Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Od té doby, co toto téma otevřel Zeman, se na úroveň novinářů jen nadává. Jenže, ono se zapomíná, že novináři nejsou výjimka. Jsou to stejná sebranka, jako my ostatní. Je mezi nimi hodně flákačů, většina z nich je, samozřejmě ;-D, v průměru, ... . Jinými slovy, jako ve všech povoláních jde jejich kvalita v souladu s gaussovou křivkou, takže těch skutečně dobrých je pomálu. Stejně jako ve všech ostatních povoláních. A věřte mi, že zrovna u novinářů mě to mrzí mnohem méně než u doktorů. Protože to samé co píšu o novinářích, platí i o doktorech, je hnusně těžké sehnat skutečně kvalitního doktora. Stejně jako novináře.

Co se deníku Sport týče, neznám ho, ale četl jsem o jeho osudu. Prostě se zbulvarizoval. Podle něj bych skutečně neusuzoval na stav české novinařiny.

Co se bývalé Jugoslávie týče, nepamatuji si, co média psala. Takže k tomu se vyjadřovat nebudu. 

Co se současné Rusko-Ukrajinské situace týče, je to celkem logické. Lidé mají tendenci se zastávat slabších a Ukrajina je slabší strana. Novináři jsou jen lidé, ne stroje. Navíc, Rusko má za posledních 25 let už pár dobytých území, takže se nelze hysterii divit. Další věcí je, že v tomto konfliktu je vše až ošklivě jasné. Rusko je agresor, anektovalo Krym a podniklo invazi na východní Ukrajinu. Já nevím, proč si myslíte, že by novináři měli psát dokolečka "Rusko podniklo invazi, ale Ukrajina je zkorumpovaný a ne moc funkční stát". To že je zkorumpovaný a nefunkční stát, to stačí napsat jen párkrát. Zatímco o útocích Ruska je, podle mě, potřeba psát neustále.

Sestřelení letadla nad východní Ukrajinou bylo jasné každému, kdo je schopen byť jen intuitivně použít Occamovu břitvu.

0 0
možnosti

Ač jsem příznivec Occamovy břitvy v otázce vědy a náboženství, tak zde ji nedokážu použít. Když použiju princip "Cui bono?", tak je viníkem Kyjev/USA, ale to není důkaz. Takže mi to dodnes není jasné.

Když je Vám jasné, že Rusko je agresor proti Krymu s převažujícím ruským obyvatelstvem, tak nebudu oponovat. Formálně to zajisté agrese byla. Ale pak je i agresor USA/NATO, které porušily tentýž Helsinský protokol v Kosovu, jako Rusko na Krymu. A agresor je i Turecko, které podniklo agresi proti severnímu Kypru, aniž by bylo Turecko potrestáno sankcemi. USA se jen trochu zlobily: "Tytyty!" Jak řekl US prezident L.B. Johnson: "Je to sice bastard, ale je to náš bastard!"

0 0
možnosti

Jaká je úroveň českého novináře,

některým poletují kolem hlavy svatozáře, tak jako například Vám a jste mladý a velice výkonný a tak ji můžete i rozdávat, ale bacha na jejich uši, některým velice sluší !!

0 0
možnosti

Nesouhlasím s tím, že Reportér je něco, co převyšuje bídu našich médií. Například v posledním čísle jsou sice texty jako vždy výborného Poláčka (2x, oba nepolitické) a jako vždy výborného Kroupy (dnes text vnitropoliticky nekonfliktní) a dobrá střízlivá ekonomika (D. Marek), a jistě i něco dobrého, co jsem nečetl. Ale pro mě jsou signifikantní 2 propagandistické vnitropolitické bláboly, stejně tendenční a jednorozměrné, jako psali jejich autoři léta do MFD.  Dávám Reportérovi rok, maximálně dva. Ale třeba se pletu stejně, jako Kodet v Pelíškách. V počtu zbývajících let, nikoliv v jejich (ne)kvalitě.

0 0
možnosti

Úroveň českých novinářů je bídná. To víte hypotéky a drahé dovolené. Ale i na ně dojde a začne se hromadně propouštět. Dnes, když si něco předplatíte, tak polovinu i více předplatného vám vrátí v podobě dárku. To nemohou vydržet.

0 0
možnosti

Sám bych to nenapsal lépe.R^R^R^

2 1
možnosti

Já s Vámi souhlasím. Mám rád profesionalitu ve všech oblastech lidského bytí. Jsem fandou rozmanitosti. Myslím si však, že pravda je mnohdy zaměňována za svobodu, což pokládám za zcela zásadní omyl naší revoluční lásky.:-)

1 1
možnosti

Ne, právě jste se spletl, nebo pravda je zde zaměňována za lež a ne za svobodu Vaší revoluční lásky, ale nevím kterou revoluci Máte namysli, že by VŘSR !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik