Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A co komunisté jako Zdeněk Svěrák či Zdena Mašínová starší se svým milencem komunistou Zbyňkem Roušarem, nebo jejím bratrem Ctiborem Novákem, též komunistou?

Jsou to slušní, nebo neslušní tito komunisté?

5 0
možnosti

Na tohle Vám komunistobijci neodpoví. :-)

3 1
možnosti

Nemyslím si, že slušný komunista je nesmysl. Můj kolega jako předseda ZO SSM mně navrhl za kandidáta KSČ na schůzi, na které jsem nebyl, protože věděl, že chci dělat externí aspiranturu (zkoušky jsem udělal, ale krajský výbor KSČ to zatrhnul, dodnes nevím proč). I tehdejší krajský ideologický tajemník KV KSČ se dostavil do naší ZO KSČ a zatrhl mi i tu kanditaturu. Dodnes jsem oběma slušným  komunistům zavázán. Jednomu krátkodobě, d ruhému dlouhodobě.

V praxi to vypadalo asi takto: někdo mi pomohl, někdo mi uškodil.

3 2
možnosti

Ovsem nejhorsi jsou ti, co komunisty/nekomunisty nebyli, nevolili je, nesympatizovali s nimi, ale komunismus uznavaji jako spolecensky rad budoucnosti. Tak co s temi chcete delat, to nevim.

0 3
možnosti

Asi ty současné komunisty považují za málo revoluční na to, aby se s nimi mohlo spojovat úsilí o stateless society.

0 2
možnosti
Foto

J32a63k63u76b 10R20o94t12h

23. 1. 2014 16:26

Pane Kottasi, mažu vaše nebohosti o erekci a podobně. Jistě chápete.

5 0
možnosti
Foto

Slušný křesťan? Nesmysl.

2 5
možnosti
Foto

J62a47k65u64b 89R13o91t12h

23. 1. 2014 16:21

No, vy žádného nemůžete znát (nenávidíte je, a proto se s nimi jistě nestýkáte), tudíž to logicky nemůžete vědět. Takže opět píšete něco, o čem nevíte ni zbla.:-P

6 1
možnosti

J51a63n 29K44o52t63t51a48s

23. 1. 2014 16:08

Co Vám ještě udělali?

0 0
možnosti

Slušný komunista byl například JUDr. Gustáv Husák.

1 6
možnosti

Tady ten pán, co napsal blog používá princip kolektivní viny. Ať zkusí zaměnit slovo komunista za slovo Žid. Je to stále to stejné, kolektivní vina na základě nějaké příslušnosti. Buď politické nebo národnostní. Nemám rád takovéto lidi. Naštěstí dnes nemá tento pán možnost nikoho pronásledovat, tak o tom jen zuřivě píše.

1 6
možnosti

I31v14o 63M52i73l91d90a

23. 1. 2014 15:55

...byla to taková malá cela a byla celá sametová...

0 0
možnosti
Foto

Není hanbou být podveden nějakou ideologií či náboženstvím, ale hanbou je na základě dnešních dostupných informací v tom podvodu setrvat a snažit se ho ospravedlnit.  Kdo tohle dělá není slušný člověk.  Ti co byli jen podvedeni a nedopouštěli se žádné agrese vůči ostatním lidem  zachovali si svou slušnost i když ve straně byli a věřili jí.

Je vždy na konkrétních lidech aby rozpoznali co je to zlo a čelili mu i neposlechnutím rozkazů, nařízeních či zákonů, které zlo a zločinné jednání ospravedlňují.   Systém přenášené viny vede totiž k tomu, že pak vinen není nikdo a přesto se zločiny páchají.  Když člověk zavraždí nebo oloupí jiného člověka na základě něčího povelu, nebo rozkazu je vinen on sám, nikoli ten kdo rozkaz nebo nařízení vydal i když v daném období můžete být za tyto zločiny i glorifikovaní. Nedávná historie i dnešek je  dobou relativizace hodnot a  přenášené viny, kde se ztrácí vlastní odpovědnost a morální síla odolávat možnosti páchat legalizované zločiny.

3 0
možnosti

To je zajímavé. Po srpnu 1968 všichni  s l u š n í  komunisté buď ze strany sami odešli, nebo byli vyloučeni (a nikdy se do ní nevrátili) a zůstali tam jen samí zmetci, jeden vedle druhého. Bylo to tak na školách, v úřadech i v podnicích, všude. Každý, kdo poté vstupoval do strany, musel s těmito zmetky držet basu.  :-/

8 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2032x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik