Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J98a54n 27R38á89ž

1. 1. 2015 19:41

Když si uvědomíte kým byl v disentu ovlivňován, tak se není čemu divit.

A za druhé: Myslíte si snad někdo, ze by v Čálfově režiji si Hsvrl nejprve slavnostně podal s Adamcem před kamerami TV ruku a následně byl všemi komunistickými hlasy zvolen prezidentem, kdyby a) neslíbil beztrestnost a ekonomickou angažovanost zejména exponovaným komunistům, b) neměl plán vybudovat zde demokratický socialismus, o kterém tak plameně hovořil těsně po listopadu?

0 1
možnosti
JR

J56a25n 49R74á50ž

1. 1. 2015 19:43

Hsvrl...to si tabletový šotek s Havlem dobře zařádil!

0 0
možnosti
AS

A55d92a33m 92S24t45a85v19a

1. 1. 2015 16:22

Václav Havel byl věčně obklopen komunisty: jak těmi bolševickými pomýlenci, tak normalizačními techniky a manipulanty s mocí - a nechal je dělat a posvěcoval jim, co chtěli oni.

0 0
možnosti
KV

Nepsal bych komunisty, ale lidmi, co za jakéholi režimu budou dojit a dělat věci co potírají dobré mravy a zdravý rozum.Prostě těžit pro jen sebe, ovládat....proto zase můžou ti špatní lidé pod rouškou komunismu přijít a to pak by l ještě horší mazec.To už tu bylo....

1 0
možnosti
AK

nebo jinak:

Zkusme si představit, že KSČM vyhraje volby tak, že získá v parlamentu nadpoloviční většinu a bez jakékoliv koalice sestaví vládu.

Ne že bych si to přál, ale jako.

Čím nám můžou být nebezpeční?

Zují si boty a budou krást i nohama? Zvýší DPH na 40%? Sníží dostupnost lékařské péče? 

To přece zvládnou i současně vládnoucí politici v naprosté pohodě taky, ne?

3 1
možnosti
AS

A20d55a75m 12S11t42a63v67a

1. 1. 2015 16:24

Hlavně vás strčej do kriminálu, i když se jich více méně zastáváte: a to jen proto, že veřejně projevujete své mínění!

1 0
možnosti
AK

Tak už zase antikomunismus jako metoda vysvětlující korupci, klientelismus a rozkrádání státního rozpočtu?

Čím to, že všechny zmíněné patologické jevy jsou důvěrně známy i v zemích, které nikdy z cesty kapitalismu nesešly?

Chtěl bych vidět jak by se chovaly klasické demokratické strany USA nebo Velké Británie, kdyby se jim naskytla možnost dělit kořist v podobě celého národního majetku, jako se to stalo u nás po roce 89.

Pokud si někdo přeje svádět vše na komunisty, měl by svoje tvrzení podložit. Měl by dokázat, že ve většině velkých kriminálních polistopadových kauz figurovali především bývalí nebo současní straníci. A že se lidé nedotčení členstvím v KSČ chovali v polistopadovém období jinak než bývalí straníci. 

Jinak se jedná o sci-fi literaturu a ne o věcnou analýzu.

5 2
možnosti
Foto

Záhadou zůstává, jak mohl Havel zakázat komunisty s více než 100 tisícovou armádou sovětských vojáků v zemi. A když se mu začal rozpadat stát pod rukama. Pomlčková válka ho nutně musela připravit o jakoukoliv chuť vzít si na krk ještě další problém. On prohlásil, že to musí vyřešit občani ve volbách. Měl pravdu, občani to vyřešili

1 1
možnosti
PT

P35e29t95r 50T55o71m70e51k

1. 1. 2015 14:24

" A právě to, že podobné existence ještě existují a že vůbec existuje komunistická strana, dávám jednoznačně za vinu Václavu Havlovi."

Blábol jako hrom. Kolik ti tehdy bylo vševěde.

1 1
možnosti
JS

J77a54n 19S35e35m70i50k

1. 1. 2015 14:23

Havelm a revolucni garnitura proste MUSELI spolupracovat na predani moci s komunisty.

Nikdo jiny nez oni nevedel jak stat technicky funguje (jak se administruji duchody, vybiraji dane, ridi podniky, ridi policie a tisic dalsich veci) ....   vsechno tohle by se proste uplne zhroutilo kdyby se ze dne na den vyhodili vsichni komunisti.

(viz co se stalo v Iraku pote co tohle udelali Americani s prislusniky Saddamovi strany)

Predstavte si tak "jednoduchy" mechanismus jako firma ....jak by to asi dopadlo kdyby jste ze dne na den vymenil  vedeni od vedouciho ucetnich vyse za nekoho kdo to nikdy nedelal? A stat je 1000x komplexnejsi organismus

Proste to neni tal lehke jak si dnes kdekdo prestavuje.

Chyba byla nekde jinde- to jak jsme MY volili (strany s byvalymi komunisty ve vysokych funkcivh (ODS,CSSD....), a v zakonech ktere umoznili tem komunistum vyuzit privatizace...coz je zas vysledek nasi volby

5 0
možnosti
JS

J66a32n 85S83e23m96i52k

1. 1. 2015 14:25

P.S. viz vemte si priklad "denacifikace" nemecka po WW2 ktera nebyla uplne to jak se u nas traduje. Byvali clenove NSDAP tam zastavali klicove posty od soukrome sfery pres statni spravu po soudnictvi.

Ovsem diky tomu ze byl udelan dobry pravni ramec, proste byli donuceni fungovat jinak nez nasi (byvali ) komuniste

2 0
možnosti
PK

P45a70v79e30l 45K74u68l12a

1. 1. 2015 13:35

Je dobře, že komunisty nezakázali. Vlk má zůstat v rouše vlčím.

6 0
možnosti
AS

A50d31a78m 24S25t40a60v24a

1. 1. 2015 16:26

Pavle Kulo, nikdo je nechtěl zakazovat, či ještě něco horšího. Ale v žádném případě neměli být v žádné !  rozhodovací či poradní funkci! Natož ministry atd, atd....

0 0
možnosti
AF

Po 25 letech je každý generál, který ví, jak se to mělo dělat lépe a dokonce nejlépe.

 

Havel, kterého si nesmírně vážím, byl především spisovatel a dramatik, možná trochu naivní, možná nezkušený, ale hlavně člověk, který to nechtěl dělat tak jako komunisté v 48. Zavírat, zakazovat a rušit.

 

Svádět ale vše pouze na Havla je buďto hloupé a nevědomé, nebo sprosté a zákeřné. Nikdy jsem od nikoho neslyšela, že by někdo dával například Klausovi za vinu, že nebyla zrušena KSČ!!! A ten k tomu měl jistě mnohem více možností jako předseda vlády, která tvořila zákony, než spíše symbolický, ač všemi uznávaný Havel.  

 

Navíc by pouhý zákaz komunistické strany k ničemu nevedl, jak nám ukázal příklad neonácků z DSSS. Pouze by se přeskupili do jiné strany, možná s trochu líbivějším názvem a pokračovali ve svém díle dále. V Německu byla SED zakázána a zrušena. Co udělali bývalí komunisté - založili novou stranu "Die Linke" a pod trochu pozměněnými hesly agitují dále a navíc umožnili této nové straně proniknout i na západ Německa, kde by SED neměla nikdy šanci. Takhle alespoň ten zbytek slušného českého národa stále ví, s kým má tu čest. Namísto nějaké nové strany nazvané treba ČERVENÉ TŘEŠNIČKY.

 

Jediné, co by bývalo pomohlo (ale bylo nemožné), by bylo zrušit VOLIČE komunistické strany, zakázat jim volit a podobně. Ale tím by se Havel stal přesně tím, proti čemu celý život bojoval. On byl možná naivní v tom, že si myslel, že komunisty už nikdo volit nebude. Ale kdo by si v té době pomyslil, že jednou dostanou komunisté opět 20 procent hlasů ve volbách, Vy autore??? A z Havlova rozčarování potom vznikla jeho ona pravdivá věta o devastaci celého národa, která mu dělá větší starosti, než devastace přírody a průmyslu. A jak čas ukázal, měl zatraceně pravdu.

8 1
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik