P+R parkoviště Praha 6 zoufale potřebuje

Taky Vás štve, že ze slibovaných P+R parkovišť na Šestce nestojí ani jedno? Naposled byla slibována výstavba P+R v Tobrucké ulici, ale sliby chyby. Stejně tak se mluvilo i o parkovišti na Dlouhé Míli u Ruzyně.

Pořád hledáte místo na zaparkování ve své ulici a při pohledu na množství středočeských značek jen nechápavě kroutíte hlavou? Mám to stejné, ale Středočeši za to nemůžou. Je to chyba vedení hl. m. Prahy, že se nesnaží s nimi komunikovat a dohodnout se na rozumném řešení. Za poslední 4 roky totiž nedokázala primátorka Krnáčová ani radní Dolínek postavit ani jedno P+R parkoviště.

Jaké je řešení?

Kousek od Obchodního centra Šestka na Praze 6, by mohlo stát P+R parkoviště Dlouhá Míle pro 2 tisíce aut a takových míst je v Praze několik! Bohužel radnice Prahy 6 ani magistrát věc neřeší. Proto se osobně kvůli tomu potkávám se Středočeským zastupitelem za ODS Martinem Kupkou i dalšími a připravujeme se na povolební období, ve kterém se na P+R parkoviště chceme zaměřit. Není totiž nic lepšího, než společný plán Prahy i Středočeského kraje.

Co nám to přinese?

Každé ráno stojí Středočeši v kolonách, a pak marně hledají místo k zaparkování. Kdyby mohli na kraji pohodlně zaparkovat a jet dále MHD, bylo by to pro ně ideální. Což teprve pro nás v Praze, protože by díky P+R parkovištím výrazně ubyla doprava v ranní i odpolední špičce. A to nemluvím o kladném dopadu na životní prostředí, méně aut znamená méně znečištěné ovzduší a to znamená lepší vzduch pro nás všechny.

Byl bych rád, kdybychom mohli ze společných peněz Prahy a Středočeského kraje vybudovat tato P+R parkoviště co nejdříve. Když dostanu v podzimních komunálních volbách na Praze 6 silný mandát od voličů, bude to jedna z prvních věcí, kterou budu řešit.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Stárek | pondělí 4.6.2018 13:49 | karma článku: 9,19 | přečteno: 417x