Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

arkadas

23. 7. 2010 3:06
Španělé vyhráli zaslouženě, byli nejlepší

Srovnání Německo vs. Španělsko nesedí: viděl jsem všechny německé zápasy, Ghanu a Argentinu přímo na stadionu. Hraje se to krásně, když dáte rychlý gól, to se pak dají dát 3 kousky do otevřené obrany...Ghanu porazili horko těžko, pravda krásným gólem, u Srbska se Low celý druhý poločas vztekal, kopal do flašek atd., proti Španělsku se až na jednu velkou šanci téměř nedostali do šestnáctky...

Holanďané se dostali po 32 letech do finále paradoxně, až když začali hrát "německý" fotbal - kde byla ta lehkost týmů '74, '78, '88, '92 i '08?

Rozhodčí se snažil o důstojné finále, Holanďané ho nechali ve štychu. De Jong mohl být rád, že ho nechal na hřišti, jak psáno níže, Iniesta by neměl koho faulovat, a bránilo by jich místo deseti jen devět...

Španělé zaslouží pochvalu, že i proti takovým obraným valům hráli v klidu, trpělivě, NEnakopávali, a snažili se něco vymyslet. Kdyby proti takovému obrannému valu hráli Němci nebo Holanďané, bylo by to 0:0. I s Mullerem.

Byli nejlepší, vyhráli. Hurá.

0 0
možnosti
VN

VojtAAAKK

14. 7. 2010 14:06
NED

Já sem Nizozemcům fandil také zhruba od r.1988, měl sem rád hráče jako Gullit, R.Koeman respektive Davids, Seedorf či Berkamp (to byl fakt borec)... Ale dnešní generace Holanďanů až na výjimky jsou podle mě pěkný čuňata, který si to pletou s ragby, stačí vzpomenout na ten zápas s Portugalskem v Německu a teď to finále... Neni horší tým než Holanďané...

Jinak s tím Španělskem, jejich zápasy byly sice nudné, ale myslím, že hlavně kvůli betonujícím soupeřům. Od osmifinále až do finále šlo jen o to, kdy dají góla a vyhrají.

0 0
možnosti
VN

VojtAAAKK

14. 7. 2010 14:06
Re: NED

Jinak mě se hra Němců taky líbila... ale kde byli proti Španělsku, proč (když hrajou tak supr a hezky) bránili urputně v deseti lidech a nehráli ten krásnej útočnej fotbal? A to že by s Millerem vyhráli? ;-D Jistě pomohl by, ale když bráníte v deseti lidech, tak to žádnej útočník nerozsekne...

 

A napsat že hráli jak Řecko 2004... to může jen úplnej mamlas... naopak všichni co hráli proti nim, tak hráli jako Řecko 2004, včetně Německa... hezky bránit v deseti a spoléhat na 1-2 brejky, bohudík to tentokráte nevyšlo...

0 0
možnosti
JK

Petr_Čech-sběratel centrů

14. 7. 2010 13:54
dělám to teda nerad

ale když už jste začal s tím kdyby(ohledně vylučování hráčů). Kdyby dostal bommel čk v první půli tak by iniesta neměl do koho strčit a tudíž inkasovat čk.....

0 0
možnosti
PV

weitinger

13. 7. 2010 19:40
MS v JAR

Ono je to po několika měsících přejde!! Mám na mysli ty experty a nadšené obdivovatele nechutné španělské nudy.

0 0
možnosti
PK

Ricon

13. 7. 2010 10:33
objektivní zhodnocení??

Nic ve zlém, ale o objektivitu jste se opravdu jen pokusil. Ve výčtu Vám chybí červená karta pro Robbena a neodpískaná pentle pro Španělsko. Navíc si troufám tvrdit, že pokud by rozhodčí vymetl ve 20.minutě van Bommela, jak měl, nedošlo by k těm dalším brutalitkám, Holandsko by ovšem hrálo o 10 a k prodloužení by došlo jen těžko. Jinak je zajímavé, že i s tak neefektivním stylem vyhráli Španělé MS a třeba Němce, ve vzájemném zápase, nepustili přes půlicí čáru. Finále bylo v základní hrací době vcelku vyrovnané herně i na šance, Holandsko dobře napadalo už obránce a donutilo je pouze míče nakopávat, což je podle mě jediný způsob, jak se Španěly teď hrát, ale prodloužení už mělo Španělsko jasně v moci a zaslouženě vyhrálo.

0 0
možnosti
RO

opeth

13. 7. 2010 11:46
Re: objektivní zhodnocení??

i presto ze hralo holandsko se spanelskem vyrovnanejsi zapas nez treba nemecko, tak spenele meli cely zapas v rezii. holandani sice meli sance, mohli se prosadit z rychlych brejku, parkrat sli v nadejne situaci do otevrene obrany, ale kdyz byla hra vyrovnana a tymy staly na svych mistech tak jak meli, nemeli holandani sanci, dominovali spanele. oni jedini jsou schopni za standardnich podminek na hristi, kdy je branici tym konsolidovany, soupere prehravat.

0 0
možnosti
K

kili

13. 7. 2010 8:53
Doplnění

Ještě bych doplnil nepísknutou penaltu v prodloužení proti Holandsku a neudělenou druhou žlutou kartu Robbenovi za zakopnutí míče po odpískání. Jinak souhlasím, že španělský fotbal je nekoukatelný. Ale Holanďani hráli tužku celý turnaj, kromě jedné půle s Brazílií.

0 0
možnosti
M

maziSKS

13. 7. 2010 9:48
Re: Doplnění

tužku celej turnaj? Takže to, že až do finále jako jediní neprohráli a dali 12 golů, španělé "jen" 8 je dle Vás tužka? Tak to máme asi rozdílný pohled na to, co je to hrát tužku....tužku hráli italové, slováci, francouzi, kamerun, severní korejci aj., ale rozhodně ne nizozemci.

0 0
možnosti
A

ag_

12. 7. 2010 18:38
to je

slusnej brekot. nad holandskym hrobem : )

0 0
možnosti

Peyrac

12. 7. 2010 18:08
Rozhodčí při střele rychlostí 140 km/h nepostřehne teč :-(

A tak místo rohu pro Holanďany, kteří přišli o šanci na vyrovnání - vykopávali Španělé.  Po teči jejich zdi!!

0 0
možnosti
CJP

Ctihodnost Já První

12. 7. 2010 16:22
Pane Zemane , máte ve všem naprostou pravdu !

R^!

0 0
možnosti
TS

Tomáš Sýkora

12. 7. 2010 16:15
Těžký zápas na řízení

Po takovém zápase nebude sudí nikdy pochválen. Kdyby pískal vše jak má, tak oba týmy dohrají v 8-9 lidech a rozhodčí bude peskován za to, že zkazil finále mnoha vyloučeními (vzpomeňme si na minulý MS tuším zápas Portugalska, teď nevím proti komu, pískal to tuším Ivanov, rozdal hodně červených a i když byly zasloužené, tak ho za to celý svět zkritizoval). Takhle je nevylučoval, chtěl zachovat konci turnaje důstojnost a nechtěl vyloučit 6 hráčů. A opět je peskován. Za tento průběh finále i za rozhodnutí rozhodčích můžou hráči, kteří se chovali jak prasata.

0 0
možnosti
M

maziSKS

13. 7. 2010 9:51
Re: Těžký zápas na řízení

Tak jasně, fauly se pořád dan nějak okecat a vzhledem k postoji některých sudí si to i dokáže obhájit, ale byly situace, kdy to měl udělat, Inesta za oplácení a deJong, to byly jasný červený....a pak ten neodpískaný roh nizozemců....toto jsou velký hrubky, který neměl udělat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik