Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Přátelé pokračují v pátrání po nezvěstném Danovi Prudíkovi

Hlavním, bohužel neveselým tématem posledních dnů na Vimpersku je zmizení našeho známého a kamaráda Dana Prudíka. Dan zmizel v sobotu ráno na rohanovském koupališti, kde se s ním jeho přátelé viděli naposledy.

Po uplynulém víkendu, kdy se na jeho stopu snažili přijít desítky policistů a dobrovolných hasičů, byla oficiální pátrání v okolí Rohanova ukončena. Danovi kamarádi ovšem potvrdili, že jsou kamarády jak se patří. Pátrání po nezvěstném Danu Prudíkovi rozjeli dnešním dnem na vlastní pěst.

Již v neděli odpoledne, kdy se na 50 dobrovolných hasičů vrátilo z lesů obklopujících Rohanov a blízké okolí, se skupina Danových přátel nesmířila s neúspěchem v pročesávání krajiny. Rozhodli se pátrat nadále. V organizaci a sdružování dalších přátel pomohla sociální síť Facebook, kde se sešlo 100 lidí, kteří byli ochotni pomoci v hledání zmizelého Dana Prudíka. Podle jednoho z dobrovolníků Daniela Sýkory se hodných lidí na parkovišti u koupaliště v Rohanově sešlo o hodně víc, než se jich nahlásilo na Facebooku. Ti se poté rozdělili do skupin a vyrazili hledat stopy po zmizelém Danovi směrem k Peckovu, Benešově Hoře a dalším přilehlým obcím.

Celé pátrací akce se pro dnešní den zúčastnili i příslušníci Svazu záchranných brigád kynologů České republiky. Jednalo se o brigádu z Prahy, Jihočeského kraje a z Ústeckého kraje. Danova rodina všem osmi zúčastněným kynologům vřele děkuje, že byli ochotni přerušit soustředění na Lipně a pomoci při pátrání po Danielovi. Přítomnost kynologů a jejich čtyřnohých pomocníků podpořila již tak velkou skupinu pátrajících. Jistě pomohl i letoun, který kroužil nad okolím koupaliště a snažil se zachytit Danielovu osobu.

Všichni, kteří se dnes od deseti hodin dopoledne pokoušeli najít Daniela, se rozhodně nesmíří s dnešním opětovným neúspěchem v pátrání. V plánu je další pročesávání krajiny. Zítra 14. srpna půjdou dobrovolníci z Vacova směrem na Čkyni. Chcete-li se pátrání zúčastnit a pomoci tím v objevení Daniela, sledujte informace na Facebooku. Pokud nemáte přístup do této sítě, vězte, že sraz dobrovolníků je prozatím naplánován na desátou hodinu ranní na autobusové nádraží ve Vacově.

Nutno dodat, že veškeré aktivity, jako například vylepování plakátů, zajištění kynologů a letounu apod., se dějí prakticky bez jakékoli pomoci ze strany Policie. Všem dobrovolníkům a rodině patří veliký dík a ještě větší přání brzkého nalezení Daniela Prudíka!

V neděli odpoledne vydala Policie ČR oficiální prohlášení k pátrání:


Jihočeská policie žádán širokou veřejnost a sdělovaci prostředky o pomoc při pátrání po pohřešovaném mladistvém:

DANIEL PRUDÍK, nar. 1995, trvale bytem Čkyně

Daniel Prudík je 175cm vysoký, štíhlý, má krátké blond vlasy s melírem, modré oči a na čele má svislou jizvu. Naposledy měl na sobě oblečené bílošedé kostkované kraťasy-kapry, zelené tričko a černé boty Adidas.

Daniel Prudík byl naposledy spatřen 11.8.2012 okolo páté hodiny ranní v autokempu v Rohanově u Vacova, kde byl se svými kamarády. Od té doby se nikomu neozval. Jeho mobilní telefon byl naposled dostupný včera po dvanácté hodině polední, kdy byl lokalizován v širokém okolí Vacova.

Včera proběhla rozsáhlá pátrací akce, která trvala až do pozdních nočních hodin. Do akce byly zapojeny desítky policistů, hasičů a dobrovolníků, kromě nich se do akce zapojila také Letecká služba PČR Praha s vrtulníkem a potapěči Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. S negativním výsledkem. Pátrací akce pokračovala i dnes od ranních hodin. 50 osob po mladíkovi pátralo, opět bezvýsledně. V současné době byla fyzická pátrací akce v okolí jeho posledního výskytu ukončena. Policisté pokračují v prověřování dalších okolnolností a informací související s osobou mladého muže.

Touto cestou žádáme sdělovací prostředky a širokou veřejnost, aby byly Policii ČR nápomocny v pátrání. Pokud budete mít jakékoliv informace o pohybu Daniela Prudíka nebo budete vědět něco bližšího k jeho osobě, kontaktujte Policii ČR na lince 158, nebo na tel. čísle operačního střediska Územního odboru Prachatice: 974 236 101.

 

//z důvodu místní potřeby je článek uveřjněn i na regionálním serveru vimperk.eu

Autor: Jakub Vácha | pondělí 13.8.2012 21:45 | karma článku: 16,71 | přečteno: 2410x
  • Další články autora

Jakub Vácha

Vacovští hasiči měli napilno

Čábuze- I vacovské hasiče potrápily rozmary počasí. Po 18. hodině se v neděli 4 srpna zastavila doprava na tahu 170 z Vacova do Zdíkova v obci Čábuze. Zablkování trvalo hodinu.

4.8.2013 v 19:54 | Karma: 10,84 | Přečteno: 389x | Diskuse| Ostatní

Jakub Vácha

Dětská noční soutěž hasičů se vydařila

Benešova Hora- Již sedmý ročník populární dětské noční soutěže v požárním sportu v Benešově Hoře se odehrál 27. 7. 2013. Memoriál Václava Maurice, jak se soutěž jmenuje, se stal tradiční a směřuje k němu veškerá činnost celého sboru hasičů v Benešově Hoře během roku. Jejich úsilí bylo letos odměněno vrchovatě. Soutěž se vydařila nad očekávání.

4.8.2013 v 18:47 | Karma: 6,41 | Přečteno: 242x | Diskuse| Ostatní

Jakub Vácha

Mladí hasiči si i letos zazávodí ve světlech reflektorů

Benešova Hora - Oblíbená dětská noční soutěž v požárním sportu Memoriál Václava Maurice se koná i letos v Benešově Hoře nedaleko Vimperka. Sedmý ročník této akce naváže na šest předchozích, které byly velice úspěšné a díky kterým se podařilo vytvořit tradiční soutěž v požárním sportu věnovanou pouze dětem. Večer 27. 7. 2013 to v Benešově Hoře opět ožije!

14.7.2013 v 21:19 | Karma: 3,45 | Přečteno: 92x | Diskuse| Pozvánky, akce

Jakub Vácha

Tak nějak málo tančím...

Tanec Všude kolem nás. I takový titulek by nebyl od věci. Taneční kurzy jsou v plném proudu, tančit se začalo i na Kavčích horách již v páté sérii Star Dance. A jak se tančí mě, když jsem již čtyři roky tanečně vzdělaný?

29.11.2012 v 21:02 | Karma: 6,45 | Přečteno: 619x | Diskuse| Ostatní

Jakub Vácha

Volit oranžové, když zrušili autobusy?

Vacovsko - Velmi "vstřícně" se zachovali úředníci Jihočeského kraje vůči občanům Čábuz a Mladíkova. Podle nejnovějších informací zde totiž během nadcházejícího měsíce nepojede ani jeden autobusový spoj. Bude se tak dít díky opravě mostu ve Zdíkovci. Vláda kraje zbarvená do oranžova si tak jistě získá mnoho voličů z dotčených obcí.

11.10.2012 v 19:09 | Karma: 12,43 | Přečteno: 1203x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci zvýšili ochranu zemědělské půdy i omezení jejího prodeje cizincům

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  11:55

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Požár pralesa Mionší musel založit člověk, zjistili odborníci. Sčítají škody

3. května 2024  11:46

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Zdravotnictví čeká kolaps, věští analýza. Chybí 3000 lůžek, péče se nadužívá

3. května 2024  11:36

V českém zdravotnictví hrozí bez přijetí potřebných opatření vyčerpání zdrojů. Systém není podle...

Evropa otevřela dveře džihádistům, Londýn a Paříž nepoznáte, hlásá Trump

3. května 2024  11:34

Donald Trump krátce po potlačení propalestinských protestů na několika amerických univerzitách...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 959x
Jsem studentem vimperského gymnázia a právě se chystám do závěrečného ročníku. Chtěl bych dále pokračovat na některé z fakult žurnalistiky.

Seznam rubrik