Čtyři Hanky, díl 1.

Toto je kopie záznamů z blogu dvanáctiletého kluka. Jeho obvyklý život a obvyklé starosti se postupně změní na úplně, úplně jiné.

Jedna

Ahoj, jmenuju Petr, Petr Svetr. Video mám zatím od táty zakázaný, tak jsem si založil tenhle blog. Budu psát hlavně o nejlepší kapele na světě, takže vám asi došlo, že to bude Imagine Dragons! A budou i fotky, to si pište. A pak taky o nejlepší hře na světě, která se jmenuje… No jasně, je to Brawl Stars! Tak nepřepínejte a nezapomeňte si dát odběr, ať o nic nepřijdete.

Takže Petr, pro přátele Petr. Nikdy Peťa, jasný?

...

Sedm

Ahoj všichni! Tohle je jubilejní sedmý záznam na mým blogu a tak bychom mohli trochu oslavovat. A protože nemusíme do školy, bude to dvojitá oslava. Určitě se taky těšíte na poslouchání naší společné oblíbené kapely a taky na hraní na mobilu! Myslím, že teď bude spousta inspirace, když budu mít konečně spoustu času na hledání obrázků.

...

Deset

Desítka! Nikdy jsem nevěřil, že bych mohl napsat tolik blogů! Děkuji taky prvnímu odběrateli, podle jména je asi někde z Japonska, to koukáte asi jako já. Nevím jak vám, ale mně už ta karanténa leze trochu na mozek. Image Dragons mě drží nad vodou, už se moc těším na jejich další desku. Táta říká, že na se jejich koncert jen tak nepodívám, ale já se nenechám odradit. Zůstaňte na příjmu.

Jedenáct

Voda je báječná a zmrzka taky!

Dvanáct

Ano, ano, ano, dlouho jsem nic nenapsal, ale byly prázdniny a tak, chápete, ne? Ten minulý výkřik asi ani nebudu počítat, ale nechám to tady, aby bylo vidět, že ani Petr, Petr Svetr, nemá vždycky den.

Třináct

Nechci žádnou další karanténu, jasný? Tohle nejsou žádný prodloužený prázdniny, ale mučení. Sedět furt před počítačem, pořád ty pitomý úlohy. Je toho snad víc, než bylo ve škole. Ale tam to šlo samo, když mi to někdo říkal. A byly přestávky. Ani za Kamilem nesmím a prý ani on sem. Je to opruz.

Čtrnáct

Minule jsem ještě nevěděl, co je to opruz, to fakt ne. Doteď byla doma jen máma, ale ode dneška i táta! Říká home officu domácí práce, ale přitom je chce hlavně po nás. Takže kromě pitomých domácích úkolů ještě musíme umývat nádobí a vysávat. Prý abychom se taky zapojili. Jinak nesmíme na mobil, na počítač ani k televizi. A jak bych to měl asi přežít?

Patnáct

Výroční patnáctý příspěvek! A to ho píšu tajně na mobilu a v deset večer. Ještě se mi ani nechce spát. Včera to bylo horší, všichni jsme museli jet na zahradu sbírat jablka. Bylo jich tam snad deset tun! Máma mi ukazovala určitě každý druhý a byla strašně nadšená, jak krásně voní. A táta byl zase nadšený, jak jsme na čerstvém vzduchu. Ségra byla taky nadšená, ani nevím proč. Fakt parádní odpoledne.

Šestnáct

K notebooku už se asi nedostanu, protože ten si zabavil táta, i máma o něj musí žadonit. Jinak se nic zvláštního neděje, jen mi z toho už trochu hrabe. Táta je protivnej a včera křičel taky na mámu a na ségru. O sobě ani nepíšu, protože na mě se asi zaměřil a nadává mi pořád a za každou blbost. Dochází mi baterka, tak zase příště, snad už po karanténě.

Sedmnáct

Naši se strašně pohádali, máma pláče v ložnici a ségra s ní. Táta někam odešel.

Aktualizace 20:33: Táta se za chvíli vrátil, prý se to nedá. Byla tam nějaká skupina lidí v rouškách a zahnala ho domů. Máma zase pláče, ale říká, že tentokrát to není kvůli tátovi. Večeři si chystám sám. Karanténa má brzy skončit!

Osmnáct

Dneska měla karanténa skončit, ale táta nám vysvětloval, že ji prodloužili. Byl u toho hodně sprostý a celé dopoledne u počítače nadával. Pak se znovu pohádali s mámou.

Aktualizace 18:11: Tak táta už nemá práci, ani domácí. Asi umřeme hlady nebo zimou. Nebo možná obojí. Jestli jsem to nepsal, tak už druhý den prší a teď do toho začalo sněžit.

Devatenáct

Dlouho jsem nic nepsal, protože se nic neděje. Hlady jsme neumřeli, zimou taky ne. Ale jíme pořád to samý dokola a doma je dusno. Bojkotuju školu, ale nikdo si toho ani nevšiml. Rodiče ani učitelé, jen pořád chodí úkoly, ale asi je posílá jen nějaký automat. Volal jsem Kamilovi, ale pořád nikam nesmí a já taky ne. Asi zase dlouho nenapíšu.

Dvacet

Hurá, hurá, hurá! Je po karanténě!!!

Aktualizace 13:56: Ale prý pořád nesmím ven, nechápu to.

(pokračování příště)

Autor: Jakub Špičák | čtvrtek 22.10.2020 12:49 | karma článku: 11,80 | přečteno: 397x
  • Další články autora

Jakub Špičák

Trable s láskou

30.3.2023 v 20:03 | Karma: 5,94

Jakub Špičák

Po stopách otců

24.7.2021 v 14:55 | Karma: 16,14

Jakub Špičák

Čtyři Hanky, díl 4.

25.10.2020 v 9:14 | Karma: 10,39

Jakub Špičák

Čtyři Hanky, díl 3.

24.10.2020 v 8:40 | Karma: 9,46