Šestý ročník Memoriálu Václava Maurice se vydařil

Benešova Hora, 28.7. - Jak se již stalo tradicí, i letos se Benešova Hora na Vimpersku v polovině prázdnin otevřela mladým hasičům. Místní dobrovolní hasiči totiž opět uspořádali Memoriál Václava Maurice. Jednalo se o šestý ročník dětské noční soutěže v požárním sportu, který se konal 28. června na závodní hasičské dráze v Benešově Hoře. Přestože celé jižní Čechy spláchly bouřky, Benešově Hoře se větší déšť vyhnul a soutěž proběhla bez problémů.

 

Třicet družstev navštívilo Benešovku

Požární sport je jistě jednou z nejrozšířenějších sportovních aktivit alespoň v jižních Čechách. Proto je velmi důležité, aby se tomuto sportovnímu odvětví věnovali i mladí lidé a děti. Právě pro ně pořádají hasiči z malého pošumavského sboru dobrovolných hasičů v Benešově Hoře každoročně, již po dobu šesti let, noční soutěž. Ta se stala věhlasnou a již tradičně na ni doráží velké množství družstev. Letos jich bylo přesně třicet. Soutěž byla rozdělena do třech kategorií, v nichž soutěžily děti rozdílného věku.

Mladší kategorie diváky rozehřály

Nejmladší hasiči, kteří poslední červencovou sobotu předvedli své útoky, patřili do kategorie přípravka. Zdíkovští a hasiči ze Svaté Maří soupěřili mezi sebou o první místo. Štěstí přálo Svaté Maří a Zdíkov bral pohár za druhé místo. 

V kategorii děti mladší soutěžilo deset družstev. Mezi nimi se ukázala i družstva ze Senetářova a Lipovce (okres Blansko). Dlouhá cesta do podhůří Šumavy se jim vyplatila. Senetářov skončil na druhém, Lipovec na třetím místě. První příčku v kategorii děti mladší obsadili mladí hasiči z Dolan, kteří si časem 17,85 vítězství zasloužili.

Vysoká laťka nasazená hned na začátku

V okamžiku, kdy krajinu zahalila absolutní tma, mohlo odstartovat první družstvo v kategorii děti starší. Druzí v pořadí byli domácí. Jejich útokem byla nasazena laťka velmi vysoko, dosáhli totiž času 16,04. Velká radost všech hasičů z Benešovy Hory, kteří svým mladým kolegům fandili, ovšem nevydržela příliš dlouho. Hned po domácích totiž nastoupil Senetářov, který zakončil svůj útok v čase 15,69. Domácí se tedy posunuli na průběžné druhé místo a s napětím sledovali každý z výkonů následujících teamů. Jen o několik setin pomalejší byli mladí hasiči z teamu Senetářov B (16,16). Tím bylo rozhodnuto o podobě výsledného uspořádání družstev na medailových pozicích. Nutno ovšem dodat, že "šestnáctkových" časů dosáhly ještě Žihobce a Lipovec. Po závěrečném ohňostroji, který věnoval pan Mošna, začala volná zábava a celá soutěž se nachýlila ke konci.

Dík sponzorům a za rok nashledanou

 Hasiči z Benešovy Hory odvedli velký kus práce při přípravách VI. ročníku Memoriálu Václava Maurice. Soutěž by však nemohla proběhnout bez podpory sponzorů. Benešovští hasiči všem sponzorům děkují. Děkují i všem teamům za účast a zároveň všechny zvou na následující ročník úspěšné noční soutěže pro děti. Tak za rok hurá do Benešovky!

 

Foto: Jiří Šejna

         Pavel Fikar

 

Více fotografií již brzy na rajce.idnes.cz

Autor: Jakub Vácha | úterý 31.7.2012 18:44 | karma článku: 8,06 | přečteno: 662x
  • Další články autora

Jakub Vácha

Vacovští hasiči měli napilno

4.8.2013 v 19:54 | Karma: 10,84

Jakub Vácha

Tak nějak málo tančím...

29.11.2012 v 21:02 | Karma: 6,45