Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RF

Ticho po pěšině , co?8-o Vrchnost mlčí.

0 0
možnosti
JH

J18i34ř76í 54H31a74n50s

6. 6. 2013 16:43

R^Souhlas, článek beru zčásti jako výstrahu a varování před zlovolnou mocí neschopných politiků a nespolehlivých úředníků. Ryba smrdí od hlavy.

Proto, ať mi nikdo neříká, že vše kolem řádění vodních živlů je v pořádku, a že blbnou a panikaří jen prostí občané, kverulanti a hloupí starostové menších obcí. Viz dva články starosty Dolních Břežan, sice bez diskuze, ale za přečtení určitě stojí!!

http://veslavmichalik.blog.idnes.cz/c/346220/Mohli-nas-varovat-ale-neudelali-to.html

!!

http://veslavmichalik.blog.idnes.cz/c/346287/Mohli-nas-varovat-ale-neudelali-to-Kdo-nesdili-informace-Proc.html

1 0
možnosti
JH

J41i10ř75í 90H45a33n87s

6. 6. 2013 17:29

..ještě doporučuji přečíst tohle, od V. Kulhánka.R^ ...Bendl je prostě hvězda, možná spíše pytel hvězd mezi všemi brouky Pytlíky. ;-D

http://venekkulhanek.blog.idnes.cz/c/346526/Nedokonale-prehrady-nebo-jejich-obsluhovani.html

1 0
možnosti
PB

Brzy se zjistí, že tolik povodní je poslední dobou tolik právě proto, že přehrady jsou stále narvané a povodně nakonec jen zhoršují.;-)

2 0
možnosti
PC

Vy račte být hydrolog ? Mně se staršně líbí, jak je každej chytrej mimo svůj obor ...

0 3
možnosti
MM

Ne, hydrologové manipulační řády nesestavují, poskytují pro ně data. Já jsem totiž hyena, pro kterou povodně představují zdroj obživy. Nastupuji po opadnutí vody, když je potřeba dávat řeky do pořádku.

Vy jste z oboru?

2 0
možnosti
MM

Pro "znalce" a "šiřitele zaručených informací": Každá nádrž má svůj manipulační řád, což je schválený dokument, který mj. udává, co se dělá, když...Jsou v něm také stanoveny kompetence, kdo může rozhodnout o mimořádné manipulaci a za jakých podmínek. Pokud jste se povodňovou manipulací někdy zabývali, pokud jste alespoň jednou drželi v ruce manipulační řád nějaké nádrže,  pokud jste někdy seděli v povodňové komisi a měli možnost (a povinnost) rozhodovat, v nadsázce řečeno, jestli vyplavit Frantovi chlívek, nebo Pepovi garáž, asi nikdy nepovedete lehkovážné kecy o tom, kdo za to může. Na jihu a na západě prostě hodně napršelo. Podle mých informací reagovalo Povodí Vltavy  v rámci možností a situace, v součinnosti s ostatními "velícími složkami" rozumně, zodpovědně a včas. Také zpravodajství České televize a Českého rozhlasu k povodním jsou vcelku věcná, bez senzacechtivosti. Je to na vás, zda budete nadávat, obviňovat, nebo někde přiložíte ruku k dílu...

2 1
možnosti
ZK

Z41d40e80n94a 76K34o52č64í

5. 6. 2013 11:21

Ještě k Vltavě  30.5 průtok  Slapy  200       Orlík 0, 

                        2.6                          300           296

                        3.6                        1.600        1.800

Snad nyní si už představu uděláte i vy a přestanete věřit mystifikacím, které pan ředitel Povodí šíří.

1 0
možnosti
Foto

Já mám informace, že v roce 2002 byli za vysoký stav vody v přehradě Lipno, a to před povodněmi, zodpovědní činitelé z Povodí, kteří se nechali ukecat (eufemismus pro prostor pro korupci...) Nizozemci, kteří na Lipně ,,potřebovali" vysoký stav vody, aby se jim pohodlněji operovalo s jachtami na Maríně. Jestli je to pravda, to nevím, ale slyšel jsem to od dvou na sobě nezávislých zdrojích.

0 0
možnosti
ZK

Z94d42e58n20a 31K73o47č47í

5. 6. 2013 10:18

Nikoliv. Hlavní důvod byl Igor Němec,  který nechtěl připustit zatopení Sovových mlýnů, které se měly slavnostně otevírat ........  Myslel, že to přehrady udrží, ačkoliv samotní hrázní tvrdili, že se valí katastrofa, jakou Praha škaredě odskáče !!!!!!

2 1
možnosti
DS

1) Směrnice, které specifikují chování přehrad jsou dány ministerstvem. Vinu tedy nese ministerstvo. Stačilo by, kdyby přehrady měly nařízený nižší stav hladiny neustále, ale to by se tam nedalo rybařit a jachtařit, že?

2) Z pohledu moraváka můžu říct, že letos jsou povodně na Vltavě zvládnuté excelentně. Ta panika, která byla před jedenácti lety, se už neopakuje. Histerie ustoupila rozumu.

3) Lidé, kteří jsou každých deset let vytopení, by se měli rozmyslet, jestli se jim to vyplatí. Možná by stálo za to domluvit se s městem, aby od nich pozemek i s domem odkoupilo a nabídlo jim slevněnou parcelu mimo povodňovou oblast. Divili byste se, ale město rádo získá u řeky prostor pro park a rekreaci.

Jo a rada na konec. Nemá smysl pořizovat si vysoušeč. Sežeňte si starou ledničku, postavte ji na židli a dejte pod ni kýbl. Zkušenost s povodněmi z roku 99 :-).

2 0
možnosti
MJ

Jsem moc rád , že jste zde otevřel diskuzi ke včerejšímu vy stoupení onoho generálního v pořadu ČT 24, Ten pán tam tlachal takové kraviny, že jsem u televize rostl málem až do stropu, vrchol všeho ovšem byl ,když začal porovnát ničivou sílu Berounky v roce 2002 a současnost,ten člověk byl naprosto mimo mísu. V roce 2002 měla Berounka pro Prahu daleko zkázonosnější efekt než nyní a to z důvodu daleko většího průtoku, vyšší hladiny a nepoměrně většího množství naplevenin všeho druhu. Jestli má Vltavská kaskáda ve svém čele takovéhoto odborníka, tak bůh ochraňuj Prahu a širé okolí.

1 0
možnosti
Foto

Vážený pane, Vaším jediným argumentem je tvrzení "u Vltavské kaskády jsem žil skoro osmadvacet let svého života", což je dost ubohý podklad pro Váš smělý závěr. Vy tomu prostě věříte - a bez jakýchkoliv důkazů. Tomu se říká náboženství. Namísto tohoto prázdného tlachání jste měl předvést výpočet, na základě kterého by bylo jasné, jak to všechno bylo a mohlo být jinak. Obávám se ale, že k tomu už byste potřeboval více než zkušenosti s 28letým, pobytem na březích Vltavy.

1 2
možnosti
Foto

Hezky popsáno. R^

Já si také myslím, že to dopadne podle posledního odstavce, protože si navzájem krejou záda.

Letos opravdu měla větší sílu Berounka, ale i to se dá v toku Vltavy do značné míry kompenzovat Vltavskou kaskádou. Jenže u přehrad se zřejmě více dbá o zájmy rekreantů, než o zájmy občanů v dolních částech toku řeky.

6 1
možnosti
RF

R^Vidím to podobně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik