Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Q

QQ.

6. 10. 2011 11:17
Komu a čemu slouží internetové diskuse?

Racte si precist napriklad dnesni clanek Hrebenara, ze auto neni luxus... Takze nekdo si bude jezdit autem pro socialni davky a my se na ne budeme ze svych platu skladat, je prece 21. stoleti. Nekdo bude cely den cumet na TV, a nekdo cely den pracovat, ale oba budou jezdit autem, vsichni jsme si rovni, ze.... Diskuse slouzi napriklad k tomu, aby lide mohli idiotovi rici, ze je idiot...

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

4. 10. 2011 19:02
autore...

pokud se rozumnému člověku nelíbí příspěvky v diskuzích,tak at je nečte ,popř: tu pod jeho článkem nepovolí a nemusí se vůbec vzrušovat nad tím, co je tam psáno....je přece v životě tolik jiných věcí,kde se člověk rozčílí..tak proč plýtvat nevy nad netovými diskuzemi...

0 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

4. 10. 2011 16:42
Svoboda slova.

Článek zajímavý, ale musíte si uvědomit, že když diskuzi nepovolíte, také se nic nedozvíte, spíš zastávám názor, že i špatná diskuze je lepší než žádná. Jakmile něco zakážete, okamžitě se vyrojí spousta lidí, kteří se rozhodnou využít situace s tím, že jde o něco zakázáného a začnou se k tomuto směru/věci/názoru hlásit. Naopak naši politici tady nediskutují vůbec, že by myšlenková prázdnota? Zkuste nečíst všechno, po x letech totality se nedají čekat od lidí zázraky.

0 0
možnosti
Q

QQ.

4. 10. 2011 14:59
Blog jako splasky

1. ve vasem blogu se da souhlasit snad jen s tim, ze by se u nekterych temat jako je napriklad umrti, ... diskuse opravdu povolovat nemusela, nekdy to je zumpa, ANO

2. kdyz si prectu vas druhy odstavec a dal, je to jen to co sam kritizujete, bezduvodne urazite kazdeho, kdo neco napise, vas blog by se mohl take nazvat splasky, vsichni jsou chudaci, ubozaci, maji komplexy, vsichni jsou blazni jen vy jste letadlo...

3. uroven diskusi v mnoha pripadech daleko prevysuje uroven clanku. Casto nema vubec cenu clanek cist, je to pouze vynesene tema, nic vic. To, ze se pod clankem bloger podepise s fotkou neni projevem zadne statecnosti, ale pouze nedostatek soudnosti.!!Naprosta vetsina jsou jen hospodske kecy. Maloktery bloger ma soudnost a pise o necem, cemu alespon trochu rozumi, malokdo ma tolik slusnosti, aby si o tematu neco precetl, diskuse casto upozorni alespon na nejvetsi blbiny z clanku.

1 0
možnosti
JZ

telecum

4. 10. 2011 15:18
Re: Blog jako splasky

vy jste zdárným příkladem toho, o čem autor píše....a navíc on se zřejmě ani nezaobírá blogy, jako diskusemi u normálních článků. A pochybuji, že kvalita diskuse je větší než kvalita článků, i když jde o Idnes.

1 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIX

4. 10. 2011 14:48
Máte to celkem správně

Dovolil bych si nesouhlasit v maličkostech, které vidím jinak:

1/ registrace na skutečné jméno odstraní většinu sprosťáků a spamerů (lepičů stále stejných příspěvků)

2/ pokud nebude registrace na skutečné jméno, potom stačí zobrazování částí IP adres - vím, že se to dá obejít, ale pro trolla je to překážka navíc

3/ žádných 10 smazaných příspěvků a potom smazání nicku, ale prostě jen mazat, mazat, mazat - bez udání důvodu ... sám mám aktuálně 5 aktivních nicků (č. 19-24), takže mi nedělá problém přepínat a psát jako dlaždič (čemuž se snažím vyhýbat). Omezení jsou většinou náhodní diskutéři, kteří nebývají sprostí. 1000 dukátů je prostě elitářská hranice a podle toho potom ta diskusní žumpa vypadá - kdo si chce zanadávat nebo zaprovokovat, ten si těch 1000 dukátů nakliká. Ostatně jsou na to i programy.

4/ Inteligentní mazání příspěvků je podle mne nemožné - sémantika je tak bohatá, že to prostě program nevytřídí, to by to všechno museli číst najatí lidé =přechod na placenou verzi idnesu?

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIX

4. 10. 2011 14:48
Re: Máte to celkem správně

5/ nejúčinější je osobní cenzura - nečíst sprosťárny + vyložené provokace a neodpovídat na ně. Prostě je ignorovat jako vlezlou reklamu v TV.

6/ po hodině u PC zvednout zadek a jít něco dělat. "There is real world outside, Frodo ..."

0 0
možnosti
BA

Bad Ass

4. 10. 2011 11:42
Pekný blog

Nemusíte sa báť, že by to boli len Češi. Slovenské diskusie sú úplne rovnaké. Pozitívum je to, že človek vidí mase hlupákov do hlavy a vie čo môže čakať, keď dojde na najhoršie. Aj zlá skúsenosť je skúsenosť a mnohokrát užitočnejšia ako dobrá. Tá cenzúra samozrejme nepripadá do úvahy, buď všetko alebo nič, dvojitých metrov je už v spoločnosti dosť.

S pozdravom

Marek Béreš

0 0
možnosti
MP

Vrah

4. 10. 2011 13:05
Re: Pekný blog

Rozlišoval bych státní cenzuru, která je už ze zákona ((Listina základních práv a svobod)) nepřípustná, od zachovávání určité úrovně příspěvků v soukromém médiu – když přijdu k vám domů na návštěvu, taky mě asi nenecháte, abych mluvil jak kanál a urážel vás. Proto schvaluji mazání vulgárních a urážlivých příspěvků; kdybych byl majitelem média, taky bych nechtěl, aby moje jméno bylo spojované se sprostotou „diskutujících“. Jiná věc je, že administrátoři mnohý hnůj nechají, zatímco jsou schopni smazat texty slušné a neurážlivé – a kdyby aspoň napsali „nelíbí se nám to“, ale oni často uvádějí nepravdivé důvody, což považuji za zbabělost.

Na stranu druhou – každý bloger má možnost zaplatit si hosting a psát si tam, pokud neporušuje zákony, co chce. Jenže to by takový blog dost možná neměl kýženou návštěvnost – něco, co člověk bezplatně získá, když publikuje na serveru známého deníku.

0 0
možnosti
M

mamcanamaterske

4. 10. 2011 11:22
Na jednu stranu vám rozumím,

cítila jsem se stejně, když jsem četla článek o vámi zmíněné nešťastné události Tomáše Rosického. Když tam jedna husa začala rozvíjet teorii, že ho asi dali pryč, protože bylo postižené, takže by se ani neměli litovat, jako matka jsem cítila potřebu se jich zastat,  že toto není vhodné a protože jsem se pohybovala ve zdravotnictví, snažila jsem se vyvrátit některé její nesmysly, ale nakonecjsem zatnula zuby a vzdala to. Ale na druhou stranu si myslím, že diskuze je potřeba, protože některé blogy jsou velmi neobjektivní, založené na výmyslech a ne na argumentech a pravdě a co si budeme povídat, i některé články nejsou úplně košer. Takže člověk by měl mít možnost diskutovat a s tím, že někteří neargumentují, ale urážejí a napadají, se musí smířit. A podle mně nejsou diskutéři na Idnes zas ti nejhorší.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

4. 10. 2011 11:21
je otázkou zda nejste ve svém extrémním názoru

o potřebě cenzury nakonec škodlivější vy než oni extrémisté.

Ani nejblbější komentář nikomu žádnou fyzickou újmu či smrt nezpůsobil, takže bych jejich vliv nepřeceňoval. Možnost vyjádřit svůj, byť blbý názor, je naprosto zásadní! Možná o několik řádů důležitější než nějaká pitomá korektnost, a "pánbu odpusť" i slušnost. Nechci se dožít cenzury tak, jak ji známe z komunismu. Současná iDnes už ji víc než připomíná. Napadá mě obligátní orvelovská otázka: Kdo bude hlídat hlídače?

Kde je arbitr pro svobodu slova, když si cenzor, ať již bude sebemorálnější (nereálné - jak dáte někomu moc nad druhými, tak ho ta moc samotná brzy zkorumpuje) usmyslí, že některý názor nepustí, jen proto, že s ním ON nesouhlasí?

Už je toho v naší společnosti zmrveného dost, poslední, co chybí je ještě cenzura slova. Za nekorektní může být časem označena kritika vítězné strany....neboť "Tento příspěvek obsahuje vulgarity, urážky nebo je rasistický, proto byl smazán." Urazit se lze přece vždy.

2 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

4. 10. 2011 11:23
Re: je otázkou zda nejste ve svém extrémním názoru

ikona už se mi nevlezla takže dodám článek:RvRv Není horšího neštěstí pro demokracii než aktivní korektní příšlužník živočišné říše z čeledi Bovidae bez možnosti množení (stručněji nemohu, neb cenzor i nade mnou bdí.);-D

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

4. 10. 2011 10:33
Stejně argumentoval již před mnoha lety Koniáš

, ale nic to nepomohlo. Diskuse je zde na iDnes většinou velmi sofistikovaná a v mnoha případech vysoce přesahuje úroveň článků, pod nimiž probíhá. Toho si velmi cením a proto nemohu se zákazy a cenzurováním názorů souhlasit.

2 0
možnosti
L

lesicatko

4. 10. 2011 10:23
Argumentacia ako u jehovistu

Aj s tým, že dopredu autor vie, kto  aprečo sa mu ozve...

Nuž asi tak  -pravda, napísaná nickom je stale pravda a kedysi sa takto ludia skrývali z najrozličnejších dovodov za pseudonym. I ked toĺko odvahy, aby si niekto napísal Janko Cigáň asi dnes už niet :))

http://kebisek.blog.sme.sk/c/264057/Krasko-sa-najprv-skryval-pod-menom-Cigan-Az-ho-odhalili-lstou.html

2 0
možnosti
MP

Vrah

4. 10. 2011 10:42
Re: Argumentacia ako u jehovistu

Argumentace formulovaná slovy „pravda, napísaná nickom“ je stejná demagogie, jako že Kalousek jistého mladíka zfackoval proto, že „pro pravdu se každý hněvá“. Tady přece nejde o žádnou pravdu, nýbrž o ubožáckou sprostotu. A to, že na iDnes (s povinnou anonymní registrací) nebo na Lidovkách (povinná registrace na jméno) komentáře povětšinou nepřekročí jistou úroveň, i když i tady často potkáme výkřiky z mravního bahna, o trollech provozujících vůči některým autorům permanentní stalking, včera jsem neprozřetelně otevřel diskusi pod nějakým článkem ne Českých novinách – málem jsem se pozvracel.

Kdybych byl vlastníkem nějakého serveru jako je iDnes, u některých článků bych ve shodě s J. Zemanem diskusi vůbec neotevíral, stejně jako bych bazíroval na daleko vyšší míře administrátorských zásahů – s nulovou tolerancí k osobním útokům.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik