoby vystoupeni. Porad je Gronsko soucasti Danska byt s pomerne velkou mirou samospravy, porad se tam plati danskou korunou a porad je nejvyssi predstavitelkou zeme kralovna Margareta II.

1 0
možnosti

Radši pište o fotbale, tomu rozumíte víc... vůbec zjevně nevíte, proč vznikla unie a jaký je hlavní důvod její existence. Že se na to nabalila buzerativní pravidla, je pravda, ale proti tomu musíme bojovat zevnitř, na úrovni V4 optimálně. A že se bojovat bude, tomu docela věřím. Vystoupit z unie je naopak izolacionistický nesmysl, který nás ekonomicky výrazně poškodí.

5 6
možnosti
JZ

ale vím proč vznikla Unie. Jenže v současné době to je kontraproduktivní a proto je potřeba to nějak změnit.

2 0
možnosti