Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mnohe leta jsem se dusoval, ze americky system je zhruba nejlepsi.  On asi take je, ale pouze v Americe, stejne tak nejde moc kopirovat system svycarsky.  To me privadi k poznani, ze od rozbiti nasi monarchie nejakym Masarykem a soudruhem Benesem jdou nase zeme z louze do blata a napravy neni na dohledu.  Myslim, ze ustavni monarchie by stala alespon o diskuzi, kdyz ne o nic vic.

0 0
možnosti

Apropó v Rakousku platí dosud stejný zákon. Jinak je zajímavé, že byly zrušeny samozřejmě jen české tituly a zakázány i zahraniční, později byly zahraniční povoleny (resp. je smíte užívat), pokud byly uděleny podle zahraničního práva. Takže pokud budete anglický baron a usadíte se v ČR, tak zde smíte tento titul používat. Totéž se týká i jiných států - monarchií.

0 0
možnosti
Foto

Vzpomněl jsem si na knížete Františka Eduarda Kohouta:-) Titul se dá i vysloužit, nemusí být toliko zděděn jako zimník. Pravdou je, že takto získaný titul se nedědí, ale musel by být obhájen. Skutečná šlechta své tituly obhajovala svým konáním. Ale bylo to tak vždy?

0 0
možnosti

M10i70l44a75n 32R59a73d93e83k

30. 1. 2014 17:07

to o te prvni noci, to byvavalo za davnych casu, v Cesku ne, nebylo potreba, ale treba v Anglii, davno, kdy se mlatili mezi sebou Sasici, (Saxons) Keltove a nejak se s tim muselo neco delat, tak se podporovalo, nejen od slechty ale od Anglos to trochu promichat.

Nu, nevedeli ze se pak lide budou mezi sebou mlatit pro zase neco jineho.

0 1
možnosti

Když se podíváme na nosy Habsburků, hned jasné, v čem je problém. V krvesmilství.

0 4
možnosti

když se podíváme na vaše příjmení tak vaši předek si krev také užíval ;-D

0 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že společnost je uspořádána zcela jinak než za dob monarchů, postrádá existence šlechty jakýkoliv smysl. Potom tituly a označení jsou jenom fasádou, která rovněž postrádá význam.

1 2
možnosti

autor nemluvil o významu šlechty ale o tom zda šlechta existuje či neexistuje

12 0
možnosti

člověče váš tah na branku v mnohých tématech je velmi dobrý, jasně, rozumně a bez zbytečných kudrlinek, samozřejmě chválím

2 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2032x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik