Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

zitrasebudetancitvsude2

29. 9. 2012 3:16
Znam sice tu ceskoslovenskou basen "Zvoni Zrady Zvon"

Ale technicky je faktem ze tu primou zradu vykonala Francie ktera ma do zapadu daleko a SSSR , at uz k tomu mela SSSR jakekoliv duvody, protoze oni meli s CSR podepsanou smlouvu o vzajemne pomoci ! Britove meli natom take svuj podil ale jelikoz nemeli s CSR primou smlouvu , tak z jejich hlediska se da jejich jednani v te dobe chapat , protoze v te dobe ani Britove ani Frantici a SSSR nebyli na valku pripraveni a historie to potvrzuje. Kazdopadne za Masaryka by neco takoveho Nemcum neproslo a oni to take vedeli. Frantiky Britove do niceho nenutili, a byl to sam Deladie kterej prohlasoval zesi valku s Nemcema nemuzou dovolit , protoze by ji prohrali. Samozrejme po napadeni uz nemeli Frantici na rozdil od Britu ktere chtel Hitler na svou stranu , na vybranou.

0 0
možnosti
K

kaktusak

30. 9. 2012 1:08
Re: Znam sice tu ceskoslovenskou basen

Sovětský svaz měl povinnost pomoci pouze tehdy, poskytne-li pomoc i Francie. Tuto podmínku si dalo do smlouvy Československo, aby se vyhnulo riziku zatažení do války proti Japonsku.

Beneš sám v roce 1938 označoval Británii za "přítele" a "spojence".

Daladier si uvědomoval daleko lépe než Britové, která bije, ale bál se jít sám do války.

0 0
možnosti
K

kaktusak

29. 9. 2012 2:53
Francie zradila, to je bez debat.

Británie byla členem Společnosti národů, měla se tedy řídit jejími principy. Místo toho přistoupila ke své tradiční imperialistické politice - přerozdělování sfér vlivu. Stačilo by, kdyby alespoň zůstala neutrální. Ona ale tlačila Československo ke kapitulaci, hrozila, že ho bude považovat za viníka války.

Sovětský svaz mohl pomoci přes spojenecké Rumunsko. Pokud nebylo spojenecké Rumunsko dostatečně spojenecké, nebyla to ovšem chyba Sovětského svazu.

1 0
možnosti
AP

AlesPresler

28. 9. 2012 21:22
Tento text má zhruba 100 řádků,

ale o tématu byly napsány tisíce článků a stovky knih. Takže vlastně diskutujeme o ničem. Jen bych snad podotkl, že největší zrádce byl Beneš. Instaloval do funkce prezidenta Háchu, pak zdrhl, aby se slavně vrátil a Háchu nechal chcípnout ve vězení...

2 0
možnosti
VMPDJ

vezu maso pro doktora Jacksona

28. 9. 2012 22:32
Re: Tento text má zhruba 100 řádků,

Benes zdrhl driv nez byl Hacha instalovan.

0 0
možnosti
LH

Vegan

28. 9. 2012 21:15
Pokud chcete vědět více

přečtěte si knihu jednoho britského zpravodaje, který byl vyslán do Československa před Mnichovem. Z popisů tehdejší situace jsem byla úplně vedle. Realita byla horší, než se tady prezentuje. Bohužel nevím název, ale určitě se dá vyhledat.

Ta kniha bya napsána ještě před Mnichovem, takže není tendenční. On ještě nevěděl, jaké bude hrůzné pokračování situace v Evropě, a psal to Brit.:-)

0 0
možnosti
ZK

SID09

29. 9. 2012 9:10
Re: Pokud chcete vědět více

Realita ? Jak kde.

Masaryk zasil a Beneš sklidil výsledky jejich nacionalistického principu státu.!!!!:-P

0 0
možnosti
S

Světlonoš_v7

28. 9. 2012 19:24
ten článek je dle mého mylný

Francie a Anglie tehdy hloupě věřili, že když darují Hitlerovi Československo, tak že mu to bude stačit a dá pokoj. Chtěli se vyhnout válce a tak nás obětovali. To je nezměnitelný historický fakt.

4 0
možnosti
PU

Pulp Fiction II

28. 9. 2012 19:30
Re: ten článek je dle mého mylný

A ten fakt jste vymyslel vy?

0 0
možnosti
VB

Vystrcil Brno

28. 9. 2012 18:07
To je najednou chytráků co všechno ví.

TO není z mé hlavy: ČEŠI JAKO JEDINÍ SE POSTAVILI NĚMCŮM NA ODPOR./OVLÁDANÉ DEMONEM ZLA HITLEREM./Zradou spojenců demobilizace V duchovní úrovni na to nebylo zapomenuto. Ke konci války byla Evropa v troskách a Československo s minimálními ztrátami a relativně s malou válečnou škodou.Postavili jsme se zlu! Zrádné státy za zradu byly potestány/obsazeny nebo poničeny/. Pán co se snaží politicko právní slatanině je patrně němec  nebo cajzl..Podle toho jeho kecy. Veškeré dění ve světě má duchovní příčinu!

2 0
možnosti
PU

Pulp Fiction II

28. 9. 2012 18:34
Re: To je najednou chytráků co všechno ví.

Co to je?

1 0
možnosti
PL

petluke

28. 9. 2012 16:56
Nic ve zlém, ale řešit rok 1938

bez znalosti běhu událostí po roce 1918, to mi nějak nedává smysl. Tehdy jsme se zachovali poněkud nesportovně a to jak ke svým poraženým sousedům (napadení "ořezaného" Maďarska na konci dubna 1919), tak ke svým spojencům. Nenechte se mýlit učebnicemi- vpád Maďarů na Slovensko byl důsledkem našeho zpackaného útoku.  Kaštany z ohně za nás tahali Francouzi a nedělali to rádi. Rázem jsme přestali být "miláčky Dohody" a začali platit za nevypočitatelného partnera. Později se nám to vrátilo i s úroky.

1 0
možnosti
KB

Karel2002

28. 9. 2012 13:13
Francie a Anglie nás přes tvrzení pana Rotha

skutečně zradili. Předhozením Československa Hitlerovi chtěli uspokojit jeho mocenské choutky a nasměrovat ho dále na východ. Zřejmě bylo jejich dlouhodobým cílem pomocí Hitlera zničit SSSR a umožnit mu koloniální říši na východě, kde by se Slované stali jeho otroky. A Anglie s Francií by mohli být v klidu a mohli si užívat svých koloniálních říší (viz 1. světová válka). Proto se Britové tak Hitlerovi v roce 1938 podbízeli, Lord Runciman dokonce Hitlerovi tvrdil, že také nemá rád židy.

Tahle hanebná kapitola se ale dnes potlačuje (viz prolhaný doják film o koktavém britském králi) a pořád se píše o tom, jak se Hitler se Stalin v srpnu 1939 dohodli. Co tomu předcházelo, o tom se mlčí nebo i lže.

Anglie a Francie v této hanebné politice pokračovali i po napadení Polska, přes formální vyhlášení války Německu odmítli poskytnout Polákům jakkoukoliv pomoc. Teprve nástup Churchilla (nejchytřejšího z tehdejších hloupých a podlých pravicových politiků Velké Británie) přinesl změnu.

4 0
možnosti
KB

Karel2002

28. 9. 2012 13:17
Re: Francie a Anglie nás přes tvrzení pana Rotha

promiňte pravopisné chyby, článek pana Rotha mně natolik pobouřil, že jsem nic nekontroloval a rychle to ze sebe vychrlil.

0 0
možnosti

dva mraky

28. 9. 2012 13:08
poslechněte kolego

Sám jste sebemrskač s těmi řečičkami o neschopnosti podívat se pravdě do očí a kolektivním obviňováním z duševní nevýkonnosti. Nemluvte za všechny, nebo si klidně mluvte za všechny ostatní, ale výslovně uveďte, že nemluvíte za dva mraky.

1 0
možnosti
VK

-palič-

28. 9. 2012 15:56
Re: poslechněte kolego

Bohužel, autor má naprostou pravdu. Celé české dějiny jsou postaveny na mýtech a zamlčování mnohých podstatných věcí. Základní ideou českých dějin tak je, že jsme trpěli, že jsme národ pašáků, kteří jsou akorát okolním světem nepochopeni, čímž jsme všude jinde směšní. Základem všeho pak je, že v našich dějinách je zcela ignorována úloha českých Němců, kteří se významně podíleli na vybudování tohoto státu, a to už od středověku. Tímto vymazáním Němců z našich dějin následně nemůžeme naše dějiny chápat jinak, než výše uvedeno, protože jsou stavěny na  chybné (zfalšované) základně.  Z tohoto důvodu ani nemůžeme pochopit Mnichov a náš obrovský podíl na něm. Následně, jako vždy, to svedeme na jiné. Už také proto, že neznáme jiné dějiny, než české, proto nevíme nic o tom, co to byla 1. světová a následně nejsme s to pochopit, že především západní veřejnost (Francouzi a Angličané) by prostě do další války nešla. Už vůbec ne kvůli nějakým Čechům, co se nedovedli vyrovnat s vlastními Němci.

1 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

28. 9. 2012 11:59
Západ nás nezradil, zradily nás jen západní velmoci

Velká Británie a Francie. To je vše, co jste chtěl Vaším článkem říci. OK, to ale dnes většina lidí chápe, měli jsme na základní škole zeměpis a víme, že Lucembursko nás nezradilo, pane Rothe.

3 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2027x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik