Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

.MichaL

3. 6. 2012 18:02
což o to, úvaha pěkná,

ale to, 1. že si v prvním odstavci neodpustíte obligátní kecy o barevných přiléhavých oblečcích 2. s diskuzními vejšplechty nakládáte pomalu jako s daty od ČSÚ ve mě chca-nechca vzbuzuje podezření, že prostě nesnášíte cyklisty, jen jste na rozdíl od jiných cyklistobijců natolik inteligentní, že si umíte najít celkem vhodnej klacek;-)

0 0
možnosti
JT

sudovec

3. 5. 2012 18:02
Považuji cyklistu za druh chodce

Já osobně, bez ohledu na definice ze zákona, považuji cyklistu za druh chodce. A proto bych na ně aplikoval i podobná měřítka.

U jen to, že někdo vynucuje ježdění bez alkoholu na vyhrazených cyklostezkách se stejnými kritérii jako pro řízení auta či autobusu, mi přijde ujeté. Pokud už něco, tak test orientace a reflexů na místě, případně jiný limit (třeba 0,75 promile). Pokud jsou státy, kde je povoleno 0,5 promile při řízení auta a lidi se navzájem na silnicích nevyvraždí a současně ještě mají lepší statistiky DN než my s 0, nemůže to být na kole žádný problém. A na vyhrazené cyklostezce už vůbec ne.

1 0
možnosti
RD

Dvořáček,Ostrava

3. 5. 2012 21:44
Re: Považuji cyklistu za druh chodce

Souhlas a to absolutní.

0 0
možnosti

doriana_

3. 5. 2012 16:24
Já zase nesnášim malý děti...

8-o A starý lidi...

0 0
možnosti
JR

Jakub Roth

3. 5. 2012 16:26
Re: Já zase nesnášim malý děti...

To je mi vás líto. :-P

0 0
možnosti
RW-4R

Roger Wilco - 4. reinkarnace

3. 5. 2012 15:19
.

Co na koloběžce? Taky si nesmím dát jedno pivko, když je venku pětatřicet? :-P Pokud je cyklista opravdu "ožralý", neměl by na kolo sedat, ae nevidím žádný problém dát si 1 - 2 desetistupňová pivka, z nichž ta trocha alkoholu se spálí během půl hodinky jízdy. A nemyslím, že by ten alkohol měl nějaký vliv na cyklistovu schopnost ovládat kolo. Sám to kombinuji, dávám si nealko i alko a v zahraničí mají jeden úžasný vynález, který se jmenuje Radler. Pivo smíchané s limonádou. opravdu se to dá pít, osvěží to a přesto obsahuje trochu alkoholu, který nikomu nevadí.

A jedna poznámka k pestrým cyklo oblečkům: Jsou pestré právě proto, aby byl cyklistac dobře  vidět na silnici. A přiléhavé proto, aby dobře odváděly pot. To vy na motorce asi neznáte, když vás táhne motor.

0 0
možnosti
JR

Jakub Roth

3. 5. 2012 15:36
Re: .

Byl jsem v Krkonoších svědkem pádu a zlomené ruky po dvou desítkách. Tak nevím. Radler je fajn, ale furt je v něm alkohol. Osobně vím, jak ve vedru taková dvě piva oslabí koncentraci. A Radler taky. A ta půlhodinka na průšvih stačí. Pokud jde o oblečky, asi budou "praktické" především při pádu. :-P

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

3. 5. 2012 14:02
autore, za 22 let

co jezdím na kole jsem ještě nai jednou před šlápnutím do pedálů nepil alkohol. vyjímečně jsem se zastavil v hospě,ale na nealko

0 0
možnosti
JR

Jakub Roth

3. 5. 2012 14:39
Re: autore, za 22 let

To vás šlechtí. Ale co to má společného s tím, co píšu? Že vy ne a ostatní ano je smutné.

0 0
možnosti
RD

Dvořáček,Ostrava

3. 5. 2012 12:56
V zásadě žádná připomínka k cyklistům pod vlivem...

pokud jezdí po cyklostezkách nebo jiných místech kde kolize s jiných účastníkem silničního provozu nepřipadá v úvahu. Navíc si myslím, že nasednutí na kolo a jízda na něm je alikvotní testu na alkohol jaký se používá v USA, kdy řidič chodí bez vrávorání po pomyslné čáře. A ruku na srdce, copak s pochopením (a tichou závistí, mluvím tady za sebe), neobjíždíme cyklisty na silnici v co nejvzdálenějším oblouku s tím, že předpokládáme spoluúčast alkoholu? Daleko nebezpečnější jsou rodinky s malými dětmi na výletě na frekventované silnici. A skutečně nevidím důvod postihovat cyklistu za dvě, tři piva, které stejně zdravé tělo vzhledem k fyzické námaze lehce během čtvrt-půl hodiny odbourá, přes vlastnictví řidičáku. Pokuta pokud se najde důvod k postihu (tedy pokud donutí cyklistu fouknout), by měla být dostačující. A pokud nefoukne a bude tím automaticky považován za podnapilce co tedy dále. Za sebe můžu říct, upřimně jim jako motorista ty rozumné piva, nebo dvě decky bílého závidím.

1 0
možnosti
JN

Yesname

3. 5. 2012 13:11
Re: V zásadě žádná připomínka k cyklistům pod vlivem...

Dobrý den, pane Dvořáčku. Ale to se na diskusích nenosí, takovýto smířlivý tón. Tady musí být každý vyhraněný až k nesnášenlivosti. Z obou táborů.

0 0
možnosti
G

gumidos

3. 5. 2012 12:29
Problém je trochu jinde

Cyklisté padají, padali a padat budou - plyne to z toho, že bicykl je jednostopé vozidlo. Jsou magoři, kteří to svou jízdou přivolávají a jsou i tací, kteří to položí kvůli bordelu na silnici či stezce, kvůli přeplněnosti stezek apod.

Z článku je patrné pouze to, v kolika případech byl u bourajících naměřen alkohol. Nikde naprosto není vidět, v kolika případech ten alkohol byl příčinou nehody. To se totiž nejspíš nezkoumá, takže článek je pouze slátanina.

Troufnu si vsadit se s kýmkoliv, že po požití  3 piv absolvuji jakoukoliv jízdu zručnosti na kole s téměř shodnými výsledky, jako střízlivý cyklista.  Takže to nepovažuju za problém. Jsou země, kde cyklisté dýchání podrobování nejsou  a nemají tam problém. Zde je to problém pouze proto, že se o tom píše.

0 0
možnosti
PP

PlusOne

3. 5. 2012 12:42
Re: Problém je trochu jinde

To, co jste napsal, jde obrátit ve smyslu auta:

"Řidiči bourají, bourali a bourat budou. Jsou magoři, kteří to svou jízdou přivolávají a jsou i tací, kteří to nezvládnou kvůli bordelu na silnici, kvůli přeplněnosti silnic apod.

Z článku je patrné pouze to, v kolika případech byl u bourajících naměřen alkohol. Nikde naprosto není vidět, v kolika případech ten alkohol byl příčinou nehody. To se totiž nejspíš nezkoumá, takže článek je pouze slátanina.

Troufnu si vsadit se s kýmkoliv, že po požití 3 piv absolvuji jakoukoliv jízdu zručnosti vozem s téměř shodnými výsledky, jako střízlivý řidič. Takže to nepovažuju za problém. "

Cítíte v tom ten rozdíl? Přitom je to napsané úplně stejně, jen kolo je zaměněno za auto. Pořád to pro Vás není problém??? Jednou jsou cyklisté součást silničního provozu, tak ať se tak taky chovají, a přijmou veškerou odpovědnost a následky, které z toho plynou. Cyklostezky nejsou všude.

3 0
možnosti
J

jarno3

3. 5. 2012 11:53
Po vašem článku

Tržilova grupa nakoupí za  100 mega  cyklospeciály a bude pronásledovat cyklistické zločince na polňačkách.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
AN

TondaN

3. 5. 2012 11:51
ti cyklisti,

ti ti jdou na nervy jakube.já zas nesnáším čtyřkolkáře ,kteří ničí ,zrovna třeba cyklostezky,ruší zvěř a pochybuju ,že jsou úplně bez vlivu..:-) před čtyřiceti a více lety jsem chtěl mít motorku,tak jsem jí měl/jakou,že jo/,dnes ve stáří jezdím na kole ,protože pro sebe něco dělám.určitě na to vy motorkáři taky časem přijdete.ahoj

1 1
možnosti
JR

Jakub Roth

3. 5. 2012 12:03
Re: ti cyklisti,

Ale já čtyřkolkáře na turistických trasách nesnáším úplně stejně. Mimochodem, u vás se zřejmě jedná o regresi :-) , běžný vývoj je kolo - fichtl - motorka lacinější - Harley - artróza. ;-D

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

3. 5. 2012 10:25
jděte do háje

To jsou zoufalé kecy. Copak i kolař nemůže mít žízen?

1 0
možnosti
JR

Jakub Roth

3. 5. 2012 10:28
Re: jděte do háje

Copak i řidič nemůže mít žízeň? :-P

2 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2027x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik